خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 09 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

جزئیات دیدارهای دیپلماتیک مجلس در این هفته

تسنیم | سیاسی | چهارشنبه، 07 خرداد 1404 - 18:30
در گزارش ذیل جزئیات فعالیت های دیپلماتیک مجلس شورای اسلامی در این هفته را می خوانیم.
پارلماني،ايران،دوستي،رئيس،عراق،مجلس،روابط،كشاورزي،ديدار،تأكي ...

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، دیپلماسی پارلمانی می‌تواند نقش ویژه‌ای برای توسعه همکاری‌های جمهوری اسلامی ایران و سایر کشورها ایفا کند و زمینه تعاملات پارلمانی بین ایران و کشورهای دیگر را ارتقا بخشد.
گفتگو و تبادل هیئت‌های پارلمانی، همچنین می‌تواند سبب تقویت و تحکیم مناسبات، دوجانبه شده و علاوه بر این گروه‌های دوستی پارلمانی می‌توانند زمینه‌های لازم را به‌منظور برقراری ارتباط دوجانبه پارلمان‌ها فراهم آورند.
در همین راستا هر هفته گروه‌های دوستی پارلمانی کشورمان با سفرا سایر کشورها و گروه‌های دوستی پارلمانی مختلف دیدارهایی دارند که در این جلسات موضوعات مختلف میان ایران با این کشورها بررسی می‌شود این هفته نیز در چارچوب رایزنی‌های دیپلماتیک برای تحکیم روابط دوجانبه، نیاز چارداکلیا، سفیر جمهوری بوسنی و هرزگوین در تهران با حضور در مجلس شورای اسلامی با مهدی اسماعیلی، رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و بوسنی و هرزگوین دیدار و گفت‌وگو کرد.
بنابراین گزارش، در دیدار میان رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و سفیر بوسنی و هرزگوین، بر لزوم افزایش سطح مبادلات تجاری بین دو کشور تأکید شد.
آمار تجاری دو کشور در سال 2024 به *12.7 میلیون یورو* رسیده است، اما با توجه به ظرفیت‌های موجود، این میزان ناکافی ارزیابی شده و نیاز به برنامه‌ریزی مشترک برای توسعه همکاری‌های اقتصادی، تجاری و گردشگری وجود دارد.
همچنین، بر نقش پارلمان‌ها در تحکیم روابط بین‌المللی و تبادل هیأت‌های پارلمانی تأکید شد.
سفیر بوسنی نیز بر ایجاد مراکز بازرگانی و شعبی از اتاق بازرگانی ایران در بوسنی برای تسهیل ارتباطات تجاری تأکید کرد.
این دیدار در فضایی دوستانه برگزار شد و طرفین بر تداوم رایزنی‌ها برای تقویت روابط دوجانبه توافق کردند.
همچنین این هفته حجت الاسلام نقدعلی رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و عراق با رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس نواب عراق در تهران نشست داشتند که وی تاکید کرد که از توسعه روابط پارلمانی بین دو کشور استقبال می‌شود.
در این جلسه، به ظرفیت‌های همکاری ایران و عراق اشاره شد و رئیس کمیسیون کشاورزی عراق نیز برای رفع موانع همکاری‌های دو جانبه اعلام آمادگی کرد.
لازم به ذکر است که در این جلسه مطرح شد که ، دیپلماسی پارلمانی بین دو کشور به عنوان راهی مؤثر برای تعمیق روابط در نظر گرفته شده است، و به‌ویژه برای تسهیل خدمات زائران حسینی در مراسم اربعین، برنامه‌ریزی‌هایی انجام شده است.
بنابراین گزارش، این هفته در دیدار میان محمدجواد عسگری و فالح الخزعلی روسای کمیسیون کشاورزی مجالس ایران و عراق، بر ضرورت فراهم‌سازی زیرساخت‌های لازم برای حضور شرکت‌ها و فعالان اقتصادی ایران در حوزه‌های آبیاری نوین، انرژی‌های تجدیدپذیر و صنایع کشاورزی عراق تأکید شد.
همچنین، دو طرف بر تشکیل کمیته مشترک کشاورزی، تسهیل ورود سرمایه‌گذاران ایرانی به عراق و توسعه همکاری‌های اقتصادی و محیط زیستی توافق کردند.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس عراق نیز بر اهمیت همکاری پارلمانی برای مقابله با چالش‌های امنیت غذایی و تغییرات اقلیمی تأکید کرد و از حمایت‌های ایران در مبارزه با داعش قدردانی کرد.
در پایان، برنامه‌ریزی‌هایی برای سفر اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس ایران به عراق انجام شد.
*مجلس ایران متمرکز بر برنامه تامین بودجه برای کاهش آلودگی هوا و مدیریت ریزگردها است
همچنین این هفته سمیه رفیعی رئیس فراکسیون محیط زیست، سیدجمال موسوی نایب رئیس فراکسیون محیط زیست و عباس گلرو رئیس کمیته روابط خارجی مجلس شورای اسلامی با اشتفان پریزنر نماینده مقیم سازمان ملل متحد در تهران دیدار و گفتگو کردند.
در این نشست مطرح شد که مجلس ایران بر تأمین بودجه برای کاهش آلودگی هوا، مدیریت پسماند، از رده خارج کردن خودروهای فرسوده و مقابله با ریزگردها تمرکز دارد.
در دیدار رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس با نماینده مقیم سازمان ملل متحد در تهران، بر همکاری‌های بین‌المللی در زمینه تغییرات اقلیمی، حفاظت از تالاب‌ها و استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر تأکید شد.
همچنین، نقش تحریم‌ها در تشدید مشکلات زیست‌محیطی ایران مورد بحث قرار گرفت.
سازمان ملل نیز آمادگی خود را برای همکاری در زمینه مدیریت منابع طبیعی و کاهش انتشار گازهای آلاینده اعلام کرد.
این دیدار در راستای تقویت تعاملات زیست‌محیطی و تبادل تجارب بین‌المللی برگزار شد.
به گزارش تسنیم، مجلس شورای اسلامی یکی از نهادهای تأثیرگذار در حوزه سیاست خارجی است و گروه‌های دوستی پارلمانی می‌توانند زمینه‌های لازم را به‌منظور برقراری ارتباط دوجانبه پارلمان‌ها فراهم آورند.
گروه‌های دوستی پارلمانی یکی از ابزارهای سیاست خارجی، در راستای تأمین منافع ملی کشور و تحقق اهداف سیاست خارجی هستند.
لازم به ذکر است که گروه‌های دوستی پارلمانی با اهداف زیر تشکیل ‌می‌شوند:
- گسترش روابط پارلمانی
- ایجاد زمینه‌های لازم برای ارتقا روابط
- ارائه توصیه‌ها و پیشنهادها برای بهره‌گیری از زمینه‌های موجود
- کشف زمینه‌های لازم برای آشنایی دو ملت با تاریخ و فرهنگ یکدیگر
بر اساس آیین‌نامه داخلی مجلس؛ هر نماینده می‌تواند بر اساس علاقه خود در دو گروه دوستی عضو شود.
انتهای‌پیام/