خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 13 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

25 درصد از ماموریت‌ اورژانس اجتماعی در موضوع کودک‌آزاری است - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 11 خرداد 1404 - 11:13
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون، 25 درصد از ماموریت ها و اعزام های اورژانس اجتماعی و تیم سیار مربوط به مداخله در موضوع کودک آزاری بوده است.
كودكان،بهزيستي،مراكز،كودك،رضوي،خراسان،حمايت،اجتماعي،برجي،اور ...

مهدی برجی مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم از مشهد با تشریح خدمات این سازمان در فرهنگ‌سازی عمومی و حمایت از حقوق کودکان، بر نقش حیاتی بهزیستی در تضمین آینده‌ای روشن برای این قشر آسیب‌پذیر جامعه تاکیدکرد.
وی افزود: بهزیستی خراسان رضوی با ارائه طیف وسیعی از خدمات، در سه حوزه اصلی حمایت از کودکان فعالیت می‌کند و این خدمات از ساماندهی کودکان بدسرپرست و بی‌سرپرست در مراکز شبه‌خانواده گرفته تا توانمندسازی کودکان کار و خیابان و همچنین مداخلات اورژانس اجتماعی در راستای مقابله با کودک‌آزاری و افزایش آگاهی عمومی در این زمینه را شامل می‌شود.
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی با اشاره به اهمیت مراکز شبه‌خانواده در حمایت از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست خاطرنشان کرد: در حال حاضر، 96 مرکز شبه‌خانواده در استان به صورت شبانه‌روزی میزبان حدود 1940 کودک هستندبنابراین پذیرش این کودکان که عمدتاً بیش از 80 درصد آنها بدسرپرست هستند و از آسیب‌های جدی رنج می‌برند، با حکم قضایی و از طریق مراجع مختلفی صورت می‌گیرد.
برجی بیان کرد: تمامی مراکز ما دارای کادر تخصصی شامل مدیر فنی، مددکار، روانشناس و مربی با حداقل مدرک لیسانس هستند، این مراکز تحت نظارت دقیق کارشناسان شهرستانی و استانی قرار دارند و وضعیت بهداشتی، روحی و روانی و تحصیلی کودکان به طور مستمر بررسی می‌شود.
اولویت ما تحصیل کودکان در شرایط عادی است و حتی برای کودکانی که وقفه تحصیلی داشته‌اند یا اتباع هستند، پیگیری‌های لازم انجام می‌شود.
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی همچنین به فرآیند ترخیص و حمایت‌های پس از آن اشاره کرد و گفت: "تعداد زیادی از کودکان سالانه با خانواده بازپیوند می‌یابند یا در قالب فرزندخواندگی به خانواده‌های متقاضی واگذار می‌گردند.
وی ادامه داد:کودکانی که به 18 سالگی می‌رسند و توانمندی لازم برای ورود به زندگی مستقل را پیدا می‌کنند، با حکم قضایی از مراکز ترخیص می‌شوند چرا که بهزیستی حمایت‌های مالی و خدماتی گسترده‌ای را برای این افراد در نظر می‌گیرد، از جمله کمک‌هزینه ماهانه برای دانشجویان و سربازان، کمک‌هزینه ترخیص بلاعوض، کمک‌های موردی، کمک‌هزینه ازدواج ، کمک‌هزینه رهن منزل تا سقف 50 میلیون تومان، وام‌های اشتغال‌زایی و...
نیز ارائه می‌شود.
برجی در خصوص خدمات بهزیستی به کودکان کار و خیابان تصریح کرد : در سال گذشته، تعداد 479 نفر از کودکان کار و خیابان از خدمات مراکز شبانه‌روزی بهره‌مند شدند و در حال حاضر 87 کودک در این مراکز مقیم هستند ،همچنین، 401 کودک در سال گذشته از خدمات مراکز روزانه حمایتی آموزشی کودک و خانواده نیز بهره‌مند شدند و اکنون حدود 440 کودک در این مراکز پرونده دارند.
وی گفت: هدف اصلی این مراکز، توانمندسازی کودک و خانواده او است تا با فراهم آوردن آموزش‌های لازم و حمایت‌های روانی و اجتماعی، این کودکان به زندگی عادی بازگردند و از چرخه کار در خیابان رها شوند.
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی در بخش سوم فعالیت‌های بهزیستی به حوزه اورژانس اجتماعی اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین وظایف اورژانس اجتماعی، مقابله با کودک‌آزاری و اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی در این حوزه برای عموم مردم در خصوص حقوق کودکان و تعریف انواع خشونت علیه کودک است.
از ابتدای سال جاری تاکنون، 25 درصد از ماموریت‌ها و اعزام‌های اورژانس اجتماعی و تیم سیار مربوط به مداخله در موضوع کودک‌آزاری بوده است.
برجی، بر ضرورت همکاری تمامی نهادها و آحاد جامعه در حمایت از حقوق کودکان تأکید کرد و گفت: کودکان سرمایه‌های آینده جامعه هستند و مسئولیت حمایت از آنها بر عهده همه ماست.
بهزیستی خراسان رضوی با تمام توان در این مسیر گام برمی‌دارد و امیدواریم با مشارکت مردم و مسئولین، آینده‌ای روشن‌تر برای تمامی کودکان این مرز و بوم رقم بخورد.
انتهای پیام/282