خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 09 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سوءاستفاده مجرمان سایبری از نام «آمازون» و «علی‌بابا» در فضای مجازی

باشگاه خبرنگاران | اجتماعی و حوادث | چهارشنبه، 07 خرداد 1404 - 18:52
رئیس پلیس فتا پایتخت از سوءاستفاده مجرمان سایبری از نام «آمازون» و «علی‌بابا» برای فریب کاربران با وعده سود‌های خیالی خبر داد.
جعلي،پليس،مشكوك،تبليغات،دريافت،ادامه،رئيس،مجرمان،سودي،كلاهبرداري

باشگاه خبرنگاران جوان ـ سردار داوود معظمی گودرزی رئیس پلیس فتا تهران بزرگ، با هشدار نسبت به شیوه‌های جدید کلاهبرداری اینترنتی از کاربران خواست نسبت به تبلیغات وسوسه‌انگیز سرمایه‌گذاری در پروژه‌های جعلی با نام شرکت‌های جهانی مانند «آمازون» و «علی‌بابا» هوشیار باشند.
به‌گفته این مقام انتظامی، مجرمان سایبری با وعده دریافت سودی بالاتر از طلا و دلار، افراد ناآگاه را به سرمایه‌گذاری در سایت‌های جعلی ترغیب می‌کنند.
وی افزود: در پرونده‌هایی که در پلیس فتا مورد رسیدگی قرار گرفته، متأسفانه شاهد خودکشی یک نوجوان و سکته فردی دیگر به‌دلیل از دست رفتن تمام سرمایه زندگی‌اش بوده‌ایم.
رئیس پلیس فتا خاطرنشان کرد: یکی از شیوه‌های رایج در این کلاهبرداری‌ها، معرفی پروژه‌های پرسود در فضای مجازی است.
این تبلیغات عمدتاً در کانال‌ها و گروه‌های تلگرامی، صفحات سیگنال‌دهی رمز ارز و حتی از طریق تماس‌های مشکوک در پیام‌رسان واتساپ منتشر می‌شود.
وی افزود: در این شگرد کلاهبرداری، افراد سودجو با ارسال پیام‌هایی از شماره‌های خارجی و استفاده از تصاویر پروفایل جعلی (عمدتاً زنان) اعتماد مخاطب را جلب کرده و با ارائه لینک‌های مشکوک، او را به سایت‌های جعلی هدایت می‌کنند.
در این سایت‌ها، اطلاعات نادرستی درباره تیم‌های برنامه‌ریزی مالی و استراتژی‌های قانونی سرمایه‌گذاری منتشر می‌شود تا کاربر فریب بخورد.
پلیس فتا هشدار داد: این سایت‌های جعلی که با نام برند‌های معتبر جهانی مانند Amazon، Alibaba و eBay طراحی شده‌اند، قربانی را متقاعد می‌کنند که می‌تواند از طریق بسته‌های سرمایه‌گذاری ۱۰۰۰، ۱۰ هزار یا ۱۰۰ هزار دلاری سودی بسیار بیشتر از طلا و دلار دریافت کند.
وی ادامه داد: در ادامه این روند فریبنده، نمودار‌هایی ساختگی و سود‌های خیالی به کاربران نمایش داده می‌شود تا آنها برای سرمایه‌گذاری بیشتر ترغیب شوند.
اما زمانی که فرد قصد برداشت حتی مبلغ ناچیزی از سرمایه خود را دارد، با پیام‌هایی مبنی‌بر لزوم سرمایه‌گذاری مجدد مواجه می‌شود.
این چرخه ادامه می‌یابد تا قربانی متوجه شود که سرمایه‌اش به‌طور کامل از دست رفته است.
رئیس پلیس فتا تأکید کرد: تا لحظه‌ای که قربانیان برای ثبت شکایت مراجعه می‌کنند، همچنان تصور می‌کنند در آستانه دریافت سود‌های کلان هستند.
وی از مردم خواست با آگاه‌سازی اطرافیان، مانع گرفتار شدن آنها در دام این مجرمان شوند و در مواجهه با تبلیغات مشکوک در فضای مجازی، از کلیک روی لینک‌های ناشناس خودداری کنند.