فعالیت هزار و 750 واحد پرورش ماهیان زینتی در کشور
معاون توسعه آبزی پروری سازمان شیلات ایران از فعالیت هزار و 750 واحد پرورش ماهیان زینتی در کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از محلات، مهدی شکوری، معاون توسعه آبزیپروری سازمان شیلات ایران ظهر امروز در همایش تخصصی صنعت تکثیر و پرورش ماهیان زینتی کشور با اشاره به ، گفت: ایران جزو کشورهایی است که تنها 2 درصد از تولید ماهیان زینتی را در اختیار دارد و این درحالی است که تولید این ماهیان در سنگاپور 33 درصد و در تایلند 23 درصد است.
وی افزود: 2هزارو 500 گونه اصلی ماهی زینتی در دنیا وجود دارد که 125 نوع آن در ایران تولید میشود، 125 کشور در تجارت ماهیان زینتی نقش دارند و هفت هزار گونه ماهی زینتی در دنیا تجارت میشود، 60 درصد از ماهیان زینتی در آب شیرین و 30 درصد در آب شور تولید میشوند.
شکوری تصریح کرد: 25 درصد از تولیدکنندگان ماهیان زینتی در کشور جزو تولیدکنندگان بزرگ، 55 درصد متوسط و 25 تا 30 درصد جزو تولیدکنندگان خرد هستند، اصفهان، تهران، قزوین، مرکزی، فارس، البرز و آذربایجان شرقی تولیدکنندگان ماهیان زینتی در کشور هستند.
معاون توسعه آبزیپروری سازمان شیلات ایران عنوان کرد: سال گذشته ارزش صادرات ماهیان زینتی ایران به 907 هزار دلار رسید و در این سال 643 هزار دلار هم واردات انجام شد، مهمترین مزایای تولید ماهیان زینتی تولید با آب کم، مساحت کم، امکان سرمایهگذاری، تنوع گونهای و نژاد است، همچنین امکان گسترش بازار داخلی و صادرات در بازارهای منطقهای و اروپا فراهم است.
وی ادامه داد: براساس برنامه هفتم توسعه، 550 میلیون قطعه ماهی زینتی باید در کشور تولید شود که این ظرفیت فراهم است، اکنون پنج میلیون قطعه ماهی زینتی در 100 مرکز از طریق توسعه مشاغلخانگی تولید میشود، 67 درصد مطالعات نشان داده که تولید ماهیان زینتی بر توسعه روستایی تاثیرگذار است، در ایران، یکهزار و 750 واحد پرورش ماهیان زینتی فعال است که حدود 12 هزار و 600 نفر بهصورت مستقیم و هفتهزار نفر بهصورت غیرمستقیم در این صنعت اشتغال دارند.
شکوری با بیان اینکه شهرک ماهیان زینتی مازندران 20 سال متوقف مانده، این شهرک در استان مرکزی با ظرفیت10 میلیون قطعه آماده بهرهبرداری است و در اصفهان سالهاست متوقف است، گفت: متقاضی در آذربایجان شرقی برای تولید ماهیان زینتی در آب شیرین و در استان خوزستان برای تولید در آب شور وجود دارد و نیاز است در کشور معیارهای صادراتی این بخش بیشتر مورد توجه تولیدکنندگان قرار گیرد.
وی با اشاره به مشکلات و چالشهای تولید ماهیان زینتی خاطرنشان کرد: گسترش بیماریها، افزایش هزینههای انرژی، نبود احساس نیاز در جامعه به جز شب عید، رقابت شدید بینالمللی، پایین بودن استاندارها در عرصه جهانی و کمبود وسایل از جمله مشکلات تولید ماهیان زینتی در کشور است.
انتهای پیام/711/