افزایش همکاری کشاورزی بین ایران و کشورهای عضو بریکس
شهردار تهران در برزیل گفت: همکاریهای کشاورزی بین ایران و کشورهای عضو بریکس گسترش یابد تا تبادل دانش و فناوری و توسعه امنیت غذایی تقویت شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا زاکانی شهردار تهران در پنل تخصصی توسعه پایدار و امنیت غذایی که همزمان با اجلاس بینالمللی بریکس پلاس در شهر ماریکای کشور برزیل برگزار شد، ضمن قدردانی از میزبانی این شهر برای برگزاری این رویداد و فراهم آوردن فرصت هماندیشی، به موضوع جنایات رژیم صهیونیستی در غزه اشاره کرد و گفت: در حالی که ما از امنیت غذایی صحبت میکنیم، در آن سوی دنیا و در نوار غزه کودکان و مردم بیگناهی در محاصره غیرانسانی هستند و از گرسنگی بهعنوان سلاحی برای به زانو درآوردن مقاومت مردم فلسطین و تحمیل کوچ اجباری به آنها استفاده میشود.
وی با تاکید بر اینکه وقتی ما از امنیت غذایی حرف میزنیم، درباره دسترسی راحتتر و متوازنتر مردم به غذا صحبت میکنیم، یادآور شد: چشمان همه دنیا شاهد است که رژیم صهیونیستی با قطع آب و غذا و ممانعت از انتقال کمکهای جهانی به غزه، در حال نسلکشی و کشتار جمعی مردم بیگناه فلسطین است؛ جامعه جهانی و بهویژه ما باید همواره و مؤکداً این جنایت را محکوم کنیم و هر چه زودتر جلوی این جنایات را بگیریم.
شهردار تهران گفت: در خصوص امنیت غذایی و توسعه پایدار همواره باید به چالشهای موجود در جهان، بهویژه در سطح محلی دقت داشت؛ در بسیاری از شهرها و کشورها، ثروت به صورت نامتوازن توزیع شده و به توسعه بخشهای ثروتمند شهرها یا کشورها کمک میکند و به اختلاف طبقاتی دامن میزند.
وی افزود: اختلاف طبقاتی منجر به عدم توازن در دسترسی و توزیع مواد غذایی مرغوب شده و ثروتمندان بهصورت راحتتر و وسیعتر به منابع غذایی دسترسی پیدا میکنند و قشر فقیر از آن محروم میشوند.
وی با بیان اینکه در دوره شیوع کرونا که در بسیاری از کشورها و شهرهای دنیا فروشگاهها از مواد غذایی خالی شد و شهروندان برای تأمین مایحتاج خود به مشکل برمیخوردند، در ایران چنین مشکلی وجود نداشت، خاطرنشان کرد: علت این بود که در ابرشهری مانند تهران، علاوه بر فرهنگ ایثار، شبکه توزیع محصولات و مواد غذایی به صورت گسترده و خرد در سطح محلات وجود دارد و این توزیع مویرگی کمک کرد همواره محصولات در دسترس مردم باشد.
زاکانی با اعلام اینکه در طول سه سال گذشته، ما هم در شهرداری تهران با اتکا به همین مفهوم و ساختار تلاش کردهایم تا امنیت غذایی را با توزیع بهتر و راحتتر در قالب توسعه پایدار برای همه شهروندان افزایش دهیم، اظهار کرد: برای این کار ابتدا شبکه توزیع پروتئین را در سطح محلات گسترش دادیم تا مردم در زمان اندک و مسیر کوتاه به مواد غذایی از جمله میوه، سبزیجات، گوشت و … دسترسی داشته باشند.
وی افزود: علاوه بر این، شبکه توزیع مورد نظر با حذف واسطهها، محصول بهتری را مستقیماً از کشاورزان و تولیدکنندگان تهیه میکند تا هم کیفیت خوبی داشته باشد و هم با قیمت مناسبی حدود ۳۰ تا ۷۰ درصد ارزانتر ارائه شود.
زاکانی همچنین خاطرنشان کرد: بهعنوان مثال ایران و برزیل در زمینه کشاورزی همکاریهای خوبی در سطح ملی با هم دارند اما این ظرفیت میتواند بسیار بیش از این باشد و در همکاری شهرها و دولتهای محلی با یکدیگر و صاحبان صنایع کشاورزی به صورت عملیاتی دنبال شود؛ اگر دولتهای محلی بتوانند محدوده حکمرانی خود را به یکدیگر متصل و زمینه همکاری آنها را ایجاد کنند، صادرات و واردات و همافزایی بین آنها میتواند چابکتر و سریعتر به نتیجه برسد و شبکه توزیع محصولات نیز به صورت هدفمند در همان سطح محلی شکل خواهد گرفت.
شهردار پایتخت جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه همین رویه بین ایران و سایر کشورهای بریکس مثل روسیه، چین، هند، آفریقای جنوبی و دیگران نیز قابل برنامهریزی است، ابراز امیدواری کرد که در این رویداد بتوان در جلسات و گفتگوهای دوجانبه و چندجانبه به این همافزایی و همکاری سازنده بین شهرها و کشورها کمک کرد و خدماترسانی به شهروندان را بیش از پیش افزایش داد.
گفتنی است اجلاس بریکس پلاس با حضور نمایندگانی از کشورهای مختلف در شهر ماریکا در کشور برزیل در حال برگزاری است.