خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 11 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

باید از محصول محوری به فرایند محوری حرکت کنیم - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | جمعه، 09 خرداد 1404 - 18:53
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور گفت:جشنواره ملی دست سازه ها را در استان مازندران برگزار کردیم اما صرف تولید دست سازه ها و نرم افزارها کافی نیست و باید  از محصول محوری به فرایند محوری حرکت کنیم.
مراكز،جامع،سنجش،يادگيري،رويكرد،آموزش،بهنگام،اختلالات،مداخله، ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، سالار قاسمی در حاشیه دوره توانمندسازی مدیران و آموزگاران مراکز جامع سنجش، آموزش، توان بخشی و مداخله بهنگام رشدی و تربیتی کشور اظهارداشت: مراکز جامع سنجش را مراکز تحلیل داده‌های کیفی آموزش و پرورش کشور هستند.
وی افزود: نگاه ما به مراکز جامع سنجش نگاه راهبردی و استراتژی است و در تلاشیم در بودجه سال اینده برای مراکز جامع ردیفی از بودجه وزارت بهداشت و درمان تعریف شود تا مراکز کیفیت بخش داشته باشیم.
رئیس سازمان استثنایی با بیان اینکه مشکلات ویژه یادگیری یک بحث جهانی است و بین 5 تا 15 درصد افراد دارای مشکلات ویژه یادگیری هستند افزود: این عدد بیانگر این است که باید به نقش اصلی مراکز جامع سنجش پی برد.
قاسمی به دو رویکرد در مشکلات ویژه یادگیری و دیرآموز اشاره و بیان کرد: در رویکرد اول بین دانش‌آموز با هوشبهر عادی و پیشرفت تحصیلی وی شکافی است که باید چالش‌های آن بررسی شود و با توجه به عدم مداخله بهنگام در این رویکرد دانش‌آموز با افت تحصیلی و حتی ترک تحصیل مواجه شوددر حالیکه مداخله بهنگام مهمترین رویکرد در اختلالات یادگیری است و زمانی می‌توانیم مداخله بهنگام داشته باشیم که داده‌های تحلیلی دقیقی ارائه کنیم.
وی افزود: ما تلاشمان این است که از رویکرد اول به رویکرد دوم حرکت کنیم و برای دستیابی به داده‌های دقیق در پیش از دبستان و پیش دبستان لازم است با بهزیستی و وزارت بهداشت و درمان لینک شویم تا با تحلیل یکپارچه داده‌ها اقدام به مداخله بهنگام کنیم.
قاسمی اذعان کرد: سرمایه واقعی در آموزش و پرورش، نیروی انسانی با کیفیت است و فقر نیروی انسانی باکیفیت یکی از مشکلات در بدنه تعلیم و تربیت کشور می‌باشد لذا توانمندسازی نیروی انسانی را کلید تحول می‌نامیم.
وی گفت: اختلالات یادگیری و دیرآموز فقط یک مسأله اموزشی که مختص به آموزش و پرورش باشد نیست بلکه یک مسأله پنهان اجتماعی است که اگر به آن توجه نشود اسیب‌های اجتماعی را در پی خواهد داشت.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی تصریح کرد: جشنواره ملی دست سازه‌ها را در استان مازندران برگزار کردیم اما صرف تولید دست سازه‌ها و نرم‌افزار‌ها کافی نیست و باید از محصول محوری به فرایند محوری حرکت کنیم.
وی اضافه کرد: مرکز جامع سنجش اتاق فرماندهی کیفیت بخشی مدارس است باشد و مراکز جامع سنجش باید در کنار انجام فرایند سنجش نوآموزان پیش از دبستان، در حوزه اختلالات یادگیری و دیرآموز تقویت شوند چرا که محور اصلی، اختلالات یادگیری و دیرآموز است و برای اینکه سنجش و اختلالات در کنار هم به درستی انجام شود نیازمند یک بازمهندسی و باز طراحی از نظر ساختار، تخصص، نیروی انسانی تحلیل یکپارچه و عملکرد تیمی در مراکز جامع هستیم.
قاسمی بر راه‌اندازی نظام پایش و ارزشیابی و تحلیل واقعی داده‌ها تأکید کرد و ادامه داد: علاوه بر حمایت روانی، آموزشی و فرهنگی از خانواده‌ها، تمرکز مراکز جامع باید بر روی اموزش مدیران و اموزگاران و والدین و مشارکت انان باشد و لازم است مدیران مراکز جامع سنجش با معاونین ابتدایی، رئیس اداره تعلیم و تربیت کودک، ادارات بهزیستی و...
تعامل داشته باشد تا با داده‌های تحلیلی دقیق تمامی فرایند‌های ارزیابی به دقت در سامانه سیرت انجام شود و کمیته جایدهی و اموزش با رویکرد همه جانبه و تخصصی فعالیت کند.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی در پایان از ایجاد مرکز منابع یادگیری قدرتمند در استان و کشور جهت آموزش نیروی انسانی خبر داد.
انتهای پیام/282