خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 31 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تراژدی تلخ تولید در خراسان‌جنوبی؛ از نبود سرمایه در گردش تا سنگ‌اندازی بانک‌ها

فارس | استان‌ها | سه شنبه، 18 تیر 1398 - 08:51
کمبود و گرانی مواد اولیه، بی‌ثباتی سیاست‌ها، افزایش قیمت ارز، مشکلات اداری موجود برای اخذ مجوز کسب و کار و دریافت مالیات‌های سنگین از تولیدکننده در شرایط سخت اقتصادی موجود را می‌توان موانع بزرگ در مسیر تولید دانست.
توليد،توليدي،واحد،استان،شركت،تسهيلات،تومان،مشكلات،توليدكنندگ ...

کمبود و گرانی مواد اولیه، بی‌ثباتی سیاست‌ها، افزایش قیمت ارز، مشکلات اداری موجود برای اخذ مجوز کسب و کار و دریافت مالیات‌های سنگین از تولیدکننده در شرایط سخت اقتصادی موجود را می‌توان موانع بزرگ در مسیر تولید دانست.
به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، رهبر انقلاب در شرایطی سال 98 را به نام سال رونق تولید اعلام فرمودند که کشور با چالش‌های اقتصادی متعددی دست و پنجه نرم می‌کند و یکی از حساس‌ترین برهه‌های دهه‌های اخیر را پشت سر می‌گذارد.
انتخاب این رویکرد از سوی ایشان یک تصمیم مهم، استراتژیک و تعیین کننده در نبرد اقتصادی پیش رو است که اگر با یک عزم ملی و جهادی از سوی همه دستگاه‌ها عملیاتی شود، کشور می‌تواند از پس تمامی تحریم‌ها و محدودیت‌ها به استقلال، خودکفایی و بهبود فضای اقتصادی دست یابد.
بی‌ثباتی سیاست‌ها، قوانین و مقررات و رویه‌های اجرایی ناظر بر کسب و کار از اولین و اصلی‌ترین موانع تولید در کشور است که به نوعی سرمایه‌گذاران و کسانی را که به انگیزه تولید وارد بازار کسب و کار می‌شوند دچار نامیدی و بی انگیزگی می‌کند.
موانع بزرگ سد راه تولید
افزایش قیمت ارز موجب شد بیشتر صنایع که به مواد اولیه وارداتی وابستگی داشتند برای تهیه آن به مشکل برخورده کنند و از طرفی بخشی از صنایع نیز به دلیل اینکه مواد اولیه آن‌ها در گمرک مانده و بنا به دلایلی ترخیص نشدند تا آن‌ها نیز دچار مشکل در تولید شوند.
همچنین کمبود و گرانی مواد اولیه و مشکلات اداری موجود برای اخذ مجوز کسب و کار و دریافت مالیات‌های سنگین از تولیدکننده در شرایط سخت اقتصادی موجود را می‌توان مانعی بزرگ در مسیر تولید دانست.
استاندار خراسان‌جنوبی در هفته‌های اخیر و بازدیدهای جداگانه از ۱۲ واحد تولیدی صنایع غذایی و فلزی استان در شهرک صنعتی بیرجند بازدید و برای رفع مشکلات این واحدها به مدیران دستگاه‌های اجرایی و بانک‌ها دستور ویژه برای پیگیری داده است
سناریوی تلخ نبود سرمایه در گردش
سید یحیی حسینی مدیرعامل یک شرکت صنایع فلزی مهم‌ترین مشکل این واحد تولیدی را نبود سرمایه در گردش ذکر کرد و گفت: در حال حاضر نیازمند 900 میلیون تومان سرمایه در گردش هستیم.
وی از دیگر مشکلات این واحد تولیدی را تأمین وثیقه دانست و بیان داشت: در گذشته واحدهای صنعتی برای تأمین وثیقه، طرح را در اختیار صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری قرار می‌دادند تا صندوق برای بانک ضمانت نامه بفرستد که متأسفانه بانک‌ها در سال جاری این تفاهم‌نامه را با صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری تمدید نمی‌کنند و این مهم باعث مشکلات عدیده‌ای شده است.
حسینی از تعدیل نیرو در این شرکت خبر داد و تبیین کرد: حسینی در گذشته ۱۸ نفر در این شرکت مشغول به کار بودند که به دلیل نبود سرمایه در گردش و سایر مشکلات تعداد نیروها به شش نفر کاهش یافته‌ است.
نیازمند تسهیلات ارزان‌تر هستیم
رمضان احمدی مدیرعامل یک واحد تولیدی فولاد در خراسان‌جنوبی از تولید ماهانه ۴۰۰ تن فولاد در این واحد تولیدی خبر داد و بیان داشت: تولیدات این شرکت به استان‌های خراسان‌رضوی، سیستان‌وبلوچستان و قم صادر ولی صادرات خارجی نداریم.
وی از سود ۱۸ درصدی سرمایه در گردش گلایه‌مند است و افزود: خواستاریم این تسهیلات را با نرخ پایین‌تری توزیع کنند چراکه رقابت‌ها بسیار سنگین است.
مهدی اصغری مدیرعامل یک شرکت صنایع فلزی نیز با انتقاد از عدم حمایت بانک‌ها و برخی مسؤولان از تولیدکنندگان، گفت: بعد از گذشت ۱۰ سال اولین مسؤولی بوده که از این واحد تولیدی بازدید می‌کند.
سنگ‌اندازی بانک‌ها و زمین خوردن تولیدکنندگان
وی با اشاره به سنگ‌اندازی بانک‌ها در راستای پرداخت تسهیلات، تصریح کرد: بانک عامل برای تأمین وثیقه سنگ‌اندازی زیادی می‌کند چراکه ضمانت‌نامه صندوق توسعه ملی و محل طرح را قبول نمی‌کند.
اصغری با اعلام اینکه در سال ۹۶ برای دریافت ۸۰۰ میلیون تومان تسهیلات درخواست کردم اما تاکنون پرداخت نشده، مطرح کرد: پرداخت این تسهیلات مصوبه ستاد کارگروه استان بوده لذا از بانک‌ها خواستاریم حداقل به مصوبات ستادها توجه ویژه داشته باشند.
حسن شعبانی مدیرعامل یک شرکت تولیدی با بیان اینکه بانک‌ها و ادارات به تولیدکنندگان صنایع فلزی بهایی نمی‌دهند، گفت: بانک‌ها در پرداخت تسهیلات وثایق سنگینی را طلب می‌کنند و می‌طلبد نگاه مثبت‌تری به واحدهای تولیدی داشته باشند.
وی با بیان اینکه برای دریافت تسهیلات ماشین‌آلات را برای ضمانت به بانک دادیم و امکان فروش ندارم، افزود: در حال حاضر کل بدهی به بانک ۳۰۰ میلیون تومان است اما بیش از هشت میلیارد تومان تحت ضمانت در گرو بانک بوده و اجازه فروش یک نیسان را هم نمی‌دهد.
عبدالعزیز ریگی تولیدکننده انواع نایلون و نایلکس با بیان اینکه 95 درصد تولیدات این واحد تولیدی به کشورهای افغانستان و پاکستان صادر می‌شود، گفت: ظرفیت اسمی این کارخانه 275 تن است و ماهانه 120 تن انواع نایلون و نایلکس در این واحد تولید می‌شود.
عدم حمایت از تولیدات استانی
وی با تأکید بر اینکه جهت صادرات این محصولات نیازمند تسهیلات برای خرید ماشین‌آلات و سرمایه در گردش هستیم، بیان داشت: تاکنون نشده یک سازمان دولتی حتی استعلام قیمت از ما بگیرد چه برسد به خرید در صورتی که برخی بیمارستان‌های سیستان‌وبلوچستان از ما خرید می‌کنند و این برای استان جای سؤال دارد.
محمدرضا پرویزنیا مدیر شرکت تارا پلاستیک با بیان اینکه هنگام شروع به‌کار سالن تولید را خالی به من تحویل داده و مقرر شد جهت خرید دستگاه‌ها پول به بنده بدهند، تصریح کرد: در مجموع 450 میلیون تومان برای سرپا کردن این واحد تولیدی در اختیار بنده قرار دادند که از این میزان 300 میلیون تومان جهت پرداخت بدهی‌های قبلی، 150 میلیون تومان جهت خرید یک دستگاه و 100 مییلون تومان جهت خرید یک دستگاه بزرگ پرداخت کردم.
وی با اعلام اینکه برای عدم پرداخت اعتبار جهت خرید دستگاه تولید لوله بزرگ با مشکل مواجه شده‌ام، افزود: روزانه پنج تن انواع محصولات پلاستیک در این واحد تولید و بازار فروش این محصولات نیز در داخل استان است.
افزایش خطوط تولید نیازمند اعتبار میلیاردی
علی‌اکبر داوودی مدیر شرکت سپهر درخشان با بیان اینکه این شرکت تولیدی از سال 1375 راه‌اندازی شده، گفت: مهم‌ترین مشکل موجود در این واحد خطوط تولید است زیرا در این واحد تولیدی ظروف پلی‌استایلن تولید می‌شود و با توجه به اینکه این ظروف از چرخه تولید خارج شده ناچار هستیم دستگاه‌ها را به دستگاه‌های تولید ظروف پلی‌پروپیلن تبدیل کنیم.
وی با اعلام اینکه جهت تبدیل هر خط تولید به فناوری روز نیازمند یک میلیارد تومان سرمایه هستیم، تبیین کرد: ظرفیت اسمی کارخانه دو هزار تن در سال است و اگر دو خط جدید راه‌اندازی شود، صادرات به افغانستان و پاکستان نیز خواهیم داشت.
محمدرضا آذربایجانی یکی دیگر از تولیدکنندگان لوله‌های پلاستیکی بازپرداخت وام ارزی را از مشکلات این واحد تولیدی ذکر کرد و گفت: وام را در زمان دلار یک هزار و 200 تومانی دریافت کردیم اما اکنون دلار بالای 13 هزار تومان شده و در چند روز اخیر به لیست سیاه بانک مرکزی رفتیم و به همین دلیل نتوانستم در مناقصه‌ها شرکت کنم.
تولیدکننده تماشاچی!
وی بیان داشت: در مناقصه 50 میلیارد تومانی استان شرکت کرده اما چون در لیست سیاه بدهکاران بانک مرکزی قرار گرفتم و نمی‌توانم ضمانت‌نامه ارائه دهم فقط به عنوان یک تماشاچی بودم.
وی با بیان اینکه کارخانه ما مدرن و مجهز به تکنولوژی روز است لذا می‌توانیم برنده مناقصه باشیم، افزود: هزاران میلیارد تومان مناقصه را در سه ماه گذشته از دست داده‌ایم.
خاتمی مدیر شرکت عایق‌های رطوبتی ستاره‌شرق نیز در این بازدید با ابراز گلایه از عدم صادرات، بیان داشت: از نظر بازار مشکلی نداریم ولی نتوانستیم صادرات را به خوبی انجام دهیم.
وی بر لزوم فرهنگ‌سازی در زمینه استفاده از محصولات بومی و تولیدی استان تأکید کرد و گفت: باید فرهنگ حمایت از محصولات تولیدی استان پیاده‌سازی و برای مردم منطقه جا بیافتد اگر از محصول داخل استان حمایت کنند باعث رونق منطقه و اشتغال می‌شود.
تلف کردن وقت تولیدکنندگان با بخشنامه‌ها!
مدیر شرکت عایق‌های رطوبتی ستاره‌شرق با تأکید بر اینکه باید شرایط کار برای تولیدکننده فراهم و تسهیل شود، مطرح کرد: متأسفانه دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌ها مانع این کار می‌شود زیرا وقت تولیدکننده به جای اینکه صرف بازار و تولید شود، درگیر کارهای اداری و دستورالعمل‌ها می‌شود.
خاتمی از عدم ثبات قیمت‌ها گلایه و مطرح کرد: برای کنترل قیمت‌ها می‌توان از استان خودمان شروع کنیم که لازم است روی قیمت‌ها نظارت باشد چرا که این مهم به بخش تولید کمک می‌کند.
وی با اعلام اینکه علی‌رغم اینکه مواد اولیه ما در داخل تولید می‌شود اما برای تأمین مواد اولیه با مشکل مواجه‌ایم، تصریح کرد: یکی از مشکلات دستورالعمل‌های صادراتی است، ابتدا در ورود به صادرات مشکلی نداشتیم اما بعد گفتند قیر باید منشأ وکیوم داشته باشد که در دورزدن‌های باطل و دست‌انداز افتادیم.
مسؤولان به تولیدکنندگان بها دهند
قهستانی مدیرعامل کارخانه مینای سرخ نیز نقدینگی و سرمایه در گردش را از مشکلات این واحد تولیدی ذکر کرد و گفت: در بخش صنعت از متولیان انتظار بیشتری داریم که بیشتر به ما برسند و به تولیدکننده بها دهند.
وی اعلام کرد: از نظر کار و دستگاه، تکنولوژی دستگاه‌های ما بروز است و اگر تسهیلات درازمدت با بهره کم به ما بدهند، به مسؤولان تعهد می‌دهم 25 نیروی دیگر به 25 نیروی فعلی کارخانه اضافه و تولید را از 20 درصد به 80 درصد برسانیم.
مدیرعامل کارخانه مینای سرخ با بیان اینکه در این واحد تولیدی قبلا 60 نفر مشغول به کار بودند که به دلیل مشکلات در بازار و کمبود نقدینگی ناچار به تعدیل نیرو شدیم، افزود: بازار وجود دارد اما چون نقدینگی نداریم با حداقل ظرفیت تولید می‌کنیم.
به شعار دادن اکتفا نکنید!
قهستانی با اعلام اینکه مشکل نقدینگی این واحد تولیدی را می‌توان با تسهیلات کم‌بهره حل کرد از مسؤولان خواست تا در سال رونق تولید، تولیدکنندگان را دریابند و تنها به شعار دادن اکتفا نکنند.
مشیرالحق عابدی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان‌جنوبی از صاحبان واحدهای تولیدی استان خواست موضوعات و مشکلاتی که با تعامل در استان می‌توان رفع کرد را بیان کنند تا با هم‌اندیشی و تعامل با دستگاه‌های اجرایی نسبت به رفع آن اقدام شود.
وی با بیان اینکه انتظار می‌رود سازمان صمت نگاه ویژه‌ای به بازسازی ماشین‌آلات واحدهای تولیدی داشته باشد، تبیین کرد: بخش خصوصی اگر در کنار دولت و نظام باشد هر دو موفق خواهند بود.
دستگاه‌های اجرایی مکلف به خرید محصولات بومی
عابدی با اشاره به عدم بازار فروش محصولات تولیدی بومی، مطرح کرد: براساس دستور استاندار خراسان‌جنوبی و در پی آن تشکیل شورای معاونان در چند ماه اخیر، تمامی دستگاه‌های اجرایی مکلف به خرید کالا و محصولات داخل استان شدند.
محسن احتشام رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان‌جنوبی گفت: در سال رونق تولید که رهبری نیز بر تولید محوری تأکید دارند باید به معنای واقعی بخش خصوصی را حمایت کرده و موانع را از پیش روی آنان برداریم.
درمان واحدهای تولیدی؛ نیازمند تسهیلات ارزان‌قیمت
وی با بیان اینکه به دنبال تسهیل فضای کسب و کار در استان هستیم، تبیین کرد: اگر توسعه‌ای در استان‌ها شکل می‌گیرد حاصل نظام‌های مدیریتی است که در این زمینه استاندار نظام مدیریت استان را به نظام مدیریتی و جهادی تبدیل کرده است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان‌جنوبی مطرح کرد: اگر قرار است واحدهای تولیدی را درمان کنیم باید تسهیلات ارزان قیمت در اختیار تولیدکنندگان قرار دهیم تا تورم مالی کم و واحدها به رونق برسند.
احتشام با اشاره به بازدیدهای میدانی مسؤولان از واحدهای تولیدی، عنوان کرد: استدعا داریم این جلسات صرف برگزاری بازدید و جلسه نباشد بلکه مشکلات تولیدکنندگان و صنعتگران استان رفع و درمان شود.
انتهای پیام/69039/ج/ر