خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 22 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اجرای سند ملی دانش‌بنیان امنیت غذایی نیازمند همکاری ادارات کردستان است

مهر | استان‌ها | سه شنبه، 20 خرداد 1404 - 14:11
سنندج_رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: تمامی استان‌ها و ارگان‌ها موظف به اجرای سند ملی دانش‌بنیان امنیت غذایی هستند که باید برنامه‌ریزی و عملیاتی‌سازی آن به صورت کاملاً علمی انجام شود.
غذايي،امنيت،سند،استان،كردستان،غذا،سلامت،تاكيد،ملي،كارگروه،هدفمند

به گزارش خبرنگار مهر، شعله شاه غیبی ظهر سه شنبه در جلسه کارگروه فرهنگی، اجتماعی و سلامت استانداری کردستان که با دستور کار بررسی استقرار سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی و تغذیه آب در استان و بررسی راههای پیشگیری از بیماری‌های منتقله از طریق آب و غذا برگزار شد، از تصویب سند ملی دانش‌بنیان امنیت غذایی خبر داد و اظهار کرد: تمامی استان‌ها و ارگان‌ها موظف به اجرای این سند هستند که باید برنامه‌ریزی و عملیاتی‌سازی آن به صورت کاملاً علمی انجام شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان همچنین به تشکیل شش کمیسیون جدید (سلامت و تغذیه، تأمین پایدار غذا، استاندارد، دفاعی-امنیتی، علمی-فرهنگی و اقتصادی) اشاره کرد که زیرمجموعه دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان بوده و وظیفه هماهنگی بین ادارات و سازمان‌های استانی را بر عهده دارند تا از موازی‌کاری جلوگیری شود و گزارش عملکرد به معاون سیاسی استان ارائه شود.
شاه‌غیبی با تاکید بر برگزاری حداقل هشت جلسه در سال توسط این کمیسیون‌ها، ابراز امیدواری کرد: با اجرایی شدن سند ملی دانش‌بنیان و هماهنگی‌های صورت‌گرفته، وضعیت نگران‌کننده امنیت غذایی در کشور بهبود یابد.
وی با تاکید بر اینکه امنیت غذایی متأثر از سه عامل تولید، تجارت و ذخیره‌سازی است، خواستار سرمایه‌گذاری‌های هدفمند و مبتنی بر شواهد در بخش کشاورزی شد.
در بعد دسترسی به غذا، وی نقش قدرت خانوار را بسیار مهم دانست و ساماندهی دسترسی تولیدکننده و مصرف‌کننده به بازار، قدرت خرید خانوار، میزان درآمد، اشتغال و پشتیبانی از اقشار آسیب‌پذیر را ضروری شمرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان همچنین بر لزوم پیشبرد اصول علمی در تأمین مواد غذایی، پروتئین‌ها و ریزمغذی‌ها منطبق با هرم‌های تغذیه‌ای تاکید کرد و گفت: متأسفانه حتی در استان خودمان نیز بسیاری از افراد دچار اضافه وزن یا چاقی هستند، اما دچار سوءتغذیه در بخش‌های خاصی از رژیم غذایی هستند و چربی و پروتئین لازم به بدنشان نمی‌رسد.
وی در نهایت، حمایت کافی و هدفمند از تولید و بهره‌برداری با توجه به تغییرات اقلیمی و پیامدهای آن را برای ثبات و پایداری امنیت غذایی حیاتی دانست.