خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 18 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ضرورت بهره گیری از هوش مصنوعی در حفاظت از محیط زیست

مهر | استان‌ها | یکشنبه، 18 خرداد 1404 - 11:56
کرج-مدیرکل محیط زیست استان البرز گفت: بهره‌گیری از فناوری‌های پیشرفته از جمله هوش مصنوعی در مدیریت و حفاظت از محیط زیست امری ضروری است.
انساني،حفاظت،آموزش،كشور،حفاظتي،زيست،محيط،محمدپور،اقليمي،ميدا ...

به گزارش خبرنگار مهر، قربانعلی محمدپور ظهر یکشنبه در آئین آغاز رسمی دوره آموزشی بدو استخدام محیط‌بانان که در مرکز آموزش محیط زیست کشور برگزار شد، با اشاره به پیچیدگی‌های روزافزون تهدیدات زیست‌محیطی در کشور و لزوم انطباق ساختارهای حفاظتی با تحولات و الزامات نوین، اظهار کرد: بهره‌گیری از فناوری‌های پیشرفته از جمله هوش مصنوعی در مدیریت و حفاظت از محیط زیست امری ضروری است.
وی افزود: در شرایطی که عرصه‌های طبیعی کشور تحت فشارهای چندجانبه انسانی، تغییرات اقلیمی و بهره‌برداری ناپایدار قرار گرفته‌اند، ظرفیت‌های قانونی، منابع انسانی و زیرساخت‌های حفاظتی با چالش‌های جدی مواجه هستند.
آموزش تخصصی و میدانی به عنوان ستون فقرات نظام حفاظتی، نخستین و مهم‌ترین ابزار ارتقا تاب‌آوری محیط‌بانان و بهبود کیفیت عملکرد میدانی آنان شناخته می‌شود.
محمدپور با تأکید بر نقش مکمل فناوری در جبران کمبود نیروی انسانی، افزود: در غیاب ساختارهای چابک و منابع انسانی کافی، اتکا به روش‌های سنتی کفایت نمی‌کند.
بهره‌گیری از فناوری‌های هوشمند، پهپادهای پایش، دوربین‌های آنالیزگر، و سامانه‌های مبتنی بر هوش مصنوعی، به‌عنوان بازوی پشتیبان نیروی انسانی، ضرورتی فوری و غیرقابل تعویق است، اما هیچ‌یک از این ابزارها بدون آموزش عمیق و تخصصی، به اثربخشی نخواهند رسید.
این مقام مسئول با اشاره به خلأهای قانونی در حوزه حفاظت از محیط‌بانان، خاطرنشان کرد: در کنار آموزش، باید قوانین حمایتی برای محیط‌بانان بازنگری و تقویت شود.
تا زمانی که نظام حقوقی، امنیت شغلی، روانی و قضائی این نیروهای خط مقدم را تضمین نکند، حفاظت از طبیعت همچنان در معرض آسیب باقی خواهد ماند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز همچنین بر لزوم ارتقای جایگاه اجتماعی محیط‌بانان، ایجاد انگیزش سازمانی، و به‌روزرسانی الگوهای آموزشی متناسب با تغییرات اقلیمی و زیست‌بومی کشور نیز تأکید کرد.