خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 09 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اجرای سیاست‌های تشویقی و تنبیهی برای اجرای الگوی کشت

مهر | اقتصادی | چهارشنبه، 07 خرداد 1404 - 17:12
معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی بر اجرای سیاست‌های تشویقی و تنبیهی برای محقق شدن الگوی کشت تاکید کرد.
آب،كشاورزي،اجراي،الگوي،جهاد،كشت،مصرف،وزارت،فتحي

به گزارش خبرگزاری مهر، اکبر فتحی، معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی امروز چهارشنبه ۷ خرداد طی سخنانی در همایش ملی بهره‌وری ایران گفت: اقدامات برای مدیریت و مصرف بهینه آب در دو حوزه وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو از جمله در زمینه احداث شبکه‌های اصلی و فرعی در پایاب سدها باید با هم مطابقت داشته باشد و لازم است هماهنگی بیشتری میان این دو وزارتخانه صورت گیرد.
وی افزود: بخش کشاورزی غذای مورد نیاز کشور را تولید می‌کند و تولید غذا تعطیل‌پذیر نیست.
معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که در تمام کشورهای جهان، بیشترین میزان آب در بخش کشاورزی استفاده می‌شود، اظهار داشت: مصرف آب در حوزه کشاورزی باید مدیریت شود و کشاورز نیز به اهمیت مصرف بهینه آب واقف است، اما ابزار مدیریت آب را ندارد.
وی با اشاره به ضرورت اجرای الگوی کشت برای ارتقای بهره‌وری آب در بخش کشاورزی تصریح کرد: الگوی کشت باید به یک الگوی بهینه مصرف آب بر اساس ظرفیت‌های مناطق مختلف تبدیل شود و در اجرای آن تمام دستگاه‌های ذی‌ربط باید مشارکت کنند.
فتحی بر اجرای سیاست‌های تشویقی و تنبیهی برای محقق شدن الگوی کشت تاکید ورزید و گفت: برای اجرای این‌گونه سیاستگذاری‌ها باید ادبیات مشترکی در سطح کلان شکل بگیرد و وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی، نیرو، سازمان برنامه و بودجه، قوه مقننه و قضائیه و سایر دستگاه‌ها نقش‌آفرینی و همراهی کنند.
وی در همین حال تاکید کرد: سیاست تشویقی و تنبیهی باید در کنار هم برای اجرای الگوی کشت استفاده شود و سیاست‌های تشویقی به تنهایی جوابگو نخواهد بود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه، میزان سرمایه‌گذاری در حوزه آب کشاورزی را ناکافی دانست و تصریح کرد: در برنامه هفتم پیشرفت، هدفگذاری‌های مطلوبی برای افزایش بهره‌وری آب و خاک صورت گرفته، اما تحقق اعتبارات آن در بودجه‌های سنواتی در حوزه‌های سازه‌ای و غیرسازه‌ای مهم است.
وی افزود: هنگامی که در تحقق اعتبارات برای اجرای برنامه‌ها به مشکل برمی‌خوریم، به سمت بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری می‌رویم و این در حالی است که جذابیت لازم را برای این بخش ایجاد نکرده‌ایم.
فتحی به نقش مهم آموزش و ترویج در ارتقای بهره‌وری آب اشاره و تاکید کرد: آموزش و ترویج یک کار اساسی در راستای افزایش بهره‌وری آب بوده و کار فرهنگی، سخت و زمان‌بر است.