خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 14 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

آمریکا همدست اسرائیل در جنایات غزه است/ حمایت غربی‌ها از نتانیاهو هزینه‌های گزافی برای آنها خواهد داشت

باشگاه خبرنگاران | سیاسی | دوشنبه، 12 خرداد 1404 - 22:52
گفتگوی ویژه خبری امشب به آخرین تحولات غزه با گذشت ۶۰۰ روز از آغاز جنگ اختصاص داشت.
غزه،رژيم،صهيونيستي،غرب،اسرائيل،مسئله،آمريكا،آسيا،ايران،مطالب ...

باشگاه خبرنگاران جوان؛ فاطمه سیدی - در ابتدای برنامه گفتگوی ویژه خبری دوشنبه شب، نصرت الله تاجیک سفیر پیشین ایران در اردن اظهار کرد: ترامپ می‌خواهد مشکلات اوکراین، غزه و ایران را همزمان حل کند، در چند مرحله رفت و آمد مذاکرات آتش بس حماس صادقانه مطالبات خود را بیان کرد و اسرائیل به اهداف اصلی خود طی ششصد روز گذشته نرسیده اما رژیم صهیونیستی از شرایط اضطراری مردم غزه سوء استفاده می‌کند .
تیم ترامپ آمادگی لازم را برای حل مسئله غزه ندارد
وی افزود: به نظر می‌رسد که آمریکا بیش از گذشته مرجعیت خود را به عنوان یک کشور بی‌طرف از دست داده است و تیم ترامپ آمادگی لازم را برای حل مسئله غزه را ندارد و دست آن را برای جنایات باز گذاشته است.
در ادامه سید رسول شبیبی کارشناس مسائل غرب آسیا اظهار کرد: حماس علی رغم سختی‌هایی که داشت اسرای اسرائیلی را به ترتیب طبق قرارداد آزاد کرد و در مقابل نیز انتظار داشت که رژیم صهیونیستی تعهدات خود را اجرایی کند در حالی که این رژیم آتش بس را باز نقض کرد و جنایات خود را از سر گرفت.
وی گفت: طرح آتش بس ویتکاف مبتنی بر آزادی ۱۰ اسیر و تحویل ۱۸ جسد صهیونیستی در یک بازه زمانی بود تا در مقابل آن کامیون‌های امدادرسانی به غزه وارد شوند و نیروهای نظامی اسرائیل نیز از این منطقه خارج شوند اما آمریکا پس از مشورت با اسرائیل اعلام کرد که این مسئله را قبول نمی‌کند.اساساً مردم غزه به صلح و ثبات نیاز دارند و آتش بس به این معنا نیست که اسرائیل به اهداف خود برسد و پس از آن جنایت را از سر بگیرد.
همچنین خالد قدومی نماینده جنبش حماس در تهران در ارتباط زنده تلفنی گفت: امروز کل انسانیت و جهانیان مطالبه برای پایان جنگ را تایید می‌کنند و ترامپ اعلام می‌کند که جنگ باید متوقف شود اما هیچکدام از حرف‌های او محقق نمی‌شود.ما با جنبش‌ها و احزاب مختلف فلسطینی صحبت کردیم و آنها معتقدند که پیشنهاد ویتکاف منطقی نیست.
تاجیک ادامه داد: دولت تندرو رژیم بسیار وقیح است و ویتکاف با تغییرات مواضع نشان داده که تناقضات تیم آمریکا تکرار شونده است و آنها مشابه همین رفتار را در مذاکره با ایران نیز انجام می‌دهند.
سفیر پیشین ایران در اردن گفت: ما باید سعی کنیم که از طریق سازمان‌های مدنی و مردم نهاد شرایطی را در دنیا به وجود بیاوریم تا فشاری علیه رژیم صهیونیستی شکل بگیرد تا حداقل آمریکا در حالت بی‌طرفی قرار بگیرند.
وی ادامه داد: ترامپ می‌گفت می‌خواهد جنگ غزه را پایان بدهد اما نتانیاهو شرایطی را برای ایالات متحده و جهان به وجود آورده است که در کار اختلال ایجاد شده است.
مسئله غزه موضوع غرب آسیا نیست و مطالبه انسانی و جهانی است
شبیبی بیان کرد: نباید تصور کنیم که مسئله فلسطین یک موضوع جغرافیایی و مربوط به غرب آسیا است بلکه این مسئله جنبه انسانی و جهانی دارد ،برخی تصور می‌کند که ترامپ به دنبال آرامش در غزه است در حالی که وی در دوره اول ریاست جمهوری خود ۷ بار از حق وتوی خود به نفع رژیم صهیونیستی استفاده کرد.
کارشناس مسائل غرب آسیا تصریح کرد: اینکه مکرون اعلام می‌کند ما به زودی کنفرانس صلح را با کشورهای عربی برگزار می‌کنیم به این دلیل است که ۲۰ ماه رژیم صهیونیستی انواع جنایت‌ها را علیه مردم فلسطین اجرایی کرده است و اکنون غربی‌ها با سه چالش بین‌المللی،حقوقی و اجتماعی مواجه است .
وی گفت: بریتانیا کشوری است که دولتش شدیداً از رژیم صهیونیستی حمایت می‌کند اما مردم آن در ابعاد گسترده برای حمایت از مردم غزه به خیابان‌ها می‌آیند و اروپایی‌ها در مقابل جوامع انسانی با سرافکندگی مواجه شده‌اند.
شبیبی متذکر شد: تاکنون بسیاری از کارکنان سازمان ملل و بیش از ۱۰۰ خبرنگار توسط رژیم صهیونیستی کشته شده اند و هفتاد درصد شهدای غزه از کودکان و زنان هستند، لذا این جنایت در نوع خود بی‌نظیر است و سکوت غرب باید مورد توجه جهانیان قرار بگیرد و به یک مطالبه جدی مبدل گردد.
کارشناس مسائل غرب آسیا بیان کرد: رفتار نتانیاهو برای غربی‌هایی که از او حمایت می‌کنند هزینه‌های گزافی در تمامی ابعاد خواهد داشت.
تاجیک ادامه داد: متاسفانه کابینه رژیم صهیونیستی به هیچ یک از اصول انسانی پایبند نیست و باید با همبستگی جهانی به جنگ اسرائیل رفت و لازم است که از گفتار درمانی فاصله گرفته شود.
سفیر سابق ایران در اردن تصریح کرد: آمریکا دست اسرائیل را در جنایاتش باز گذاشته است و ما باید سعی کنیم که از طریق دیپلماسی با این مسأله مبارزه کنیم .
شبیبی در پایان گفت: جنایت‌هایی که در غزه رخ داده است فراموش شدنی نیست بنابراین نسلی که در فلسطین وجود دارد همچنان حق خود را مطالبه خواهد کرد در عین حال نباید فراموش کنیم که آمریکا هم دست رژیم صهیونیستی در ارتکاب این جنایات است.