خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 18 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

امامت جمعه جلوه‌ای از پیوند حوزه‌های علمیه با نظام اسلامی است

مهر | استان‌ها | یکشنبه، 18 خرداد 1404 - 17:41
قم- مدیر حوزه‌های علمیه کشور نهاد امامت جمعه را یکی از عرصه‌های برجسته ارتباط حوزه با انقلاب اسلامی دانست و بر ضرورت تقویت این هم‌افزایی در جهت پیشبرد اهداف فرهنگی و دینی تأکید کرد.
جمعه،حوزه،برنامه،ائمه،علميه،تدوين،اسلامي،نهاد،مشترك،همكاري،ش ...

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله علیرضا اعرافی بعد از ظهر یکشنبه در دیدار با رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه که در دفتر مدیریت حوزه‌های علمیه در قم برگزار شد، با اشاره به اهمیت این جلسه، آن را از نشست‌های راهبردی نظام و انقلاب اسلامی دانست.
عضو فقهای شورای نگهبان نهاد امامت جمعه را یکی از مهم‌ترین جلوه‌های پیوند حوزه‌های علمیه با نظام اسلامی عنوان کرد و افزود: امامت جمعه نهادی برخاسته از حوزه و در خدمت مردم است که می‌تواند در مسیر اهداف انقلاب اسلامی نقش‌آفرین باشد.
به لطف الهی همگرایی مناسبی میان این نهاد و حوزه وجود دارد و امیدواریم این جلسه گامی در جهت تحکیم روابط و تحقق اهداف مشترک باشد.
مدیر حوزه‌های علمیه کشور در ادامه با مرور سابقه همکاری‌ها بین دو نهاد، اظهار داشت: از سال ۱۳۹۹ تفاهم‌نامه‌ای چهارساله میان حوزه‌های علمیه و شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه امضا شد که زمینه‌های همکاری آموزشی، تربیتی، پژوهشی و تبلیغی را در بر می‌گرفت و نتایج مثبتی نیز به همراه داشت و همچنین در سال ۱۴۰۱ نشستی عملیاتی‌تر برگزار شد که طی آن پنج محور همکاری مصوب شد که بخشی از آن‌ها اجرا شده و برخی نیازمند اقدامات تکمیلی هستند.
وی تنظیم برنامه‌ای پنج‌ساله را یکی از نقاط کلیدی همکاری دانست و تصریح کرد: همان‌گونه که برنامه پنج‌ساله‌ای با آموزش و پرورش تدوین شد و نسخه دوم آن نیز به امضا رسید، پیشنهاد می‌شود دبیرخانه‌ای مشترک میان حوزه و شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه تشکیل شود و فردی با حکم مشترک از سوی دو طرف، مسئول آن گردد تا در مدت سه ماه، برنامه پنج‌ساله‌ای جدید تدوین شود.
آیت‌الله اعرافی همچنین از تدوین دومین برنامه کلان پنج‌ساله حوزه خبر داد و گفت: این برنامه باید دارای پیوست‌هایی در زمینه همکاری با نهاد امامت جمعه نیز باشد.
وی در ادامه با اشاره به سفرهای استانی خود گفت: در این سفرها، جلساتی جدی با ائمه جمعه و مدیران مدارس علوم دینی برگزار شده و پیشنهادهایی نیز درباره ساماندهی ائمه جمعه منتظر الخدمت مطرح شده که هنوز به نتیجه نهایی نرسیده است و نیاز به طراحی سازوکار مناسب دارد.
مدیر حوزه‌های علمیه در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت اعزام مبلغان اشاره کرد و گفت: امروز اعزام‌ها دیگر منحصر به دفتر تبلیغات اسلامی نیست، بلکه با هماهنگی میان حوزه، دفتر تبلیغات، سازمان تبلیغات اسلامی، جامعه‌الزهرا (س) و دیگر نهادهای حوزوی انجام می‌شود و در ماه مبارک رمضان گذشته، حدود ۴۰ هزار اعزام صورت گرفته که نقطه عطفی در حوزه تبلیغ به شمار می‌رود.
آیت‌الله اعرافی در پایان تأکید کرد: مهم‌ترین مصوبه این جلسه، تدوین برنامه پنج‌ساله مشترک طی سه ماه آینده است که به عنوان پیوستی مستقل برای دومین برنامه کلان حوزه محسوب خواهد شد.
تدوین این برنامه در حال انجام است و انتظار می‌رود نتایج مؤثری در پی داشته باشد.