خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 18 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سرشماری کشاورزی مبنای اصلاح الگوی کشت و بهره‌وری در خراسان شمالی

مهر | استان‌ها | پنجشنبه، 08 خرداد 1404 - 17:41
بجنورد- معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان شمالی با تأکید بر اهمیت داده‌های پایه در تصمیم‌گیری‌های بخش کشاورزی گفت: سرشماری عمومی کشاورزی نقش کلیدی در اصلاح الگوی کشت دارد.
كشاورزي،منابع،سرشماري،اقليم،بازنگري،كشت،نوين،خراسان

به گزارش خبرنگار مهر، سیدمجتبی علوی‌مقدم عصر چهارشنبه در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه خراسان شمالی که در سالن جلسات استانداری برگزار شد، با اشاره به لزوم بازنگری در نحوه بهره‌برداری از منابع کشاورزی، بر نقش کلیدی داده‌محوری و استفاده از فناوری‌های نوین در بهبود بهره‌وری تأکید کرد.
وی اظهار کرد: در شرایطی که با محدودیت منابع آبی روبه‌رو هستیم، اصلاح الگوی کشت، سرشماری دقیق بهره‌برداری‌ها و پایش نسبت تولید به مصرف آب از الزامات مدیریت بهینه بخش کشاورزی است.
علوی‌مقدم با بیان اینکه آینده بخش کشاورزی در گرو تصمیم‌گیری بر پایه داده‌های دقیق و به‌روز است، افزود: سرشماری کشاورزی و اطلاعات حاصل از آن می‌تواند به ترسیم نقشه راهی منطبق بر اقلیم، منابع و توان استان منجر شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان شمالی بیان کرد: استفاده از فناوری‌های نوین آبیاری و کشت هوشمند نیز در این مسیر بسیار راهگشا است و می‌تواند به افزایش بهره‌وری، کاهش هدررفت منابع و تطبیق‌پذیری بیشتر با تغییرات اقلیمی کمک کند.
وی با تأکید بر ضرورت اصلاح ساختار تولید در کشاورزی، بیان کرد: اگر به‌موقع نسبت به بازنگری در شیوه‌های سنتی بهره‌برداری و اعمال الگوهای جدید و متناسب با اقلیم اقدام نکنیم، دچار بحران‌های جدی‌تری خواهیم شد.
علوی‌مقدم گفت: آینده کشاورزی استان با تکیه بر داده‌های پایه، اصلاحات ساختاری و رویکرد فناورانه قابل اطمینان و امیدوارکننده خواهد بود، به‌شرط آن‌که همه دستگاه‌ها هم‌افزا و هماهنگ عمل کنند.