پیشنهاد مشروط ترامپ به کانادا برای دریافت گنبد طلایی
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد کانادا اگر ایالت پنجاه و یکم ما شود، سیستم موشکی گنبد طلایی ما را رایگان دریافت می کند.

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا با تازه تر کردن موضوع الحاق کانادا، اعلام کرد کانادا اگر ایالت پنجاه و یکم ما شود، سیستم موشکی گنبد طلایی ما را رایگان دریافت می کند.
وی در پستی در شبکه اجتماعی تروث سوشیال نوشت: من به کانادا که خیلی تمایل دارد بخشی از سیستم دفاع موشکی گنبد طلایی ما باشد، گفتم که باید برای داشتن این فناوری، 61 میلیارد دلار هزینه کند، اگر همچنان می خواهد از کشور ما جدا باشد اما اگر تبدیل به ایالت پنجاه و یکم ما شود، بدون هیچ هزینهای گنبد طلایی را دریافت می کند.
ترامپ تاکید کرد کانادا در حال بررسی این موضوع است.
در همین حال مقامات کانادا تاکنون اظهارات ترامپ را تایید نکرده اند اما مارک کارنی نخست وزیر این کشور بارها اذعان کرده که کانادا تحت هیچ شرایطی به این طرح ملحق نخواهد شد.
این در حالی است که ترامپ پیشتر نیز گفته بود اگر کانادا تبدیل به ایالت پنجاه و یکم آمریکا شود، می تواند از تعرفه های تجاری واشنگتن در امان بماند و از حمایت نظامی نیز برخوردار خواهد شد.
چندی قبل دونالد ترامپ، با آب و تاب فراوان، از برنامه ساخت یک سپر موشکی با نام «گنبد طلایی» (Golden Dome) خبر داد و ان را «فوق پیشرفته» خواند.
به گفتهی ترامپ، این سامانهی دفاع موشکی 175 میلیارد دلاری، قادر خواهد بود تا از آمریکا در برابر هرگونه حملهی موشکی، حتی از فضا، با درصد محافظت نزدیک به 100 درصد محافظت کند.
ترامپ همان موقع ادعا کرد که کانادا تمایل خود را برای مشارکت در این پروژه ابراز کرده است.
ترامپ همچنین گفت که ساخت «گنبد طلایی» که 2.5 تا 3 سال به طول خواهد انجامید، پیش از پایان دورهی ریاستجمهوری او به اتمام خواهد رسید.
رئیسجمهور آمریکا پیش از این در تاریخ 20 مه 2025 از آغاز پروژهای عظیم به نام «گنبد طلایی» (Golden Dome) خبر داده بود.
به نوشته رسانههای آمریکایی این سامانه ترکیبی از ردیابهای زمینی و ماهوارههای فضایی خواهد بود که توانایی شناسایی و رهگیری تهدیدات موشکی در تمامی مراحل پرواز را دارند.
برخلاف سامانه «گنبد آهنین» اسرائیل که برای مقابله با تهدیدات کوتاهبرد طراحی شده، «گنبد طلایی» با بهرهگیری از فناوریهای پیشرفته فضایی، قصد دارد تهدیدات دوربرد و پیچیدهتری را خنثی کند.
ترامپ در فرمان اجرایی 27 ژانویه 2025، حملات موشکی را «بزرگترین تهدید فاجعهبار برای ایالات متحده» توصیف کرد و خواستار توسعه فوری سامانهای دفاعی برای مقابله با آن شد.
او این پروژه را ادامهای بر ابتکار دفاع استراتژیک رونالد ریگان در دهه 1980 میداند که به دلیل محدودیتهای فناوری آن زمان، عملیاتی نشد.
اما منتقدان نسبت به هزینههای سرسامآور، پیچیدگیهای فنی و احتمال بیثباتی در موازنه هستهای جهانی ابراز نگرانی کردهاند.
همچنین، مشارکت شرکتهایی مانند اسپیسایکس که روابط نزدیکی با ترامپ دارند، سؤالاتی درباره تضاد منافع و شفافیت در فرآیند انتخاب پیمانکاران مطرح کرده است.
انتهای پیام/