خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 12 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

المیادین: سیاست ایران با فعال‌سازی مکانیسم ماشه دگرگون می‌شود

مشرق | بین‌الملل | شنبه، 10 خرداد 1404 - 15:06
تهران از طریق کانال‌های دیپلماتیک به اروپا اعلام کرده است که در صورت هرگونه اقدام تنش‌آمیز، واکنش هسته‌ای متناسب و حساب‌شده نشان خواهد داد.
منابع،ايران،آژانس،مسير،ايراني،فشارها،اروپا،تروئيكاي،اتمي،هشد ...

به گزارش مشرق، منابع ایرانی در گفت‌وگو با المیادین، با بیان اینکه فشارهای تروئیکای اروپا با هدف فعال‌سازی مکانیسم ماشه و بازگردانی تحریم‌های سازمان ملل است، نسبت به چنین اقدامی هشدار دادند.
به گفته این منابع، «بازگشت تحریم‌ها، همه معادلات تغییر خواهد کرد، چرا که سیاست ایران در قبال برنامه هسته‌ای به‌طور کامل دگرگون می‌شود».
این منابع توضیحات بیشتری در خصوص ماهیت این دگرگونی ندادند.
منابع ایرانی همچنین گفتند که «پنجره دستیابی به راه‌حل دیپلماتیک برای پرونده هسته‌ای همچنان باز است و تروئیکای اروپایی باید با عقلانیت رفتار کند».
المیادین در ادامه به نقل از منابع ایرانی خود نوشت که با وجود ارسال پیام‌های حسن‌نیت از سوی تهران، تروئیکای اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان) همچنان بر سیاست فشار از مسیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اصرار دارد.
به گفته این منابع، این فشارها حتی پیش از آغاز مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا آغاز شده است.
منابع آگاه همچنین تأکید کرده‌اند که با وجود تغییر فضای سیاسی و اعلام آمادگی ایران برای گام‌های مثبت بیشتر، روند فشارها از سوی تروئیکا متوقف نشده و تهران این رویکرد را نشانه‌ای از حرکت اروپا در مسیر بازفعال‌سازی سازوکار بازگشت تحریم‌ها می‌داند.
براساس این گزارش، ایران در دیدار با نمایندگان تروئیکا در استانبول هشدار داده که هرگونه اقدام در مسیر تشدید فشارها از سوی آژانس می‌تواند تأثیر منفی بر مسیر گفت‌وگوها داشته باشد و تلاش‌ها برای دستیابی به توافقی جدید را با مانع روبه‌رو کند.
تهران همچنین از طریق کانال‌های دیپلماتیک به اروپا اعلام کرده که در برابر هرگونه اقدام تنش‌آمیز، واکنش هسته‌ای متناسب و حساب‌شده نشان خواهد داد.
مقامات ایرانی یادآور شده‌اند که ایران در گذشته نیز ثابت کرده که در برابر نقض حقوق هسته‌ای خود از سوی اروپا، دست‌بسته نخواهد ماند.
منابع ایرانی هشدار داده‌اند که تشدید فشارها از مسیر آژانس می‌تواند پیامدهای منفی مستقیم بر مذاکرات با آمریکا داشته باشد و روند دستیابی به توافق را دشوارتر کند.
در این راستا دیپلمات‌های غربی دیروز جمعه مدعی شدند که قدرت‌های غربی به دنبال فشار بر اعضای شورای حکام آژانس اتمی جهت اقدام علیه ایران در نشست فصلی آتی این نهاد بین‌المللی هستند.
رویترز نوشته قدرت‌های غربی قصد دارند برای اولین بار در نزدیک به ۲۰ سال گذشته ایران را به نقض تعهدات خود در زمینه عدم اشاعه هسته‌ای محکوم کنند.
خبرگزاری رویترز گزارش داده همزمان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در حال آماده‌سازی گزارش‌های فصلی خود درباره ایران برای ارائه به کشورهای عضو پیش از نشست بعدی شورای حکام است.
این نشست از ۹ ژوئن آغاز می‌شود.