آمادهباش دامپزشکی گیلان در عید قربان؛ تاکید بر ذبح دام در مراکز مجاز
رشت - مدیرکل دامپزشکی گیلان با اعلام آمادگی کامل برای بازرسی و نظارت بهداشتی دامهای قربانی در روز عید قربان گفت: شهروندان دام خود را تنها از مراکز مجاز خریداری و ذبح کنند.

هادی بابایی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن تبریک عید قربان و آرزوی قبولی نذورات، اظهار کرد: اداره کل دامپزشکی گیلان و ادارات تابعه در سطح استان از ساعت ۶ صبح تا ۱۴ بعدازظهر روز عید قربان، در قالب اکیپهای ثابت و سیار آماده بازرسی بهداشتی و شرعی دامهای قربانی هستند.
وی افزود: شهروندان محترم در رشت میتوانند جهت خرید دام زنده به میدان دام کاسپین واقع در کیلومتر ۵ جاده سراوان به فومن مراجعه کرده و از خدمات رایگان معاینه دام پیش از خرید بهرهمند شوند.
بابایی همچنین یادآور شد: ستاد اجرایی نظارت بهداشتی در اداره دامپزشکی رشت آماده پاسخگویی به سوالات شهروندان است.
شمارههای تماس ۱۵۱۲ و ۳۳۳۶۸۹۲۴ در این روز فعال خواهند بود.
وی توصیه کرد: جهت پیشگیری از بیماریهای مشترک بین انسان و دام، از جمله تب خونریزیدهنده کریمه کنگو، ذبح دام در کشتارگاههای صنعتی و مراکز مجاز عرضه بهداشتی انجام شود و از ذبح دام در معابر عمومی و خرید دام از فروشندگان غیرمجاز پرهیز گردد.
وی همچنین به نکات بهداشتی هنگام خرد کردن گوشت و آلایش دام اشاره کرد و گفت: استفاده از دستکش در این مراحل ضروری است و گوشتهای تهیهشده باید تا قبل از مصرف حداقل ۲۴ ساعت و آلایش خوراکی ۴۸ ساعت در یخچال نگهداری شوند.
بابایی در پایان تأکید کرد: دامپزشکان در مراکز مجاز عرضه دام، آماده بازرسی و معاینه بهداشتی دام پیش، حین و پس از ذبح هستند تا سلامت گوشت قربانی تضمین شود.