رویترز: پیشرفتهترین بمبافکنهای چین در جزیره مورد مناقشه دریای جنوبی چین دیده شدهاند
تصاویر ماهوارهای نشان میدهد که چین این ماه دو فروند از پیشرفتهترین بمبافکنهای خود را در جزایر مورد مناقشه پاراسل در دریای چین جنوبی مستقر کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم حسینی - تصاویر ماهوارهای نشان میدهد که چین این ماه دو فروند از پیشرفتهترین بمبافکنهای خود را در جزایر مورد مناقشه پاراسل در دریای چین جنوبی فرود آورده است - اقدامی که برخی از تحلیلگران آن را جدیدترین سیگنال پکن از افزایش قابلیتهای نظامی خود به رقبا توصیف کردهاند.
این اولین باری است که بمبافکنهای دوربرد H-۶ از سال ۲۰۲۰ در جزیره وودی در پاراسل فرود میآیند و حرکت این هواپیمای اکنون ارتقا یافته در بحبوحه تنشها با فیلیپین، عملیات در نزدیکی تایوان و پیش از بزرگترین مجمع دفاعی منطقه در این آخر هفته انجام میشود.
کالین کو، محقق دفاعی در دانشکده مطالعات بینالملل اس.
راجاراتنام سنگاپور گفت: «بمبافکنهای دوربرد چین نیازی به حضور در جزایر پاراسل ندارند، بنابراین به نظر میرسد که این اقدام، سیگنالدهی همهجانبه پکن - علیه فیلیپین و علیه ایالات متحده و سایر مواردی که در جریان است - است.»
امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه قرار است روز جمعه با سخنرانی، مجمع سه روزه گفتگوی شانگری-لا را در سنگاپور افتتاح کند، در حالی که پیت هگست، وزیر دفاع ایالات متحده، روز شنبه رویکرد دولت ترامپ را در قبال منطقه تشریح خواهد کرد.
دیپلماتها میگویند انتظار میرود یک ناو هواپیمابر انگلیسی ماه آینده در یک اقدام نادر در دریای چین جنوبی مستقر شود.
دیپلماتها و تحلیلگران منطقهای میگویند که استقرار جنگندههای جت H-۶ با توجه به نحوه مدرنسازی بدنه این جنگنده مربوط به دوران جنگ سرد برای حمل موشکهای کروز ضد کشتی و زمینی و همچنین توانایی پرتاب موشکهای بالستیک با کلاهک هستهای به دقت بررسی میشود.
بمبافکنهای H-۶ که تهدیدی بالقوه برای پایگاههای ایالات متحده در منطقه هستند، در ماه اکتبر در رزمایشهای جنگی در اطراف تایوان مستقر شدند و در ماه ژوئیه برای اولین بار در نزدیکی سرزمین اصلی ایالات متحده پرواز کردند.
تصاویری که توسط Maxar Technologies در اختیار رویترز قرار گرفته است، دو بمبافکن H-۶ را در باند فرودگاهی در جزیره وودی در ۱۹ مه نشان میدهد.
تصویر دیگری از Maxar در همان تاریخ، دو هواپیمای ترابری Y-۲۰ و یک هواپیمای هشدار اولیه KJ-۵۰۰ را نشان میدهد - هواپیمایی که برای چین حیاتی تلقی میشود تا بتواند عملیات هوایی و دریایی به طور فزاینده پیچیده را کنترل و ایمن کند.
برخی از تحلیلگران گفتند که این هواپیماها ممکن است برای اولین بار در ۱۷ مه وارد شده و تا ۲۳ مه در آنجا حضور داشته باشند.
طبق گزارش موسسه بینالمللی مطالعات استراتژیک مستقر در لندن، فرماندهی جبهه جنوبی چین که دریای چین جنوبی را پوشش میدهد، دو هنگ از این بمبافکنها را در اختیار دارد.
این بمبافکنها عموماً در پایگاههای بسیار مستحکم در سرزمین اصلی چین نگهداری میشوند، جایی که در صورت درگیری، در برابر حملات ایالات متحده در سناریوهای درگیری، محافظت بیشتری خواهند داشت.
ایالات متحده جتهای جنگنده خود را در ژاپن از جمله در ناو هواپیمابر مستقر در خط مقدم خود و در گوام، که محل استقرار بمبافکنهای B-۵۲ نیز هست، نگهداری میکند.
چین تقریباً بر تمام دریای چین جنوبی از جمله مناطقی که برونئی، اندونزی، مالزی، فیلیپین، تایوان و ویتنام ادعای مالکیت آن را دارند، ادعای حاکمیت دارد.
منبع: رویترز