خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 09 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

گردهمایی اندیشمندان ۱۶ کشور در مشهد

مهر | استان‌ها | چهارشنبه، 07 خرداد 1404 - 16:18
مشهد - چهارمین کنگره بین‌المللی رضا (ع) و علوم روز، با حضور اندیشمندان و نخبگان ایران و ۱۶ کشور جهان، در مشهد آغاز به کار کرد.
تربيت،رضا،امام،رضوي،تربيتي،آستان،قدس،الگوي،علمي،رئيس،اسلامي، ...

به گزارش خبرگزاری مهر، همزمان با سالروز ازدواج حضرت امیرالمومنین (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س)، چهارمین کنگره بین‌المللی امام رضا (ع) و علوم روز، به میزبانی دانشگاه بین‌المللی امام رضا (ع) و با محوریت «امام رضا (ع) و علوم تربیتی» با حضور عبدالحمید طالبی، رئیس سازمان علمی فرهنگی آستان قدس رضوی، حجت‌الاسلام مصطفی فقیه اسفندیاری، معاون بین الملل آستان قدس رضوی، احد فرامرز قراملکی، استاد تمام گروه فلسفه و کلام دانشگاه تهران و بنیان گذار انجمن اخلاق کاربردی ایران، حجت‌الاسلام علی باقری، رئیس نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در استان خراسان رضوی و پژوهشگران و نخبگان ۱۶ کشور آغاز به کار کرد.
همچنین در قالب برنامه‌های چهارمین کنگره بین‌المللی امام رضا (ع) و علوم روز، ۱۰ کمیته علمی با عنوان «امام رضا (ع) تربیت اجتماعی و سیاسی»، «امام رضا (ع) و تربیت اقتصادی»، «امام رضا (ع) و تربیت اخلاقی»، «امام رضا (ع) و تربیت معنوی»، «امام رضا (ع) و تربیت زیستی و جسمی»، «امام رضا (ع) و تربیت عقلانی»، «امام رضا (ع) تربیت و زیارت»، «امام رضا (ع)، تربیت در عصر رسانه و فضای مجازی»، «امام رضا (ع)، تربیت، هنر و معماری» و «امام رضا (ع) خانواده، جمعیت و فرزندآوری» با ارائه مقالات و سخنرانی پژوهشگران ملی و بین‌المللی امروز برگزار می‌شود.
ضرورت بهره مندی جامعه از الگوی تربیتی سیره رضوی
رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی در آئین افتتاحیه چهارمین کنگره بین‌المللی حضرت رضا (ع) به تبیین شاخصه‌های تربیتی سیره رضوی پرداخت و بر ضرورت تحقق آن در جامعه اسلامی تاکید کرد.
عبدالحمید طالبی، با اشاره به ١٠ شاخصه در تربیت از منظر احادیث معصومین (ع)، اولین مورد را تربیت تدریجی دانست و گفت: از مهمترین دستورات معصومین (ع)، تدریجی بودن امر تربیت است؛ همه ما در تربیت فرزندان و دانشجویان باید تدریجی بودن را رعایت و ظرفیت سنجی کنیم؛ همانگونه که ائمه معصومین (ع) ظرفیت دانشی مخاطب را ملاک می‌دانستند.
رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی، بر اهمیت تربیت تدریجی و سنجیده با در نظر گرفتن ظرفیت مخاطبان تاکید و ابراز کرد: باید با نسل نوجوان و جوان متناسب با ظرفیت آنان سخن گفت و سعه‌صدر داشت.
طالبی همچنین با اشاره به اهمیت ارائه الگوی مناسب به‌عنوان یکی از اصول مهم تربیتی اسلام، عنوان کرد: ارائه محسوس و نامحسوس الگو، از سخنرانی جاذبه بیشتری دارد و باید تلاش شود صاحبان اخلاق و رفتار اسلامی را الگوی نسل جوان قرار داد و آنان را به قناعت و استفاده از لذت‌های حلال و سبک زندگی سالم دعوت کرد.
وی در تبیین الگوی مفهوم تربیتی، بر لزوم پایبندی به وقار و متانت در راستای جذب حداکثری تاکید کرد و ضمن اشاره به اهمیت «قول لین»، پنج اصل اساسی در این الگو را خدامحوری، ارتقای روحیه و انگیزه، توجه به سلامت جسم و روح، اخلاق‌مداری مبتنی بر دعوت مردم به دانش، اخلاق نیکو و تعامل مؤثر با جامعه دانست.
طالبی حکمرانی تعلیم و تربیت را راهکاری برای حل مسائل جامعه با نگاه تربیتی دانست و بر اهمیت پرداختن به نظریه حکمرانی، رویکرد سیستمی و آینده‌نگری در این زمینه تاکید کرد.
رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی ضمن تبیین لزوم اتخاذ نگرش اسلامی در حکمرانی تعلیم و تربیت، به نقش محتوا و معلم در این عرصه اشاره و عنوان کرد: باید فعال و آینده‌نگر بود و با خلق سرمایه انسانی متعهد، به تحقق الگوی ایرانی، اسلامی پیشرفت کمک کرد.