خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 08 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

آموزش صنایع‌دستی به تحول نیاز دارد

مهر | اجتماعی و حوادث | چهارشنبه، 07 خرداد 1404 - 17:06
معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی با اشاره به اهمیت استاندارد آموزش رشته‌های صنایع‌دستی گفت: هدف مهم در آموزش صنایع‌دستی و هنرهای سنتی حفظ ریشه‌ها و صیانت از هویت است.
آموزش،وزارت،سنتي،اهميت،استانداردسازي،كارگروه،هنرهاي،فني،پرورش

به‌گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی، مریم جلالی در نشست کارگروه تدوین استاندارد آموزشی رشته صنایع‌دستی و هنرهای سنتی که با حضور مدیرانی از آموزش و پرورش، سازمان فنی و حرفه‌ای و تعدادی از مدیران و کارشناسان معاونت صنایع‌دستی در محل سالن فجر وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برگزار شد، اظهار کرد: همپوشانی آموزش رشته‌های رسمی و غیررسمی با توجه به تصویب سند جامع صنایع‌دستی اهمیت دوچندان یافته است.
معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی افزود: در سال‌های اخیر، آموزش دچار تحول عظیمی شده و اگر ما به این تحول نپیوندیم از قطار پیشرفت آموزشی جا می‌مانیم.
در حوزه آموزش مفاهیم تازه و تعابیر جدیدی ارائه می‌شود که توجه به همه این‌ها اهمیت دارد.
وی افزود: آموزش‌ها در حوزه صنایع‌دستی قبلاً سنتی بود و بعد دچار تحولاتی شد و اکنون‌نیاز به نگاه جدیدی دارد، از این رو برگزاری این کارگروه می‌تواند نقش مهمی در استانداردسازی آموزش رشته صنایع‌دستی و هنرهای سنتی دارد.
جلالی یادآور شد: همکاری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای، وزارت آموزش و پرورش و … در این باره نقش مهمی را ایفا می‌کنند.
معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی در ادامه با تاکید بر اهمیت توجه به موضوعات بومی در آموزش صنایع‌دستی یادآور شد: در آموزش الزامات و اقتضائات بومی نقش مهمی دارد از این رو باید یک آمایش در ابتدا انجام دهیم.
چرا که هدف از آموزش در صنایع‌دستی حفظ ریشه‌ها و صیانت از هویت است.
وی در ادامه گفت: صنایع‌دستی دارای اهمیت فراوانی است و توجه به رشته‌های مختلف صنایع‌دستی می‌تواند باعث ایجاد اشتغال، درآمدزایی بیشتر و ارزآوری و افزایش صادرات در کشور باشد.
همکاری دستگاه‌های مختلف از جمله آموزش و پرورش و سازمان فنی و حرفه‌ای در آموزش صنایع‌دستی و استانداردسازی آموزشی رشته صنایع‌دستی و هنرهای سنتی بسیار اهمیت دارد.
از این رو اعتقاد دارم این کارگروه بسیار مهم است و می‌تواند به استانداردسازی آموزش در حوزه صنایع‌دستی کمک کند.
در این جلسه همچنین مدیران و کارشناسان از معاونت صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، وزارت آموزش و پرورش و سازمان فنی و حرفه‌ای به بیان نظر و دیدگاه‌های خود پیرامون استانداردسازی رشته صنایع‌دستی و هنرهای سنتی پرداختند و مقرر شد جلسات این کارگروه تا رسیدن به یک استاندارد جامع و کامل در حوزه آموزش صنایع‌دستی ادامه یابد.