خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 12 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

دست بی‌نمک عراقچی برای جبهه پایداری؛ تلاش وزیر امور خارجه برای آزادی قاسمیان و بی‌اعتنایی جبهه پایداری با احضار او به مجلس!

اعتماد | همه | یکشنبه، 11 خرداد 1404 - 08:29
روزنامه اعتماد نوشت: هنوز 24 ساعت از تلاش‌هاي فراوان عراقچي براي آزادسازي قاسميان چهره نزديك به جريان پايداري نگذشته كه اعضاي اين جريان، پروژه احضار عراقچي را كليد زدند.
سوال،وزير،طرح،پايداري،خارجه،امور،عراقچي،سياسي،جليلي،كليد،بند ...

کد خبر: 716366 | ۱۴۰۴/۰۳/۱۱ ۰۸:۲۶:۵۰
در روزهایی که مذاکرات هسته‌ای ایران و امریکا به یکی از حساس‌ترین مقاطع خود رسیده و مردان دیپلماسی کشور نیازمند نهایت حمایت و پشت‌گرمی از داخل هستند، انتشار خبر تلاش جبهه پایداری برای طرح سوال از سید عباس عراقچی به دلیل تغییر صفری معاون اقتصادی‌اش، موجی از انتقاد را میان فعالان سیاسی و عموم مردم ایجاد کرد.
به گزارش اعتماد، دیروز علی اصغر نخعی‌راد نماینده مشهد و کلات در مجلس از طرح سوال خود از سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه خبر داد‌ و گفت: « طرح سوال بنده جهت طی کردن فرآیند قانونی در مجلس تقدیم هیات رییسه شده است.وی با بیان اینکه طرح سوال بنده از وزیر بیش از 40 امضا دارد، افزود: این طرح سوال از سوی هیات رییسه به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به عنوان کمیسیون تخصصی ارجاع شده است.
نخعی راد با بیان اینکه سوال از وزیر در 4 محور تدوین شده است، گفت: «طرح سوال درباره تصمیم سیاسی در عزل معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه، علت اداره شدن معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه توسط سرپرست، سوال درباره اظهارات و مقالات نسنجیده وزیر محترم در رابطه با سرمایه‌گذاری امریکا در ایران و عدم توجه به گره زدن اقتصاد به مذاکرات و همچنین سوال در رابطه با اقدامات وزارت امور خارجه در تحقق شعار سال و کشف بازارهای هدف برای توسعه و رونق تولید از جمله 4 محور سوال بنده از وزیر امور خارجه است.» بسیاری از تحلیلگران اما معتقدند این نوع تحرکات پایداری‌ها در راستای فرافکنی مشکلاتی است که این طیف از منظر درونی و بیرونی به آن دچار شده است.
از نقطه نظر بیرونی، جبهه پایداری به دلیل توفیق دولت چهاردهم در ایجاد رویکرد وفاق ملی با احزاب و گروه‌های مختلف، همچنین توفیق در شکل‌دهی به مذاکرات دوجانبه و نزدیک شدن به توافق، دچار یاس وجودی شده و در صورت دستیابی به توافق عملا به حاشیه قدرت رانده می‌شود.
در حوزه داخلی اما جریان پایداری در حال تجربه نوع خاصی از انشقاق هستند که قبلا هرگز آن را تجربه نکرده بودند.
منصوری معاون اجرایی دولت سیزدهم و رییس ستاد انتخابات سعید جلیلی در انتخابات 140 با طرح نام پرویز فتاح، عملا پرونده عبور جریان پایداری از سعید جلیلی را کلید زد.
در این میان جریان پایداری عملا به دو شقه و جریان اصلی تبدیل شده‌اند.
طیفی از چهره‌های اجرایی و پراگماتیست که معتقدند جلیلی هر امتحان ممکن را در عرصه سیاسی پس داده و با توجه به دافعه‌ای که در عرصه‌های سیاسی و انتخاباتی ایجاد می‌کند باید از جایگاه نامزد بالقوه این جریان خارج شده و نوع دیگری از کنشگری در سایه را تجربه کند.
در یک چنین شرایطی است که پایداری‌چی‌ها دست به برخی اقدامات انتحاری برای باقی ماندن در قدرت می‌زنند.
فشار مضاعف بر عراقچی توسط این جریان به بهانه‌هایی چون تغییر در معاونت اقتصادی و زمینه‌سازی برای‌ سرمایه‌گذاری ایالات متحده در ایران و مواردی از این دست، بیشتر به یک فرافکنی شبیه است تا واقعیتی که بتوان روی آن حساب جدی باز کرد.
کاربران ایرانی در شبکه‌های اجتماعی اما این اقدام اعضای جبهه پایداری را نشان‌دهنده، عدم درک درست منافع ملی از سوی این گروه ارزیابی کردند.
این دست از ایرانیان با اشاره به این واقعیت که هنوز 24 ساعت از تلاش‌های فراوان عراقچی برای آزادسازی قاسمیان چهره نزدیک به جریان پایداری نگذشته که اعضای این جریان، پروژه احضار عراقچی را کلید زدند، به نقد این نوع برخوردها پرداختند.
باید دید فعالیت‌های مخرب این جریان که پس از استیضاح وزیر اقتصاد دولت چهاردهم پروژه استیضاح وزیر راه و شهرسازی و طرح پرسش از وزیر امور خارجه را کلید زده‌اند، پایان می‌پذیرد یا اینکه این نوع رفتارهای جناحی و سیاسی همچنان تداوم خواهد داشت.