خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 11 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

انتخابات زودهنگام کره‌جنوبی در سایه تنش‌های سیاسی؛ حدود ۳۵ درصد رای دادند

باشگاه خبرنگاران | بین‌الملل | شنبه، 10 خرداد 1404 - 11:00
کمیسیون انتخابات ملی کره‌جنوبی اعلام کرد: افزون بر ۱۵ میلیون نفر در انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری کره‌جنوبی، آرای خود را به صندوق‌های رای ریختند.
حزب،انتخابات،نامزد،كره،جنوبي،جمهوري،زودهنگام،خرداد،درصد،لي،راي

باشگاه خبرنگاران جوان - خبرگزاری یونهاپ به نقل از این کمیسیون افزود: ۱۵ میلیون و ۴۲۳ هزار و ۶۰۷ نفر یعنی حدود ۳۴.۷۴ درصد از واجدان شرایط رای دادن در انتخابات زودهنگام ۲ روزه‌ای که از ساعت ۰۶:۰۰ بامداد هشتم خرداد تا ۱۸:۰۰ جمعه نهم خرداد (به وقت محلی) برگزار شد، رای دادند و انتخابات اصلی قرار است روز سه شنبه ۱۳ خرداد جاری برابر با سوم ژوئن در کره جنوبی برگزار شود.
بر اساس این گزارش،درحالی که ارکان سیاسی دولت سئول در پی اعمال حکومت نظامی نافرجام و برکناری «یون سوک‌یول» رئیس‌جمهوری این کشور لرزان شده است، اما آمار مشارکت در این دوره از انتخابات زودهنگام پس از انتخابات ۲۰۲۲ که مشارکت ۳۶.۹۳ درصدی ثبت شده بود، بالاترین نرخ مشارکت از سال ۲۰۱۴ بدین سو اعلام شده است.
یونهاپ یادآوری کرد که حدود ۴۴ میلیون ۳۰۰ نفر در کره جنوبی واجد شرایط رای دادن در انتخابات ریاست جمهوری هستند.
این شهروندان قرار است در انتخاباتی شرکت کنند که مسبب آن «یون سوک یول» رئیس جمهوری مخلوع این کشور است که آذرماه پارسال با اعمال حکومت نظامی نافرجام، در تاریخ ۱۵ فروردین امسال به حکم دادگاه قانون اساسی کره جنوبی از مقام خود برکنار شد.
رای‌گیری زودهنگام برای انتخابات ریاست‌جمهوری کره جنوبی پنج شنبه گذشته در سه هزار و ۵۶۸ مرکز رأی‌گیری در سراسر این کشور آغاز شد و تا عصر دیروز (جمعه به وقت محلی) ادامه داشت.
لی‌جائه‌میونگ نامزد حزب دموکراتیک (چپ)، کیم‌مون‌سوو نامزد حزب قدرت مردم (وسط)، لی‌جون‌سوک نامزد حزب اصلاحات (راست)
بر اساس گزارش رسانه‌های کره، رقابت اصلی در این دور از انتخابات ریاست جمهوری بین سه نامزد اصلی یعنی «لی جائه میونگ» (Lee Jae-myung) نامزد حزب دموکراتیک (DP) حزب مخالف دولت، کیم مون سوو (Kim Moon-soo) از حزب قدرت مردم (حزب حاکم PPP) و لی‌جون‌سوک (Lee Jun-seok) نامزد «حزب اصلاحات نوین» است.
بنابر نتایج آخرین نظرسنجی که چهارشنبه هفتم خرداد جاری و پیش از آغاز انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری کره جنوبی به عمل آمد، لی جائه میونگ با ۴۹.۲ درصد پیشتاز سایر نامزد‌ها است.
کیم مون سوو نامزد از حزب حاکم نیز در این نظرسنجی ۳۶.۸ درصد و لی جون سوک نیز با کسب ۱۰.۳ درصد در رتبه‌های بعد قرار گرفتند.
نامزد پیروز در این دور از انتخابات برای یک دوره پنج ساله، رئیس جمهوری کره جنوبی خواهد شد.
منبع: ایرنا