خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 10 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کاهش روند ابتلا به سرطان معده و افزایش سرطان روده بزرگ

تسنیم | استان‌ها | چهارشنبه، 07 خرداد 1404 - 15:30
رئیس انجمن علمی آندوسکوپی های گوارشی ایران گفت: در استان فارس روند ابتلا به سرطان معده کاهشی بوده، اما سرطان روده بزرگ روند رو به رشد داشته است.
سرطان،كبد،غذايي،لنكراني،روده،معده،سبك،مصرف،كشور،پز،گوارشي

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، کامران باقری لنکرانی امروز در یک نشست خبری که به مناسبت، روز جهانی برگزار شد، اظهارداشت: بیماری‌های گوارشی و کبدی، 25 درصد بیماری‌های دنیا شامل بیمار‌های گوارش و کبد می‌شود.
وی بیشترین عوامل مرگ ناشی از سرطان‌ها در کشور را به ترتیب مربوط به سرطان‌های معده، ریه و روده بزرگ ذکر و
به ارائه آمار سرطان طی دو سال گذشته در کشور پرداخت.
رئیس انجمن علمی آندوسکوپی‌های گوارشی ایران عنوان کرد: تعداد 137 هزار نفر سرطان در کشور ثبت شده است.
در این بین کشنده‌ترین نوع سرطان در ایران بین آقایان مربوط به سرطان معده و سرطان پستان در خانم‌ها بوده است.
لنکرانی تصریح کرد: در استان فارس روند ابتلا به سرطان معده کاهشی بوده، اما سرطان روده بزرگ روند رو به رشد داشته است.
وی همچنین اضافه کرد: در حال حاضر در بین میانسالان ایران نزدیک به 30 درصد مبتلا به بیماری کبد چرب هستند که بیشتر علل مداخلات تغذیه‌ای دارد.
لنکرانی همچنین استفاده از گوشت‌های فرآوری شده و یا گوشت‌های قورمه و غذا‌های شور را در ارتباط با شیوع سرطان‌های معده و روده بزرگ، مرتبط توصیف کرد و افزود: چربی‌های اشباع شده نیز با کبد چرب و التهاب روده ارتباط دارند.
وی با بیان اینکه متأسفانه سبک عادات غذایی کشور به سمت و سوی بدتر شدن می‌رود، خاطرنشان کرد: هم اکنون در سبد غذایی خانوار‌ها عادات غذایی نظیر مصرف سبزیجات و میوه‌جات کاهش یافته و به سمت استفاده بی‌رویه از مواد فرآوری شده مثل فست فود، نوشابه و استفاده نامعقول نمک پیش رفته است.
رئیس مرکز تحقیقات سیاست گذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: باید توجه داشت که پخت و پز غذا با روغن‌های حرارت بالا از دیگر عوامل بروز سرطان است.
به باور این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، نزدیک به 90 درصد بیماری‌های گوارشی قابل پیشگیری یا غربالگری هستند.
لنکرانی تأکید کرد: با تغییر سبک غذایی و اصلاح الگوی مصرف در سبک غذایی می‌توان از بیماری‌های گوارش و کبد و همچنین سرطان‌های مرتبط پیشگیری کرد.
وی همچنین با اشاره به اینکه سبک زندگی فعلی فرصت پخت و پز را در خانه کم کرده است، یادآور شد: مصرف غذا‌های بیرون از خانه و حتی فست فود هم می‌توان با رعایت اصول مثل مصرف سالاد و غذا‌های آب پز ذائقه را به سمت تغییر هدایت کرد و از ابتلا به بیماری‌های گوارش و کبد و همچنین سرطان‌های مرتبط پیشگیری کرد.
انتهای پیام/424.