توصیههای بهداشتی ذبح دام در عید قربان
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: به منظور پیشگیری از بروز و شیوع بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان باید توصیههای بهداشتی برای ذبح دام مورد توجه قرار گیرد.

فریبرز ایمانی با بیان اینکه دام زنده را از میادین عرضه مجاز و تحت نظارت سازمان دامپزشکی خریداری کنید، گفت: توصیه اکید این است که از خرید دام زنده و یا گوشتهایی که خارج از نظارت شبکه سازمان دامپزشکی ذبح و عرضه میشوند، خودداری شود.
وی با تاکید بر اینکه ذبح دام صرفا باید در کشتارگاههای تحت نظارت شبکه دامپزشکی انجام شود، افزود: به هیچ عنوان دام را در منازل و معابر عمومی ذبح نکنید.
همچنین افرادی که به ذبح دام مشغول هستند باید از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح دام ضدعفونی کرده و همچنین خونابه هابه طریق بهداشتی دفع شود.
معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه یادآور شد: به هیچ وجه دامی را که دارای علائم بیماری و ناخوشی است ذبح و مصرف نکنید.
گوشت دام ذبح شده باید قبل از مصرف به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی گراد در یخچال نگهداری شود.
به گفته ایمانی، جگر و سایر امعا و احشای دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای ۴ درجه سانتی گراد مصرف شود.
افرادی که گوشت خرد میکنند به خصوص زنان خانه دار حتما از دستکش استفاده کنند.
از سوی دیگر از مصرف گوشت و جگر نیم پز باید اجتناب شود.
وی در پایان با بیان اینکه از دستکاری، کندن و له کردن کنههای موجود بر روی بدن دام اکیدا خودداری شود، گفت: از شهروندان میخواهیم در صورت مشاهده هرگونه تخلف در مورد ذبح غیر بهداشتی دام در سطح شهر را به سامانه ملی پاسخگویی ۱۹۰ وزارت بهداشت گزارش دهند.
منبع: وبدا