خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 11 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پیامد‌های حذف ارز ترجیحی بر زنجیره تامین تجهیزات پزشکی

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | شنبه، 10 خرداد 1404 - 10:40
معاون فنی اداره کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو با اشاره به پیامد‌های حذف ارز ترجیحی برای زنجیره تأمین تجهیزات پزشکی گفت: بدون همکاری دستگاه‌های مسئول در تأمین ارز و منابع بیمه‌ای، ادامه روند فعلی دشوار است.
ارز،تجهيزات،توليد،علاءالدين،دارو،كمبود،تأمين،سازمان،غذا،پزشك ...

باشگاه خبرنگاران جوان - محمدمهدی علاءالدین، معاون فنی اداره کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو با اشاره به حذف ارز ترجیحی گفت: این تصمیم با هدف اصلاح نظام ارزی، کاهش رانت ناشی از چندنرخی بودن و واقعی‌سازی قیمت‌ها اتخاذ شد.
به گفته او، تجربه سال‌های گذشته نشان داد که تخصیص ارز ترجیحی نه‌تنها به‌موقع انجام نمی‌شد، بلکه تولید داخلی را نیز دچار اختلال می‌کرد.
علاءالدین افزود: پس از حذف این ارز، سازمان با سه چالش عمده روبروست.
نخست، تأمین ارز است.
سال گذشته برآورد نیاز ارزی حوزه دارو و تجهیزات پزشکی حدود ۳.۵ میلیارد دلار بود، اما ۴۰۰ میلیون دلار کسری وجود داشت.
امسال نیز تا پایان اردیبهشت‌ماه، هنوز تخصیصی صورت نگرفته است.
وی دومین مشکل را نقدینگی دانست و عنوان کرد: بسیاری از تولیدکنندگان با کمبود سرمایه در گردش مواجه شده‌اند و این موضوع بر روند تولید و واردات اثر گذاشته است.
به گفته علاءالدین، نظام قیمت‌گذاری سومین چالش قابل ذکر است و فشار‌هایی که از بیرون به این حوزه وارد می‌شود، مانع به‌روزرسانی قیمت‌ها متناسب با نرخ ارز آزاد و هزینه‌های واقعی شده و در مواردی تولید یا تأمین تجهیزات متوقف شده است.
او درباره اقدامات صورت‌گرفته برای جلوگیری از کمبود گفت: راه‌اندازی داشبورد هوشمند برای هدایت سرمایه‌گذاری به تولید داخل، اجرای خرید اعتباری ۹۰ به ۱۰، پرداخت تسهیلات بانکی، و افزایش همکاری با نهاد‌هایی مانند معاونت علمی ریاست‌جمهوری و وزارت صمت از جمله این اقدامات بوده است.
علاءالدین اضافه کرد: در حال مذاکره با بیمه‌ها هستیم تا بخشی از افزایش قیمت‌ها از طریق پوشش بیمه‌ای جبران شود و هزینه اضافی به مردم تحمیل نشود.
معاون فنی اداره کل تجهیزات پزشکی تأکید کرد: بیشترین نگرانی در مورد کمبود تجهیزات سرمایه‌ای، های‌تک و کیت‌های آزمایشگاهی است که وابستگی بالایی به واردات دارند.
همچنین بخشی از مواد اولیه مورد نیاز تولیدکنندگان داخلی از خارج تأمین می‌شود و بدون دسترسی به ارز، ادامه فعالیت این واحد‌ها دشوار خواهد بود.
او در پایان گفت: سازمان غذا و دارو تلاش کرده با اصلاح فرآیند‌ها و حمایت از تولید داخل، از بروز کمبود گسترده جلوگیری کند، اما تداوم این روند نیازمند همراهی جدی نهاد‌های مرتبط در تأمین ارز و منابع بیمه‌ای است.
منبع: سازمان غذا و دارو