«فلاونوئید» چیست و چگونه به پیشگیری از بیماریها کمک میکند؟
نتایج مطالعات جدید نشان میدهد که افزایش تنوع فلاونوئیدها در رژیم غذایی میتواند در افزایش طول عمر و پیشگیری از بروز بیماریها نقش مؤثری داشته باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان ـ فلاونوئیدها ترکیبات طبیعی موجود در گیاهان هستند که در غذاهایی مانند چای، بلوبری، توتفرنگی، پرتقال، سیب، انگور و حتی در شکلات تلخ یافت میشوند.
این مطالعه که در نشریه «Nature Food» منتشر شده، بیش از ۱۲۰ هزار نفر بین سنین ۴۰ تا ۷۰ سال را به مدت بیش از یک دهه زیر نظر داشته است.
نتایج نشان داد که مصرف روزانه حدود ۵۰۰ میلیگرم فلاونوئید با کاهش ۱۶ درصدی خطر مرگ و میر و کاهش تقریبی ۱۰ درصدی خطر بیماریهای قلبی، دیابت نوع ۲ و بیماریهای تنفسی همراه است.
دو فنجان چای، تقریبا این مقدار فلاونوئید را به بدن میرساند.
یافتههای این مطالعه با توصیههای رایج درباره خوردن غذاهای رنگارنگ برای حفظ سلامت، همراستا هستند.
مصرف میوه و سبزیجات با رنگهای گوناگون بهویژه آنهایی که غنی از فلاونوئید هستند، به دریافت بهتر و متنوعتر ویتامینها و مواد مغذی کمک میکنند.
به گزارش دویچه وله، فلاونوئیدها به تنظیم فعالیت سلولی کمک و با رادیکالهای آزادی که باعث استرس اکسیداتیو در بدن میشوند، مقابله میکنند.
به زبان سادهتر، آنها به بهبود عملکرد بدن کمک کرده و از آن در برابر سموم و عوامل استرسزا محافظت میکنند.
فلاونوئیدها همچنین خاصیت آنتیاکسیدانی دارند.
آنتیاکسیدانها به بدن کمک میکنند تا با رادیکالهای آزاد مبارزه کند.
بدن انسان بهطور طبیعی مقداری آنتیاکسیدان تولید میکند، اما این ترکیبات در موادی مانند شکلات تلخ، حبوبات و بسیاری از میوهها و سبزیجات نیز یافت میشوند.
التهاب یکی از واکنشهای سیستم ایمنی بدن است.
مواد آلرژیزا، میکروبها، سموم و سایر محرکها میتوانند باعث بروز التهاب شوند.
مصرف فلاونوئیدها به رفع التهاب بدن کمک میکند.
اثرات ضد التهابی و آنتیاکسیدانی فلاونوئیدها دانشمندان را به مطالعه پتانسیل آنها به عنوان داروهای ضد سرطان نیز تشویق کرده است.
تحقیقات نشان داده است که برخی از فلاونوئیدها ممکن است به جلوگیری از تکثیر سلولهای سرطانی کمک کنند.
منبع: ایسنا