خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 08 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

380 نویسنده بریتانیایی "نسل‌کشی" در غزه را محکوم کردند - تسنیم

تسنیم | فرهنگی و هنری | چهارشنبه، 07 خرداد 1404 - 16:12
380 نویسنده انگلیسی و بریتانیایی با امضای بیانیه ای نسل کشی در غزه را محکوم کرده و خواستار ارسال کمک های فوری به مردم این منطقه شدند.
غزه،نويسندگان،رژيم،صهيونيستي،كودك،كودكان،جهان،بيانيه،نامه،فر ...

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، بیش از 380 تن از نویسندگان انگلیسی و ایرلندی با امضای نامه‌ای نسبت به نسل‌کشی در غزه هشدار داده و آن را محکوم کردند.
در این بیانیه نام نویسندگانی چون الیف شافاک، زیدی اسمیت، حنیف قریشی، ایان مک‌یوون، راسل تی دیویس و ...
دیده می‌شود.
نویسندگان خواستار توزیع فوری و بدون محدودیت غذا و کمک‌های پزشکی در غزه توسط سازمان ملل هستند.
نویسندگان در این نامه بر ایجاد امنیت و عدالت برای همه فلسطینی‌ها تاکید کرده و خواستار آزادی هزاران زندانی فلسطینی شدند که به‌طور خودسرانه در زندان‌های رژیم صهیونیستی نگهداری می‌شوند.
در این بیانیه تاکید شده دیگر زمان صحبت کردن درباره اینکه آیا در غزه نسل‌کشی رخ می‌دهد یا نه، گذشته است؛ آن هم در روزهایی که مسئولان رژیم صهیونیستی صراحتاً نیت‌های خود درباره نسل‌کشی را ابراز می‌کنند.
نویسندگان این نامه تاکید کردن که امضا کردن آن، برای ساکت نماندن در مواجهه با یک جنگ تمام عیار است.
در بخشی از این بیانیه، شعری از هبه ابوندا، شاعر شهید فلسطینی، آمده است:
و اگر روزی، ای نور / همه کهکشان‌ها / از کل جهان / دیگر جایی برای ما نداشتند / تو خواهی گفت: وارد قلب من شوید/ آنجا سرانجام در امان خواهید بود.
برخی از امضاکنندگان این بیانیه پیش از این تیز با انتشار مطالبی در صفحات شخصی خود در فضای مجازی، نسبت به برخی حوادث درباره غزه واکنش نشان داده بودند که از این جمله می‌توان به حنیف قریشی، نویسنده و فیلم‌ساز اشاره کرد.
افزایش حملات رژیم صهیونیستی به غزه و هدف قرار دادن غیر نظامیان به‌ویژه کودکان از یک سو، ممنوعیت ورود کمک‌های انسان‌دوستانه به این مناطق از سوی دیگر در روزهای گذشته انتقادات شدید سازمان‌های بین‌المللی را به همراه داشته است.
طبق آمار منتشر شده از آغاز جنگ وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه غزه، حدود 18 هزار کودک فلسطینی جان خود را از دست داده و شهید شده‌اند؛ یعنی به طور متوسط هر روز 30 کودک در حملات اشغالگران به غزه جان خود را از دست داده‌اند.
از این تعداد، حدود 16 هزار کودک شناسایی شده و پیکر کودکان دیگر همچنان زیر آوار و مفقود است.
از سوی دیگر، با موج جدید حملات رژیم صهیونیستی در قالب ممنوعیت ارسال کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه، کارشناسان نسبت به کشته شدن غیرنظامیان از جمله کودکان هشدار داده‌اند.
در همین رابطه برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل متحد روز شنبه اعلام کرد که بیش از 70 هزار نفر از کودکان نوار غزه با سطوح بسیار شدید سوء تغذیه مواجه هستند.
همچنین منابع بهداشتی غزه و سازمان‌های بین‌المللی با بیان اینکه 70 هزار کودک در این باریکه در نتیجه محاصره ظالمانه‌ای که اسرائیل تحمیل کرده، از سوء تغذیه شدید رنج می‌برند، از مرگ تلخ یک کودک دیگر بر اثر گرسنگی و تشنگی خبر دادند.
این برای اولین‌بار نیست که جمعی از نویسندگان در سطح جهان با مردم غزه همراه شده‌اند.
هزاران نویسنده جهان بیانیه‌ای در اعتراض به جنایت‌های رژیم صیهونیستی در غزه و لبنان را امضا کرده‌ و متعهد شده‌اند که با کلیه موسسه فرهنگی، ناشران، جشنواره‌ها یا انتشاراتی که در نقض حقوق فلسطینی‌ها همدست هستند، همکاری نکنند.
این نامه که با واکنش‌های متعددی روبرو شده،‌ همدردی جامعه جهانی نویسندگان و صنعت نشر را با فجایعی که اسرائیلی‌ها در غزه رقم زدند نشان می‌دهد‌، فاجعه‌ای که در نامه از آن با عنوان «عمیق‌ترین بحران اخلاقی، سیاسی و فرهنگی قرن بیست و یکم» یادشده است.
پس از این موج، بسیاری از نویسندگان در سراسر جهان از هر فرصتی برای بیان اعتراضشان نسبت به فجایع رخ داده در غزه استفاده کرده‌اند.
یکی از آخرین نمونه‌ها، اعتراض امی استوبر، برگزیده جایزه پن آمریکاست که در اختتامیه این دوره از جایزه، خواستار توقف نسل‌کشی در غزه شد.
همچنین در این مدت آثار متعددی از نویسندگان و شاعران جهان برای همدردی با مردم غزه نوشته شده است که ضمن اقبال عمومی با سانسور و تهدید رژیم صهیونیستی مواجه شده است.
این دسته از آثار عمدتاً با تمرکز بر کودکان غزه و فضای فرهنگی این منطقه که قرن‌ها محل زندگی و تعامل ادیان مختلف بوده، تلاش کرده‌اند نسبت به فجایع رژیم صهیونیستی در نوار غزه بی‌تفاوت نباشند و صدای بی‌صدایان این جنگ نابرابر باشند.
انتهای پیام/