گردشگری گیلان؛ از نمایشگاه بینالمللی تا مسیر توسعه پایدار
رشت – همایش تجلیل از فعالان و برگزار کنندگان نمایشگاههای بین المللی گردشگری و صنایع دستی گیلان در رشت برگزار و ظرفیتها، چالشها و راهکارهای توسعه پایدار گردشگری استان بررسی شد.

به گزارش خبرنگار مهر، همایش تجلیل از فعالان و برگزار کنندگان نمایشگاههای بینالمللی گردشگری و صنایعدستی بعد از ظهر چهارشنبه با حضور مسئولان استانی، هنرمندان و فعالان حوزه گردشگری در تالار آبشار رشت برگزار شد.
در این همایش، موضوعاتی از جمله نقش نمایشگاههای بینالمللی در معرفی ظرفیتهای گردشگری استان، توسعه پایدار، رونق اقتصادی و چالشهای پیش روی این حوزه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
نمایشگاه بینالمللی فرصتی برای معرفی گیلان به جهان
«ولی جهانی» مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گیلان در این مراسم با اشاره به جایگاه گیلان در صنعت گردشگری کشور، از برگزاری نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایعدستی در آبانماه سال جاری در شهر رشت خبر داد و گفت: این نمایشگاه فرصتی ارزشمند برای معرفی ظرفیتهای بومی استان در عرصههای فرهنگی، طبیعی و صنایعدستی است.
وی افزود: طبق تفاهمنامه همکاری با کشور عراق، در ششماهه نخست امسال، گیلان میزبان نزدیک به ۸۰ هزار گردشگر خارجی خواهد بود.
جهانی همچنین از اجرای پروژههای ترکیبی گردشگری خبر داد و اظهار داشت: ۵۰ درصد از اراضی اختصاصیافته به این طرحها، کاربری مسکونی دارند و در کنار پروژههای بزرگ گردشگری، بستر توسعه ترکیبی فراهم شده است.
گردشگری؛ محور تحول اقتصادی گیلان
«علینقی مهرورز» دبیر اجرایی نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایعدستی گیلان، با اشاره به نقش کلیدی بخش خصوصی، شهرداری رشت و رستورانداران در برگزاری موفق این رویداد گفت: اگر به بخش خصوصی در گردشگری بها داده شود، میتوانیم به توسعه اقتصادی واقعی دست یابیم.
«امیر خوشکلام» نایبرئیس جامعه مجتمع داران گیلان، نیز با بیان اینکه «خاک گیلان زرخیز است»، گفت: اگر اقتصاد استان را بر پایه گردشگری بنا کنیم، تحولی جدی در اقتصاد گیلان رخ خواهد داد.
گلیپور، نایبرئیس جامعه واحدهای پذیرایی گیلان نیز با انتقاد از استفاده محدود از ظرفیتهای متنوع گردشگری استان، ادامه داد: گیلان در حوزههای سلامت، مذهبی، روستایی و طبیعی ظرفیتهای فراوانی دارد اما از آن بهرهبرداری اندکی شده است.
اقامتگاههای بومگردی قلب تپنده گردشگری روستایی
«سلمان عرفانی» رئیس تشکل اقامتگاههای بومگردی گیلان با تاکید بر نقش مؤثر این اقامتگاهها در احیای فرهنگ و سنتها، گفت: حضور بخش خصوصی و تشکلهای مردمی، عامل موفقیت نمایشگاه گردشگری ۱۴۰۳ در تهران بود.
گردشگری از منظر اجتماعی و دینی
در ادامه مراسم، «حجتالاسلام سید احمد میرمحمدی» معاون قضائی رئیس کل دادگستری گیلان، با اشاره به اهمیت گردشگری در اسلام گفت: از منظر حضرت علی (ع)، سفر موجب نشاط، رونق کسبوکار و یادگیری است.
وی افزود: هیچ تقابلی میان دین و گردشگری وجود ندارد و سنتهای نوروزی خود نمادی از گردشگری دینی هستند.
وی همچنین با اشاره به معضل زبالههای رهاشده در مسیرهای گردشگری گیلان، حل این مشکل را گامی مؤثر در توسعه این صنعت دانست.
پایانبخش مراسم تجلیل و امیدواری
این مراسم با رونمایی از مجوز تشکلهای گردشگری و تجلیل از فعالان نمایشگاه بینالمللی گردشگری سال ۱۴۰۳ به پایان رسید.
شرکتکنندگان بر لزوم همدلی و استمرار حمایتها برای ارتقای جایگاه گیلان در گردشگری ملی و بینالمللی تأکید کردند.
این همایش با رونمایی از پروانه بهرهبرداری تشکلهای گردشگری و تجلیل از فعالان نمایشگاه بین المللی گردشگری ۱۴۰۳ پایان یافت.