سیستان و بلوچستان نیازمند رادار هواشناسی است
زاهدان - مدیر کل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: سیستان و بلوچستان نیازمند توسعه شبکه ایستگاهی و استفاده از تجهیزات راداری است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل هواشناسی سیستان و بلوچستان، مدیران خبرگزاریهای مهر و تسنیم در سیستان و بلوچستان با مدیرکل هواشناسی استان دیدار و گفتوگو کردند و پس از این دیدار ضمن بازدید از واحدهای مختلف ادارهکل هواشناسی با نحوه عملکرد آنها آشنا شدند.
محسن حیدری مدیرکل هواشناسی استان سیستان و بلوچستان در این دیدار اظهار داشت: ثبت و دسترسی به نیم قرن داده اقلیمی در سیستان و بلوچستان یک سرمایه ملی است که باید از آن در راستای توسعه پایدار استان استفاده شود اما متأسفانه تاکنون مدیران ما بهره لازم را نبردهاند.
وی با بیان اینکه شناخت اقلیم ضامن توسعه پایدار است، افزود: در واقع هرگونه تصمیمگیری در هر حوزهای نیازمند دسترسی به اطلاعات است تا تصمیمی مطمئن اتخاذ شود؛ آمار هواشناسی و اقلیمی یک منطقه نیز یک نمونه از اطلاعات مهم برای تصمیمگیریهای کلان در راستای توسعه پایدار است.
هر چه دسترسی به اطلاعات اقلیمی بیشتر باشد، به طور قطع توسعه پایدارتر خواهد بود.
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان افزود: شهرستان دلگان در جنوب استان از اقلیمهای ناشناخته استان بوده که چند سال پیش با تأسیس یک ایستگاه هواشناسی کشف شد.
در چند سال اخیر به طور میانگین ۱۵۰ روز دمای بالای ۴۰ درجه در این شهر ثبت شده و بیشینه دمای آن به بیش از ۵۰ درجه سلسیوس نیز رسیده است.
وی تصریح کرد: مقایسه اقلیم دلگان و زاهدان، که سالی تنها ۱۳ روز دمای بالای ۴۰ درجه دارد، امکانپذیر نیست.
در واقع نوع مصالح به کار رفته در سازهها، معماری، توسعه اقتصادی، و حتی زمان انجام فعالیتهای عمرانی در دلگان باید تفاوتهای بنیادین با شهر زاهدان یا سایرمناطق داشته باشد.
سیستان و بلوچستان نیازمند رادار هواشناسی است
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه دما تنها یکی از عناصر اقلیمی مؤثر بر توسعه پایدار است، افزود: توسعه کشاورزی در منطقهای که میانگین بارش بسیار پایینی داشته و دمای هوا در آنجا بسیار بالاست، به هیچ وجه اقتصادی نبوده و آسیبهای اقلیمی، اجتماعی و اقتصادی به همراه خواهد داشت.
حیدری گفت: در گذشته در مناطق خشکی مانند سیستان و بلوچستان که خشکسالی رخ میداد، مردم روستاهای یک منطقه برای مدت کوتاهی دست از کشاورزی میکشیدند و به صورت موقت یا دائمی به مناطق دیگر کوچ میکردند، اما حالا اصرار دارند تا با استفاده بیرویه از آبهای زیرزمینی در این مناطق باقی بمانند که این شرایط به نفع هیچکس نیست و ممکن است باعث کوچ گستردهتر در آینده شود.
وی در بخش دیگری به ضرورت توسعه شبکه پایش هواشناسی در استان تأکید کرد و افزود: سیستان و بلوچستان نیازمند توسعه شبکه ایستگاهی و استفاده از تجهیزات راداری است؛ چراکه این استان کلکسیونی از پدیدههای مخرب جوی است.
این مسئول ادامه داد: اکنون در نوار ۳۰۰ کیلومتری دریایی جنوب سیستان و بلوچستان تنها یک سکوی هواشناسی دریایی وجود دارد که به دلیل نیازهای تجهیزاتی غیرفعال است، این در حالی است که این نوار ساحلی نیازمند حداقل سه تا چهار سکوی هواشناسی دریایی است.
مدیرکل هواشناسی استان سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: برخی کشورهای اروپایی نظیر انگلستان برای رصد تغییرات جوی و اقیانوسی نواحی استوا سکوهای هواشناسی دریایی در این منطقه مستقر کردهاند تا کوچکترین تغییرات مؤثر بر آب هوای کشور خود را رصد کنند.
در ادامه این جلسه جواد قنبری، مدیر خبرگزاری مهر سیستان و بلوچستان از مدیرکل هواشناسی استان به عنوان الگوی موفق در جوان گرایی مدیریتها نام برد و گفت: برای جوانها بن بستی وجود ندارد و شما در این مدت کوتاه ثابت کردید که کلید تحول نزد جوان هاست.
وی با تاکید بر لزوم استفاده از دادههای هواشناسی برای اجرای طرحهای زیربنایی در استان سیستان و بلوچستان گفت: خبرگزاری مهر آمادگی دارد تا در خصوص فرهنگ سازی و ایجاد پیوست رسانهای در این خصوص با سازمان هواشناسی همکاری کند.
مسئول خبرگزاری تسنیم در سیستان و بلوچستان نیز در این جلسه با تأکید بر ضرورت معرفی نقش هواشناسی در فرایندهای توسعه پایدار، اظهار داشت: هواشناسی استان عملکرد قابل قبولی دارد و خوشبختانه روابط عمومی این نهاد در یک سال اخیر ارتباط تنگاتنگی با رسانهای استان داشته که این رویه جای تقدیر دارد و امیدواریم روز به روز پررنگتر شود.
وی ادامه داد: اخبار هواشناسی جزو مطالب ثابت و پرمخاطب رسانههای استان است که در خبرگزاری تسنیم با همکاری هواشناسان استان از این ظرفیت برای اطلاعرسانی استفاده شده است.
به نظر میرسد رسانههای استان باید برای معرفی دادههای متنوع تولیدی در هواشناسی استان و همچنین معرفی ضرورتهای استفاده مدیرانی استانی از این دادهها تعامل بیشتری با ادارهکل هواشناسی استان داشته باشند.