خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 17 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کشف گلوله جنگی عمل‌نکرده از دوران دفاع مقدس در روستای کوییک دشت‌ذهاب

مهر | استان‌ها | جمعه، 16 خرداد 1404 - 15:47
کرمانشاه- یک گلوله توپ عمل‌نکرده به‌جامانده از دوران دفاع مقدس در روستای کوییک از توابع شهرستان سرپل‌ذهاب توسط نیروهای گشت سامانه گرمسیری کشف شد.
نيروهاي،مركز،گلوله،كرمانشاه،توپ،مرزي،جنگي،تماس،دوران،مناطق،استان

به گزارش خبرنگار مهر، یک گلوله توپ جنگی عمل‌نکرده که از دوران جنگ تحمیلی به‌جا مانده بود، روز جمعه در روستای کوییک از توابع دشت‌ذهاب شهرستان سرپل‌ذهاب استان کرمانشاه شناسایی و ایمن‌سازی شد.
این شیء جنگی توسط نیروهای گشت سامانه گرمسیری شرکت آب و نیرو، در حین انجام مأموریت‌های روزانه‌شان کشف و مورد بررسی قرار گرفت.
سرپرست فرمانداری شهرستان سرپل‌ذهاب، میرحسین رحیمی، با تأیید این خبر اظهار کرد: در پی تماس نیروهای گشت سامانه گرمسیری شرکت آب و نیرو با مرکز مین‌زدایی مبنی بر مشاهده یک گلوله توپ در محدوده روستای کوییک، بلافاصله کارشناسان مرکز مین‌زدایی به محل اعزام شدند.
وی افزود: با اقدام سریع و تخصصی جهادگران مرکز مین‌زدایی، این گلوله توپ ۱۰۶ میلی‌متری بدون بروز تلفات یا حادثه جانبی، خنثی و از محل جمع‌آوری شد.
رحیمی ضمن تقدیر از همکاری دقیق نیروهای حفاظتی و واکنش سریع مرکز مین‌زدایی، تاکید کرد: وجود باقی‌مانده‌های جنگی در برخی نقاط مرزی و روستایی غرب استان کرمانشاه امری محتمل است و لزوم هوشیاری و خودداری از هرگونه دستکاری در این‌گونه موارد ضروری است.
مسئولان محلی بارها نسبت به خطرات ناشی از اشیا و ادوات انفجاری به‌جامانده از دوران دفاع مقدس هشدار داده‌اند.
در همین راستا، از مردم روستاها و ساکنان نواحی مرزی خواسته شده است در صورت مشاهده اشیای مشکوک و نظامی، از هرگونه تماس یا جابجایی خودداری کرده و بلافاصله موضوع را از طریق تماس با شماره ۱۱۰ به نیروهای انتظامی اطلاع دهند.
گفتنی است مناطق غربی استان کرمانشاه به‌ویژه شهرستان‌های مرزی نظیر سرپل‌ذهاب، در دوران دفاع مقدس از جمله خطوط مقدم جبهه بوده‌اند و همچنان احتمال وجود مهمات عمل‌نکرده در برخی نقاط این مناطق وجود دارد.
تاکنون اقداماتی جدی در زمینه پاک‌سازی میادین مین و مهمات باقی‌مانده از جنگ در این مناطق صورت گرفته اما موارد پراکنده‌ای از کشف ادوات نظامی عمل‌نکرده همچنان گزارش می‌شود که هوشیاری مردم و آمادگی نیروهای تخصصی، مهم‌ترین راهکار برای پیشگیری از وقوع حوادث ناگوار محسوب می‌شود.