خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 16 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

فعالیت‌های قرآنی باید مستمر، فراگیر و کیفی باشد - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | پنجشنبه، 15 خرداد 1404 - 13:31
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان با تاکید بر اینکه فعالیت های قرآنی فقط مختص رمضان نباشد، گفت: فعالیت های قرآنی باید مستمر، فراگیر و کیفی باشد.
قرآني،استان،قرآن،مسابقات،جلسه،امام،زاهدان،تأكيد،بلوچستان،سيس ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان, جلسه شورای هماهنگی و گسترش فعالیت‌های قرآنی ظهر امروز با سه دستور جلسه شامل بررسی سند فعالیت‌های قرآنی، ارائه گزارش پویش «زندگی با آیه‌ها» و همچنین موضوع مسابقات قرآنی در اداره کل اوقاف و امور خیریه برگزار شد.
در این جلسه، آیت‌الله مصطفی محامی، نماینده ولی‌فقیه در استان سیستان و بلوچستان در محور هر یک از این موضوعات نکاتی مطرح کرد.
امام جمعه زاهدان ضمن سلام و خوشامد به حاضران در جلسه، سالروز شهادت امام محمد باقر(ع) را تسلیت گفت و ایشان را امامِ حق، ناطق قرآن، و مفسر بزرگ قرآن توصیف کرد.
وی ابراز امیدواری کرد که خداوند متعال توفیق بهره‌مندی از معارف رسیده از آن حضرت و عمل به آن‌ها را به همگان عنایت فرماید.
محامی همچنین با اشاره به ایام 14 و 15 خرداد، این روزها را گرامی داشته و از شهدا، به‌ویژه شهدای انقلاب، شهدای خرداد و شهدای استان یاد کرد و افزود: امیدواریم خداوند توفیق دهد راه و اهداف شهدا را ادامه دهیم.
وی با اشاره به برگزاری دومین جلسه شورای توسعه فعالیت‌های قرآنی اظهار داشت: در جلسه قبل گفت‌وگوهایی انجام شد و ان‌شاءالله ادامه آن توسط آقای شاهین پیگیری خواهد شد.
نماینده ولی‌فقیه در استان سیستان و بلوچستان تأکید کرد که آغاز این فعالیت، مبارک و با برکت است و امید است با حضور جدی و فعال اعضا، این سند به نتیجه برسد تا بتوان خدمتی هرچند کوچک به قرآن و کاهش محجوریت آن ارائه داد، زیرا جامعه ما از معارف و فرهنگ قرآن محروم است.
وی افزود: ما از زیست اسلامی و قرآنی فاصله گرفته‌ایم و باید تلاش کنیم این فاصله را جبران کنیم.
وی با تقدیر از زحمات مسئولان در برگزاری این جلسه در ایام شهادت امام باقر(ع)، اظهار داشت: ان‌شاءالله تحت عنایات پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) قرار گیریم و بتوانیم به تمسک به قرآن و عترت که پیامبر فرمود از یکدیگر جدا نمی‌شوند، عمل کنیم.
امام جمعه زاهدان پس از مشاهده گزارش ارائه‌ شده درباره پویش «زندگی با آیه‌ها» گفت: گزارش مختصر بود و فرصت برای ارائه تفصیلی وجود نداشت، اما همین میزان هم نشان‌دهنده حرکت خوبی است و از طرف جمع و شورا از همه فعالان در استان و مسئولان حاضر در جلسه و همچنین از آقای جهانشاهی مدیرکل تبلیغات اسلامی استان و سایر دوستان تقدیر می‌کنم.
محامی در ادامه چند نکته را یادآور شد و گفت: اولاً فعالیت‌های قرآنی باید به فرهنگ عمومی تبدیل شوند و این امر نیازمند استمرار و تدریج است؛ فرهنگ‌سازی با یک‌بار و دوبار حاصل نمی‌شود.
همان‌طور که کمالات انسانی و ارزش‌های اخلاقی به‌مرور جا افتاده‌اند، فعالیت‌های قرآنی نیز باید به‌صورت مستمر در طول سال ادامه یابد، نه فقط در ماه مبارک رمضان.
وی دومین نکته را توسعه فعالیت‌ها دانست و اظهار داشت: اکنون طبق آمار ارائه‌شده 160 تا 170 هزار نفر در این فعالیت‌ها مشارکت دارند، اما این میزان فقط حدود 10 درصد جمعیت استان را شامل می‌شود و جای کار بسیاری باقی است.
سومین نکته مورد تأکید امام جمعه زاهدان ارتقای کیفیت فعالیت‌های قرآنی بود.
وی گفت: ارتقای کیفی باید همراه با ارتقای کمی باشد، اما گاهی افزایش تعداد جلسات باعث کاهش عمق مفاهیم می‌شود.
بنابراین باید به محتوای ارائه‌شده توجه ویژه داشت.
وی همچنین با تقدیر از تهیه کتاب «زندگی با آیه‌ها» برای ماه مبارک رمضان، پیشنهاد داد مشابه چنین محتوایی برای کل سال تهیه شود و خاطرنشان کرد: اگرچه برخی افراد اهل تفسیر و قرآن هستند و نیازی به خوراک ندارند، اما بسیاری دیگر نیازمند راهنمایی و مواد آموزشی‌اند؛ بنابراین تهیه خوراک مناسب برای عموم مردم، چه در میان علمای شیعه و چه اهل سنت، ضروری است.
محامی به نقش هنر و شعر در اثرگذاری فعالیت‌های قرآنی اشاره کرد و گفت: اگر شعر خوب باشد، می‌تواند ماندگار شود.
زمانی کتابی از دانشگاه فردوسی مشهد با ترجمه اشعار احادیث یا کلمات قصار حضرت امیر(ع) دیدم که برخی از آن اشعار هنوز در ذهنم باقی مانده‌اند.
اگر آیات قرآن به‌صورت درست و زیبا به شعر درآیند، بسیار تأثیرگذار خواهند بود.
وی بر اهمیت آموزش صوت، لحن، تجوید و قرائت قرآن تأکید کرد و گفت: این آموزش‌ها باید در دو سطح عمومی و تخصصی دنبال شود.
همان‌گونه که در ورزش نیز برنامه‌ها به دو شکل عمومی و تخصصی اجرا می‌شوند، فعالیت‌های قرآنی نیز باید به‌صورت پله‌پله و با شناسایی استعدادها پیش برود.
نماینده ولی‌فقیه در استان سیستان و بلوچستان به موضوع مسابقات قرآنی پرداخت و ضمن تشکر از برگزارکنندگان، اظهار داشت: این مسابقات در استان نمود بیرونی ندارد و چهره قرآنی مشخصی از استان ترسیم نمی‌کند.
با این شیوه فعلی و با تعداد شرکت‌کنندگان موجود، این مسابقات تاثیرگذار نخواهد بود.
محامی پیشنهاد داد کمیته‌ای با عنوان «کمیته مسابقات قرآنی» زیرمجموعه شورای توسعه فعالیت‌های قرآنی و با مسئولیت و دبیری اداره کل اوقاف و امور خیریه تشکیل شود و اعضای آن با مشورت دبیر شورا تعیین شوند و تأکید کرد که در این کمیته باید از ظرفیت‌ها و مشارکت افرادی که در این زمینه صاحب‌نظر هستند، استفاده شود.
امام جمعه زاهدان افزود: لازم است مسابقات به‌صورت سلسله‌مراتبی و با گستره شهرستانی، بخشی و استانی برگزار شوند تا موجی از مسابقات قرآن در سطح استان ایجاد شود، نه اینکه تنها در زاهدان و در یک شب برگزار و تمام شود.
وی با اشاره به ظرفیت نهادها و دستگاه‌های مختلف، گفت: کمک‌ها فقط مادی نیستند؛ می‌توان از ظرفیت نیروهای انسانی آموزش و پرورش، مراکز قرآنی و شخصیت‌های حقیقی و حقوقی بهره گرفت.
نماینده ولی فقیه در استان سیستان و بلوچستان خواستار توجه به تمامی رشته‌های مسابقات قرآنی از جمله مفاهیم، حفظ و تفسیر شد و گفت: «در صورت نیاز، شورا می‌تواند برای تأمین بودجه اقدام کند یا بانیانی برای این کار خیر پیدا کند؛ چنان‌که گفته‌اند در کار خیر حاجت به استخاره نیست.
وی در پایان تأکید کرد: اگر بتوانیم از نظر توانمندی و مهارت‌های قرآنی به‌گونه‌ای عمل کنیم که هنگام دعوت از مهمانان قرآنی، استان در جایگاه میزبان قدرتمند ظاهر شود، بسیار ارزشمند خواهد بود.
انتهای پیام/