فعالیت 20 مکان ذبح دام قربانی در استان بوشهر
مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر از فعالیت 20 مکان برای ذبح دام قربانی در سطح استان خبر داد و گفت: 34 تیم ثابت و سیار دامپزشکی استان بوشهر برای نظارت بر سلامت، بهداشت و ذبح شرعی دام در روز عید سعید قربان ساماندهی شدند.

مهدی تنگستانی، مکان مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با تبریک عید سعید قربان و با اشاره به فعالیت 34 تیم دامپزشکی در سطح استان بوشهر گفت: برای عید سعید قربان 13 تیم ثابت و 11 تیم سیار دامپزشکی در استان بوشهر برای نظارت بر سلامت، بهداشت و ذبح شرعی دام فعال شدند.
وی با اشاره به راهاندازی 176 پایگاه کمیته امداد برای جمعآوری نذورات و ذبح دام در سطح استان بوشهر ادامه داد: برای عید قربان امسال، برنامهریزی دقیقی برای نظارت بر ذبح بهداشتی دام در سطح استان انجام شد و تمامی 176 پایگاه کمیته امداد استان بوشهر تحت پوشش بازرسیهای مستمر دامپزشکی قرار گرفتند.
مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر با بیان اینکه تمام خدمات این مجموعه و تیمهای دامپزشکی در عید قربان رایگان انجام شد، خاطرنشان کرد: علاوه بر این 10 مرکز دامپزشکی، 30 بازرس بهداشت گوشت و 10 روحانی ناظر شرعی در ذبح دام و توزیع گوشت قرمز قربانی نظارت کردند.
تنگستانی از راهاندازی 20 مکان برای ذبح بهداشتی و شرعی دام قربانی در سطح استان خبر داد و گفت: این مراکز با همکاری ائمه جمعه، خیرین، مؤسسات خیریه، کمیته امداد و دیگر نهادها و دستگاهها فعالیت کردند.
وی با بیان اینکه تیمهای دامپزشکی مجهز به آزمایشگاههای لازم هستند ادامه داد: با هماهنگی کامل با کمیته امداد، تمامی مراحل از ذبح تا توزیع تحت نظارت کارشناسان دامپزشکی بود تا سلامت گوشتهای توزیعی به نیازمندان کاملاً تضمین شود.
وی فعالیت تیمهای دامپزشکی استان بوشهر را قبل از و بعد از کشتار دام اعلام و تصریح کرد: یکی از مهمترین بیماری مشترک بین انسان و دام بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو است که برای جلوگیری از شیوع این بیماری باید حتما پروتکل بهداشتی در ذبح دام، توزیع گوشت و مصرف آن رعایت شود.
مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر ادامه داد: برای جلوگیری از سرایت بیماریهای قابل انتقال از دام به انسان به خصوص بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو توصیه میشود مردم دامهای قربانی خود را در کشتارگاه و یا مکانهای تعیین شده با نظارتهای بهداشتی و شرعی ذبح کنند.
تنگستانی بیان کرد: با نگهداری گوشت دام ذبح شده به مدت 24 ساعت در دمای یخچالی صفر تا 4 درجه خطر انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از بین میبرد و همچنین توصیه میشود در هنگام آمادهسازی و قطعه کردن گوشت حتماً از دستکش و لوازم حفاظت فردی استفاده و پس از اتمام کار تمام لوازم کار شستشو و ضدعفونی شود.
وی با تأکید بر خودداری از مصرف گوشت و جگر پس از ذبح دام اضافه کرد: باید گوشت دام ذبح شده منجمد و پس از 24 ساعت و جگر پس از 48 ساعت استفاده شود.
مدیر کل دامپزشکی استان بوشهر تأکید کرد: با توجه به مخاطرات بیماریهای مشترک بین انسان و دام، هرگونه ذبح دام خارج از کشتارگاه و چرخه نظارتی دامپزشکی ممنوع است.
انتهای پیام/