آموزش صنایعدستی به تحول نیاز دارد
معاون صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی با اشاره به اهمیت استاندارد آموزش رشتههای صنایعدستی گفت: هدف مهم در آموزش صنایعدستی و هنرهای سنتی حفظ ریشهها و صیانت از هویت است.

بهگزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی، مریم جلالی در نشست کارگروه تدوین استاندارد آموزشی رشته صنایعدستی و هنرهای سنتی که با حضور مدیرانی از آموزش و پرورش، سازمان فنی و حرفهای و تعدادی از مدیران و کارشناسان معاونت صنایعدستی در محل سالن فجر وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی برگزار شد، اظهار کرد: همپوشانی آموزش رشتههای رسمی و غیررسمی با توجه به تصویب سند جامع صنایعدستی اهمیت دوچندان یافته است.
معاون صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی افزود: در سالهای اخیر، آموزش دچار تحول عظیمی شده و اگر ما به این تحول نپیوندیم از قطار پیشرفت آموزشی جا میمانیم.
در حوزه آموزش مفاهیم تازه و تعابیر جدیدی ارائه میشود که توجه به همه اینها اهمیت دارد.
وی افزود: آموزشها در حوزه صنایعدستی قبلاً سنتی بود و بعد دچار تحولاتی شد و اکنوننیاز به نگاه جدیدی دارد، از این رو برگزاری این کارگروه میتواند نقش مهمی در استانداردسازی آموزش رشته صنایعدستی و هنرهای سنتی دارد.
جلالی یادآور شد: همکاری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و سازمان آموزش فنی و حرفهای، وزارت آموزش و پرورش و … در این باره نقش مهمی را ایفا میکنند.
معاون صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی در ادامه با تاکید بر اهمیت توجه به موضوعات بومی در آموزش صنایعدستی یادآور شد: در آموزش الزامات و اقتضائات بومی نقش مهمی دارد از این رو باید یک آمایش در ابتدا انجام دهیم.
چرا که هدف از آموزش در صنایعدستی حفظ ریشهها و صیانت از هویت است.
وی در ادامه گفت: صنایعدستی دارای اهمیت فراوانی است و توجه به رشتههای مختلف صنایعدستی میتواند باعث ایجاد اشتغال، درآمدزایی بیشتر و ارزآوری و افزایش صادرات در کشور باشد.
همکاری دستگاههای مختلف از جمله آموزش و پرورش و سازمان فنی و حرفهای در آموزش صنایعدستی و استانداردسازی آموزشی رشته صنایعدستی و هنرهای سنتی بسیار اهمیت دارد.
از این رو اعتقاد دارم این کارگروه بسیار مهم است و میتواند به استانداردسازی آموزش در حوزه صنایعدستی کمک کند.
در این جلسه همچنین مدیران و کارشناسان از معاونت صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی، وزارت آموزش و پرورش و سازمان فنی و حرفهای به بیان نظر و دیدگاههای خود پیرامون استانداردسازی رشته صنایعدستی و هنرهای سنتی پرداختند و مقرر شد جلسات این کارگروه تا رسیدن به یک استاندارد جامع و کامل در حوزه آموزش صنایعدستی ادامه یابد.