خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 10 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

فیدان پیشنهاد دیدار ترامپ، پوتین و زلنسکی را داد

باشگاه خبرنگاران | بین‌الملل | جمعه، 09 خرداد 1404 - 15:40
وزیر خارجه ترکیه پس از دیدار با وزیر امور خارجه اوکراین، پیشنهاد داد نشستی با حضور ترامپ، پوتین و زلنسکی برگزار شود.
اوكراين،روسيه،خارجه،وزير،تركيه،خواهان،ديدار،امور

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - وزیر امور خارجه ترکیه، هاکان فیدان، روز جمعه گفت که گفت‌و‌گو‌های مستقیم میان روسیه و اوکراین در استانبول می‌تواند با میزبانی رئیس‌جمهور ترکیه، رجب طیب اردوغان، و حضور دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، و ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین «به ثمر برسد».
فیدان پس از دیدار با وزیر امور خارجه اوکراین، آندری سیبیها، گفت: «ما نشان داده‌ایم که مذاکرات می‌تواند نتایج ملموسی داشته باشد و هدفمان حفظ روند ایجاد شده در این مسیر است.»
فیدان بار دیگر بر حمایت «بی‌تزلزل» ترکیه از تمامیت ارضی، استقلال و حاکمیت اوکراین تأکید کرد و گفت دولتش خواهان همکاری با کی‌یف در زمینه بازسازی، امنیت دفاعی و انرژی است.
او همچنین بر لزوم مذاکره با روسیه برای پایان دادن به جنگ در سال جاری و لزوم بحث درباره نقش ناتو در تضمین صلح، آزادی و ثبات در اوکراین تأکید کرد.
وزیر خارجه ترکیه: روسیه و اوکراین هر دو خواهان آتش‌بس هستند
پیشتر، وزیر امور خارجه ترکیه، نسبت به امکان آتش‌بس میان روسیه و اوکراین پس از سه سال درگیری، ابراز خوش‌بینی محتاطانه کرد.
او در حالی که از مسکو عازم کی‌یف بود، گفت که هر دو طرف به نظر می‌رسد خواهان پایان خصومت‌ها هستند.
فیدان در گفت‌و‌گو با خبرگزاری آناتولی در قطار گفت: «من می‌بینم که موضوع در حال گرفتن مسیر خوش‌بینانه‌تری است، زیرا مذاکرات آغاز شده است.
هر دو طرف خواهان آتش‌بس هستند.
هیچ‌کس نمی‌گوید که نمی‌خواهد.»
اوایل هفته جاری، فیدان با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، و سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، دیدار کرد تا به پیشرفت دیپلماتیک کمک کند.
او پس از ورود به کی‌یف، با وزیر امور خارجه اوکراین، آندری سیبیها، دیدار کرد و به دیوار یادبود مدافعان جان‌باخته اوکراین ادای احترام نمود.
انتظار می‌رود که او با رئیس‌جمهور اوکراین، ولودیمیر زلنسکی، نیز دیدار کند تا مذاکرات را ادامه دهد.
منبع: آناتولی