نظارت بر ذبح دام قربانی در کردستان
مدیرکل دامپزشکی کردستان از اجرای طرح نظارت بر ذبح بهداشتی و شرعی دام قربانی با حضور 46 اکیپ پزشکی ثابت و سیار در استان خبر داد.

کامران زیباکردار، مدیرکل دامپزشکی استان کردستان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در سنندج، از اجرای طرح نظارت بر ذبح بهداشتی و شرعی دام ویژه عید قربان در روز جمعه پیش روز 15 خردادماه سالجاری در استان خبر داد و اظهار کرد: نظارتها توسط 46گروه و اکیپ پزشکی ثابت و سیار دامپزشکی در کردستان اجرا میشود.
وی هدف از اجرای این طرح را کاهش مخاطرات ناشی از انتقال بیماریهای مشترک انسان و دام عنوان کرد و افزود: تمام کشتارگاههای دام استان در روز عید فعال هستند و شهروندان میتوانند از خدمات بازرسی، ذبح و حمل و نقل رایگان این مراکز بهرهمند شوند.
مدیرکل دامپزشکی استان کردستان تصریح کرد: به استناد قانون و آیین نامه سازمان دامپزشکی در روزهای اعیاد و مراسمهای ملی و مذهبی، کشتار دام میتواند خارج از کشتارگاه و با حضور اکیپ دامپزشکی و حصول اطمینان کامل از سلامت دام، انجام شود.
وی با تأکید بر اینکه شهروندانی که در حیاط خود ذبح دام انجام میدهند، حتماً پس از قربانی کردن، محل و چاقو و لوازم استفاده شده را شست و شو دهند، گفت: همچنین گوشت قربانی باید 24 ساعت در دمای صفر تا 4 درجه یخچال نگهداری شود.
زیباکردار هشدار داد: خطرناک ترین بیماری مالت و تب کریمه کنگوست که میتوان با قرار دادن گوشت تازه در یخچال در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد به مدت 24 ساعت، از ابتلا به این بیماریها پیشگیری کرد.
مدیرکل دامپزشکی استان کردستان یادآور شد: مردم با انتخاب و ذبح دام سالم زیر نظر ناظران بهداشتی و شرعی دامپزشکی از سلامت گوشت دامهای قربانی اطمینان حاصل کنند.
انتهای پیام/482/