خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 09 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

قطب کشاورزی شرق کرمان درگیر چالش های مختلف است

مهر | استان‌ها | پنجشنبه، 08 خرداد 1404 - 09:30
بم - سرپرست جهاد کشاورزی بم گفت: این شهرستان با تولید محصولات کشاورزی مختلف در حالی یکی از قطب های کشاورزی ایران محسوب می شود که با چالش های مختلفی مواجه است.
هكتار،بم،شهرستان،كشاورزي،جهاد،درخشان،قنوات،عارضه،سرپرست

عباس درخشان در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: شهرستان بم با دارا بودن ۱۰ هزار هکتار نخیلات، سالانه بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تن خرما تولید می‌کند.
وی افزود: شهرستان بم با ۱۱۸۴ هکتار مرکبات، ۲۵۰۰ هکتار پسته، ۶۰۰ هکتار درختان سردسیری و ۶۱۵۰ هکتار یونجه، یکی از قطب‌های اصلی تولید کشاورزی در کشور است.
سرپرست جهاد کشاورزی بم ادامه داد: مردمان بم از دیرباز با تکیه بر توان خود، این منطقه را بنا کرده‌اند و قنوات پرآب احداث کرده‌اند که برخی از آن‌ها از پرآب‌ترین قنوات جهان هستند که می‌توان به قنات قنبرآباد شیخی با دبی بالغ بر ۴ متر مکعب در ثانیه، به یک رودخانه تشبیه کرد.
درخشان یادآور شد: حساسیت به نگهداری قنوات باید مورد توجه رسانه‌ها قرار گیرد، زیرا نگهداری آن‌ها با تکنولوژی امروز پرهزینه است و بودجه جهاد کشاورزی کافی نیست.
وی گفت: این قنات‌ها به عنوان یک میراث جهانی نیازمند توجه بیشتری هستند.
درخشان، ادامه داد: در بحث آبیاری نوین، حدود ۲۰۰۰ هکتار تا پایان سال ۱۴۰۳ انجام شده و در سال جاری نیز ۳۰۰ هکتار آبیاری کم فشار در حال انجام است.
سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان بم گفت: با اختصاص ۱۴ میلیارد تومان از محل ارزش افزوده، ۱۹ رشته قنات و ۲۰ کانال در شهرستان در حال ترمیم و احداث هستند.
وی گفت: خشکیدگی خوشه‌های خرما به دلیل تغییر اقلیم و به عنوان یک عارضه شناخته شده، بین ۲۰ تا ۳۰ درصد محصول را از بین می‌برد.
درخشان افزود: نیاز است از مطالعات بین‌المللی برای کنترل این عارضه استفاده شود و جهاد کشاورزی در حال ترویج و مدیریت این عارضه است.
وی تصریح کرد: سوسک سر خرطومی از دو سال پیش در شهرستان ردیابی شده و با همکاری حفظ نباتات، پایش و در صورت مشاهده، اقدام فوری انجام می‌شود.
سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان بم اضافه کرد: اجرای این طرح‌ها نیازمند بودجه و همکاری ویژه مردم است، زیرا سطح زیر کشت وسیع است و از توان دستگاه‌های دولتی به تنهایی خارج است.