خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 29 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

۶۰ درصد موارد ابتلا به تب کنگو مربوط به سیستان و بلوچستان است

مهر | استان‌ها | دوشنبه، 17 تیر 1398 - 23:26
زاهدان- معاون دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: ۶۰ درصد موارد ابتلا به تب کریمه کنگو کشور در سال‌های اخیر به سیستان و بلوچستان اختصاص داشته است.
بيماري،بهداشتي،كريمه،كنگو،زاهدان،تب،گوشت،دانشگاه،روپوش،دستكش

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، سید مهدی طباطبایی اظهار داشت: تب کریمه کنگو به راحتی قابل کنترل است و می توان به آسانی و با رعایت اصول بهداشتی شامل آموزش نکات ایمنی و بهداشتی به مردم و نظارت بر خرید گوشت ذبح شده از محل های معتبر و استاندارد توسط شهروندان، عوارض ناشی از این بیماری را به حداقل رساند.
وی افزود: بیشترین علت ابتلا به این بیماری در سیستان و بلوچستان به قاچاق دام و عرضه غیرمجاز آن مربوط می شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان بیان کرد: ۹ بیمار مبتلا به تب کریمه کنگو از ابتدای امسال تاکنون‌در سیستان و بلوچستان شناسایی شدند.
وی برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه اقشار مختلف جامعه، برپایی نشست‌های آگاهی افزایی در مناطق دارای بیشترین درگیری بیماری، فرهنگ سازی از طریق رسانه های عمومی و پذیرش و درمان بیماران در بیمارستان بوعلی زاهدان را از مهمترین اقدامات این دانشگاه برای پیشگیری و مقابله با این بیماری عنوان کرد.
طباطبایی با اشاره به اهمیت پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو بیان کرد: افرادی که نقش مستقیم در نگهداری و کشتار دام دارند باید حتماً از وسایل حفاظتی از جمله دستکش، چکمه، پیراهن آستین بلند و روپوش استفاده کنند تا مورد گزش کنه ناقل این بیماری و آلودگی به ترشحات و خون حیوان قرار نگیرند.
وی ادامه داد: گوشت حیوان ذبح شده باید حداقل ۲۴ ساعت و جگر و دل و قلوه آن حداقل ۴۸ ساعت در دمای پایین (درون یخچال) نگهداری و سپس برش داده شود و برای قطعه قطعه کردن گوشت نیز دستکش و روپوش مورد استفاده قرار گیرد.