سختگیریها در «ازدواج» دام سنگین فرهنگ غلط است - تسنیم
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمان، با اشاره به جوانان گرفتار در گرداب تجمل گرایی، گفت: سخت گیری ها در ازدواج، دام سنگین فرهنگ غلط است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، ذیالحجه، ماهی است که طنین "نکاح مقدس" در آن به گوش میرسد.
سالروز ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س)، نه فقط یک مناسبت مذهبی، بلکه فرصتی است برای بازخوانی الگویی از زندگی ساده، زیبا، با برکت و سرشار از رضایت؛ در نخستین روز از ماه ذیالحجه، سالروز پیوند آسمانی حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س)، نگاهی دوباره به فلسفه ازدواج، سادگی و اهمیت سازگاری در زندگی مشترک میتواند چراغ راه جوانانی باشد که در گرداب سختگیریها، تجملگرایی و ترس از آینده، دل به ازدواج نمیسپارند.
حجتالاسلام سعید شهابی، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمان، با زبانی ساده و نگاهی ژرف، از دردهای فرهنگی و امیدهای دینی در مسیر ازدواج جوانان میگوید و از آسیبهایی که فرهنگ غلط به خانوادهها زده و راهکارهایی که دین برای بازگشت به آرامش و پایداری در زندگی مشترک ارائه میدهد، سخن میگوید.
سادهز یستی؛ نخستین گام در مسیر خوشبختی
به گفته حجتالاسلام شهابی، سادگی در ازدواج نخستین نکتهای است که اسلام بر آن تاکید دارد و میگوید: مقام معظم رهبری فرمودند اگر اول ازدواج را سخت بگیرید، تا آخرش باید سخت ادامه دهید.
یعنی اگر سبک ازدواجتان تجملی و سختگیرانه باشد، زندگی هم همان مسیر سخت را ادامه میدهد.
اما اگر ساده آغاز شود، ادامهاش بسیار راحتتر خواهد بود.
وی از ریشههای فرهنگی میگوید که ازدواج را به کارزار توقعات بدل کردهاند؛ از نگاه غلطی که فکر میکنیم بدون آن نمیتوان زندگی ساخت، در حالی که الگوی دینی چیز دیگری است.
مهر یه؛ معنویت، نه معامله
حجتالاسلام شهابی در ادامه به یکی از معضلات فرهنگی ازدواج یعنی نگاه مادی به مهریه اشاره میکند و میگوید: در زندگی حضرت زهرا (س) و حضرت علی (ع)، مهریه معنوی بود.
حضرت زهرا (س) از پیامبر (ص) خواست تا در روز قیامت بتواند محبان اهلبیت را شفاعت کند.
این یعنی در نگاه اسلامی، مهریه معاملهای مادی نیست؛ یک پیوند معنوی و مقدس است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمان، تاکید میکند که در هیچ منبع دینی چنین مهریههایی که امروز دیده میشود وجود ندارد و حتی در پایداری زندگیها هم تأثیری نداشته، بلکه فقط دردسرساز شدهاند.
سختگیری والدین؛ مانعی برای تشکیل زندگی
مسئله دیگری که شهابی با صراحت از آن انتقاد میکند، سختگیری خانوادهها بهویژه والدین دختران است و میگوید: الان خانوادهها توقع دارند داماد خانه داشته باشد، شغل خوب داشته باشد، ماشین داشته باشد.
اما از خودشان بپرسند، وقتی خودشان ازدواج کردند همه اینها را داشتند؟
همگی میگویند نه.
چه چیزی عوض شده؟
چیزی تغییر نکرده.
فقط نگاهها تغییر کرده.
در حالی که خداوند وعده داده کسانی که ازدواج میکنند، رزق و روزیشان را فراهم خواهد کرد.
تاخ یر در ازدواج؛ تهدیدی برای آینده جوانان
وی یکی دیگر از پیامدهای تلخ فرهنگهای غلط را افزایش سن ازدواج و پیامدهای ناگوار آن بر سلامت روان و زندگی خانوادگی میداند: خیلیها الان آرزوی داشتن فرزند دارند، ولی میگویند بهخاطر دیر ازدواج کردن، از این نعمت محروم ماندهاند.
بسیاری از شور و نشاط دوران جوانی را از دست دادهاند، چون ازدواج را به تعویق انداختند.
سازگار ی؛ رمز دوام زندگی مشترک
در پایان، حجتالاسلام شهابی به مهمترین اصل در زندگی زناشویی اشاره میکند و میگوید: اگر یاد بگیریم که طرف مقابلمان همین است که هست و بخواهیم با او زندگی کنیم، نه اینکه بخواهیم او را تغییر دهیم، آن وقت است که زندگی شیرین میشود.
آدمی که 20 یا 30 سال به شکلی زندگی کرده، قرار نیست بهخاطر ازدواج همه چیزش را تغییر دهد.
باید با واقعیت سازگار شد، نه رؤیا.
سخنان حجتالاسلام شهابی یادآور این نکته است که بازگشت به سبک ازدواج علوی – فاطمی، میتواند ما را از بسیاری از بحرانهای امروز نجات دهد.
سادهزیستی، مهریه معنوی، اعتماد به رزق الهی، پرهیز از تجملگرایی و اصل سازگاری، میتواند کلید گشایش درهای زندگیای آرام و پربرکت باشد.
انتهای پیام/511/