خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 19 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

شناسایی ۱۲۲ مبتلا به تب دنگی در کشور

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | دوشنبه، 19 خرداد 1404 - 11:40
براساس گزارش نظام مراقبت بیماری در کشور از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا ۱۷ خرداد ۱۲۲ مورد تب دنگی در کشور تشخیص داده شده که همه این موارد در چابهار رخ داده است.
پشه،تب،دنگي،بيماري،كشور،استان،گزارش،آئدس،آلوده،نيش،چابهار،ويروس

باشگاه خبرنگاران جوان - از سال گذشته و در پی وقوع وقوع سیلاب‌هایی در امارات، پشه آئدس، ناقل بیماری تب دنگی، به طور گسترده‌ای در این کشور تکثیر شد؛ این امر به دلیل ایجاد آب‌های راکد پس از سیل بود که محیطی مناسب برای تخم‌گذاری و رشد پشه آئدس هستند.
با مسافرت‌ها و رفت و آمد‌هایی که از امارات به کشور صورت گرفت، این پشه در برخی مناطق کشور ما نیز تکثیر شد.
بیماری تب دنگی توسط پشه‌ها انتشار می‌یابد و این پشه‌ها در نزدیکی محل زندگی انسان رشد می‌کنند.
هنگامی که یک پشه، فردی آلوده به ویروس مولد بیماری تب دنگی را نیش می‌زند، ویروس وارد بدن پشه می‌شود.
سپس هنگامی‌که پشه آلوده فرد دیگری را نیش می‌زند، ویروس وارد جریان خون آن فرد می‌شود.
علائم تب دنگی چیست؟
نشانه‌های بیماری معمولاً پس از چهار تا هفت روز از نیش پشه آلوده ظاهر می‌شود و شامل تب بالا (تا ۴۰ درجه سانتی‌گراد)، سردرد، درد عضلانی و مفصلی، حالت تهوع، استفراغ، درد پشت چشم‌ها، تورم غدد لنفاوی و ضایعات قرمز رنگ پوستی شبیه به سرخک می‌شود.
براساس گزارش نظام مراقبت بیماری در کشور از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا تاریخ ۱۷ خردادماه بالغ بر ۱۲۲ مورد تب دنگی تشخیص داده شده است که همه این موارد در چابهار رخ داده است و انتقال محلی محسوب می‌شود.
شناسایی ۱۱۲۶ مورد تب دنگی در سال گذشته در ایران
همچنین براساس اعلام وزارت بهداشت، در سال ۱۴۰۳ بالغ بر ۱۱۲۶ مورد تب دنگی در کشور تشخیص داده شده است که تعداد ۹۲۲ مورد آن در داخل کشور رخ داده است و انتقال محلی محسوب می‌شود و مابقی بیماران در خارج از کشور به بیماری دچار شده‌اند.
ضمناٌ در سال ۱۴۰۳، پنج مورد بیمار مبتلا به چیکونگونیا گزارش شده است که تمامی موارد سابقه سفر به خارج ازکشور داشته‌اند.
این بیماران در شهرستان‌های چابهار و تهران تشخیص داده شده‌اند.
همچنین مورد مبتلا به زیکا گزارش نشده است.
چیکونگونیا نیز یک بیماری ویروسی است که از طریق پشه‌های آلوده به انسان منتقل می‌شود.
بیماری، علائم مشابهی با تب دنگی دارد.
صید پشه آئدس در ۸ استان کشور
در تمامی مبادی مرزی زمینی، ریلی، دریایی و هوایی بین المللی مراقبت حشره شناسی انجام می‌شود.
اولین گزارش صید پشه آئدس اجیپتی در اسفند سال ۱۳۹۸ در شهرستان بندرلنگه استان هرمزگان گزارش شده است.
در حال حاضر پشه آئدس در استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان (چابهار و کنارک)، بوشهر (عسلویه و کنگان)، فارس (شهرستان مهر)، تمامی نقاط استان گیلان، در شهرستان‌های رامسر، تنکابن، عباس آباد، محمودآباد و نور استان مازندران و شهرستان بیله سوار استان اردبیل، شهرستان‌های خدافرین، هوراند و کلیبر استان آذربایجان شرقی گزارش شده است.
منبع: تسنیم