تراز تجاری جهاد کشاورزی 3 میلیارد دلار مثبت شد
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات از تولید 1.4هزار تن شیلات در کشور گفت: تراز تجاری جهاد کشاورزی 3 میلیارد دلار مثبت شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از محلات، حمزه رستم پور، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات کشور ظهر امروز در همایش تخصصی صنعت تکثیر و پرورش ماهیان زینتی کشور با اشاره به پیشرفت بخش کشاورزی در استان مرکزی، گفت: علیرغم اینکه استان مرکزی یک استان صنعتی است و بر حوزه کشاورزی سایه انداخته اما اقدامات حوزه کشاورزی این استان در بخشهای تولید گوشت، تخم مرغ و شیلات قابل تقدیر است.
وی افزود: به اعتقاد بنده جهاد کشاورزی استان مرکزی باید به عنوان الگویی برای سایر استانها قرار گیرد چراکه تمام ظرفیتهای خود را به کارگرفته که این بسیار ارزشمد است، جهاد کشاورزی استان مرکزی در بخش آبزیان زینتی و شیلات نسبت به استانهای ساحلی پیشرو است.
رستم پور تصریح کرد: سازمان شیلات به هیچ وجه به دنبال مصرف آب بیشتر نیست و برنامه ما این است که با افزایش بهره وری هر سال درصدی کاهش مصرف آب داشته باشیم، مصرف آبزیان در استان مرکزی سالهای گذشته به این میزان نبوده اما با اقدامات صورت گرفته شاهد افزایش مصرف هستیم، در حال حاضر تامین امنیت غذایی یکی از وظایف دولتها و غذا یک قدرت است و اکنون به سمتی میرود که به قدرت نظامی تبدیل شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات کشور بیان کرد: تراز تجاری سازمان جهاد کشاورزی سال گذشته نسبت به سال ماقبل سه میلیارد دلار مثبت شد به طوری که از منفی 11 میلیارد دلار به منفی 8 میلیارد دلار رسیده است، در این راستا از واردات بیش از نیاز برخی از محصولات جلوگیری شد، همچنین صادرات بخش خصوصی افزایش پیدا کرد.
وی ادامه داد: در سازمان شیلات ارزش محصولات شیلاتی در سال 1403 بیش از 700 میلیون دلار بود و بیش از 300 هزار تن محصولات شیلاتی صادر شد، 99 درصد کارهای شیلات را بخش خصوصی انجام میدهد، تولید شیلات از 32 هزار تن در سال 57 به یک میلیون و 400 هزار تن رسیده است و در حوزه شیلات بالای 14 هزار شناور و 30 هزار مزرعه فعال است.
رستم پور بیان کرد: در جنوب کشور به ازای هر کیلومتر 5 شناور وجود دارد، 45 نفر بهره بردار هستند، 40 درصد مرزعههای ما آبی است، در شیلات آب شور استفاده میشود که مورد استفاده نیست، زمینی استفاده میکنیم که حاصلخیز نیست و در نقاط دورافتاده و کم برخوردار است، محصولی تولید میکنیم که صادرات محور است و برای کشور ارز آوری به همراه دارد، این یک فرصت است و باید از آن نهایت استفاده را داشت.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات کشور عنوان کرد: امسال سال سرمایه گذاری برای تولید نامگذاری شده و راه نجات شیلات سرمایه گذاری است، در حال حاضر سیاست ما در سازمان شیلات بر جذب سرمایه گذار است، باید در کنار مشاغل بزرگ به مشاغل خرد توجه کرد، پرورش ماهیان زینتی به عنوان مشاغل خرد میتوان مورد توجه قرار گیرد.
آبزیان زینتی میتواند کمک برزگی به درآمد زایی، اشغال زایی و ارز آوری داشته باشد.
وی با بیان اینکه برخی از استانهای کشور ده برابر استان مرکزی ظرفیت دارند اما از ظرفیتها به خوبی استفاده نمیشود، افزود: سال گذشته 29 هزار میلیارد تومان در حوزه شیلات سرمایه گذاری شد که 97 درصد آن توسط بخش خصوصی و بدون تسهیلات سرمایه گذاری شده است و نشان از سود آوری بخش شیلات دارد، صنعت آبزیان زینتی باید همه جانبه باشد، مهارت ما باید جذب سرمایه گذار باشد و باید از سمت روشهای سنتی به سمت روشهای صنعتی پیش رفت.
انتهای پیام/711/