خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 18 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بحران جدی کمبود منابع آبی برای آبیاری باغات قصردشت

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 18 خرداد 1404 - 09:30
رئیس کمیته صیانت از باغات قصردشت از وضعیت بحرانی منابع آبی برای آبیاری این گروه از باغات در کلانشهر شیراز خبر داد.
آب،قصردشت،باغات،قرار،كمالي،شيراز،جبران،شهر،قنات،آبياري،كميته ...

ابراهیم کمالی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری تسنیم از شیراز با اشاره به موضوع کمبود منابع آبی برای آبیاری باغات قصردشت، اظهار کرد: همان گونه که اهمیت باغات قصردشت بر کسی پوشیده نیست، در موضوع اهمیت باغ و باغداری در شیراز هم آگاهی کافی وجود دارد.
وی افزود: در دو سه هفته اخیر شاهد فاجعه آتش‌سوزی بخشی از درختان بلوار شهید چمران بودیم که متاسفانه شش هکتار باغ و قریب به 2500 اصله درخت که درختان کهنسال هم بین آنها قرار داشت، در آتش سوخت.
رئیس کمیته صیانت از باغات قصردشت، این آتش‌سوزی را تلنگری جدی برای مدیران شهر و استان از بابت اینکه این سرمایه ملی که در خطر است، دانست و عنوان کرد: هر آسیبی کوچکی می‌تواند زیان‌های جبران ناپذیری را به باغ‌های قصردشت وارد کند.
کمالی با طرح سوالی مبنی بر اینکه نبود این 2500 درخت را چگونه می‌توان جبران کرد؟
گفت: چند سال طول می‌کشد تا توده متراکم باغی را در شیراز ایجاد کنیم؟
بنابراین بعضی از این آسیب‌ها غیرقابل جبران است.
وی اضافه کرد: اگر آسیب شناسی حوزه باغات قصردشت را از بعد مسائل زیست محیطی و قانونی مورد بررسی قرار دهیم نیز مشاهده خواهیم کرد که در حال حاضر نبود آب و خشکسالی مهمترین مشکل اصلی حوزه باغات قصردشت محسوب می‌شود و این امر موجب شده تا این سرمایه ملی در یک سیکل مرگ تدریجی قرار گیرد.
رئیس کمیته صیانت از باغات قصردشت تاکید کرد: تلاش شده در کمیته متبوع با همراهی اعضای شورای شهر و مدیران مربوطه در شهرداری شیرار با متولی اصلی آب باغات قصردشت که شرکت آب منطقه‌ای فارس است، وارد مذاکره شویم.
کمالی با بیان این نکته که تعداد زیادی از چاه‌های متعلق به شهرداری خشک شده‌اند و نیاز به جابجایی و کف شکنی دارند، به اخطار جدی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای فارس مبنی بر بحرانی بودن وضعیت سفره‌های آب زیر زمینی اشاره و خاطرنشان کرد: براساس این هشدار، بیش از دو سه سال نمی‌توانیم روی آبیاری باغات از طریق چاه‌ها حساب کنیم.
وی با تاکید بر این موضوع که احیای قنواتی که طی سالیان متمادی آب باغات قصردشت را تامین می‌کردند باید در اولویت قرار گیرد، گفت: 32 قنات در گذشته وجود داشته که تعدادی از آنها در زمان توسعه شهر از بین رفته‌اند.20 قنات شناسنامه‌دار هم در حوزه باغات قصردشت نیز وجود دارد که 12 مورد آن آبی برای انتقال ندارند.
البته نبود آب در بالادست در این قنات‌ها قابل بررسی است.
این عضو شورای اسلامی شهر شیراز اضافه کرد: تنها 8 قنات همچنان آب دارند، هرچند که دبی آب در آنها کاهش یافته که نیاز است مدیریت شهری در اسرع وقت نسبت به لایروبی آنها و ایجاد زیرساخت مناسب برای توزیع منطقی آب میان باغداران اقدام کند.
کمالی احداث تصفیه‌خانه محلی در قصردشت که در مراحل پایانی قرار دارد را هم مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد که به شرط تامین پساب، اندکی از کمبود آب برای آبیاری باغات بدین وسیله جبران می‌شود.
وی با ابراز تاسف از وجود باغ‌شهر‌هایی که در بالادست ساخته شده‌اند و آب‌هایی که به صورت چاه‌های مجاز و غیرمجاز از آنجا استحصال می‌شود، گفت: این مهم حجم آب واریزی به باغ‌های قصردشت را کاهش داده است، لذا ضروری است بحث آب را در بعد تامین مورد بررسی، دقت و مطالعه قرار دهیم.
انتهای پیام/424/