سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تورم اقلام خوراکی در اردیبهشت اعلام شد+ جزئیات

مهر | اقتصادی، بازار | سه شنبه، 13 خرداد 1404 - 10:57
از ۵۳ قلم کالای خوراکی منتخب در نقاط شهری کشور، در ۳۲ قلم، درصد تغییرات سالانه بالاتر از نرخ تورم نقطه‌ای، نقاط شهری کشور (۳۸.۴) بوده است.
درصد،قيمت،ماه،بيشترين،افزايش،گروه،كاهش،شهري

به گزارش خبرگزاری مهر، مرکز آمار ایران متوسط قیمت کالاهای خوراکی منتخب در مناطق شهری کشور در اردیبهشت ماه سال را اعلام کرد که براساس آن از ۵۳ قلم کالای خوراکی منتخب در نقاط شهری کشور، در ۳۲ قلم، درصد تغییرات سالانه بالاتر از نرخ تورم نقطه‌ای، نقاط شهری کشور (۳۸.۴) بوده که جزئیات آن به شرح زیر است:
نان و غلات
در این گروه، اقلام برنج ایرانی با ۹.۱ درصد، شیرینی خشک و رشته آش با ۲.۶ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته‌اند.
گوشت قرمز، سفید و فرآورده‌های آن‌ها
در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به کنسرو ماهی با ۱.۳ درصد و بیشترین کاهش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به مرغ ماشینی با ۶.۱- درصد است.
‌لبنیات، تخم مرغ و انواع روغن
در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به شیرخشک با هشت درصد، دوغ پاستوریزه با ۴.۴ درصد و روغن نباتی جامد با ۴.۳ درصد بوده و بیشترین کاهش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به تخم‌مرغ با ۱۱.۳- درصد است.
میوه و خشکبار
بررسی داده‌های منتشر نشان می‌دهد در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به لیمو ترش با ۲۶.۱ درصد، انار با ۲۳.۴ درصد و سیب با ۱۰.۹ درصد و هم‌چنین بیشترین کاهش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به هندوانه با ۲۵.۶- درصد بوده است.
سبزیجات و حبوبات
گفتنی است در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به لوبیا چیتی با ۲۱.۹ درصد، لوبیا قرمز با ۸.۷ درصد و لپه با ۶.۶ درصد بوده و بیشترین کاهش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به خیار با ۱۹- درصد، سیب زمینی با ۱۵.۴- درصد، پیاز با ۱۵.۰- درصد، کدو سبز با ۱۰.۸- درصد و بادمجان با ۹.۰- درصد است.
قند و شکر، آشامیدنی‌ها و سایر خوراکی‌ها
در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به شکر با ۷.۴ درصد، قند با هفت درصد و چای خارجی بسته‌ای با ۶.۵ درصد است.