خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 08 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

استراتژی قطر؛ از هدیه به آمریکا تا سرمایه‌گذاری در چین

مشرق | بین‌الملل | چهارشنبه، 07 خرداد 1404 - 18:00
کشور قطر که تلاش می‌کند در تحولات منطقه‌ای نقش فعالی را ایفا کند، در عین حال سعی خود را می‌کند تا خود را میان تنش و درگیری‌های میان بازیگران دولتی از جمله قدرت‌های بزرگ قرار ندهد.
قطر،صهيونيستي،فلسطين،رژيم،رابطه،خودگردان،تشكيلات،چيني،كارگرا ...

سرویس جهان مشرق - قطر همچنان به محافظت از خود در برابر تبعات ناشی از خشم قدرت‌های بزرگ با نشان دادن خود به‌عنوان «دوست همه» ادامه می‌دهد.
در همین رابطه، صندوق سرمایه‌گذاری دولتی این کشور خرید ۱۰ درصد از سهام شرکت مدیریت دارایی چین (ChinaAMC) را تکمیل کرد.
قطر حداقل ۴۹۰ میلیون دلار در این شرکت چینی سرمایه‌گذاری کرده است که ارزش سبد سهام آن حدود ۲۵۰ میلیارد دلار است.
انتظار نمی‌رود این اقدام قطر با استقبال خوبی در واشنگتن مواجه شود، اما این اقدام تنها چند روز پس از آن صورت می‌گیرد که قطری‌ها به دولت آمریکا یک «قصر پرنده» هدیه دادند که احتمالاً واکنش دولت ترامپ به سرمایه‌گذاری قطر در چین را تعدیل خواهد کرد.
توجه به این نکته ضروری است که شرکت چینی ChinaAMC در میان دیگر فعالیت‌های خود، در شرکت‌های فناوری پیشرو چینی که در زمینه‌های نیمه‌رساناها، نرم‌افزار، اینترنت و هوش مصنوعی فعالیت می‌کنند، سرمایه‌گذاری می‌کند که به دلیل استفاده پتانسیل آن‌ها برای مقاصد نظامی، از نظر ایالات متحده حساس محسوب می‌شوند.
در رابطه با قطر و تشکیلات خودگردان نیز همین مسئله صادق است.
قطر پس از آنکه در سال‌های گذشته حماس را در غزه به شکل بسیار گسترده‌ای تأمین مالی کرده است، در عنی حال تلاش می‌کند تا نشان دهد که روابط خوبی با تشکیلات خودگردان فلسطین دارد.
در همین راستا، وزرای کار قطر و تشکیلات خودگردان فلسطین توافق‌نامه‌ای را امضا کردند که بر اساس آن قطر از کارگران فلسطینی استفاده خواهد کرد.
طبق گزارش‌ها در قطر، این توافق‌نامه بخشی از استراتژی این کشور برای وارد کردن نیروی کار با استعداد و ماهر به عنوان بخشی از تمایل به تقویت بخش خصوصی است.
بر اساس این توافق، هر دو طرف جذب کارگران فلسطینی را با آموزش مطابق با نیازهای بازار قطر تسهیل خواهند کرد.
تعداد کارگران فلسطینی که قطر هر ساله اجازه ورود آنها را خواهد داد، فاش نشده است.
این راهبرد قطر نیز در مسائل متعدد دیگری از جمله روابط همزمان با ایران و رژیم صهیونیستی صدق می‌کند.
از آنجا که قطر هیچ رابطه رسمی با رژیم صهیونیستی ندارد، اما دوحه همواره به عنوان یک بازگیر میانجیگر در رابطه با تنش‌ها میان گروه‌های فلسطین و رژیم صهیونیستی به ایفای نقش پرداخته است، چنانچه در حال حاضر نیز بخش عمده‌ای از مذاکرات آتش بس میان مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی در خاک این کشور انجام می‌شود.