600 روز بعد از جنگ؛ اسرائیل در باتلاق داخلی و بنبست خارجی - تسنیم
محافل و کارشناسان صهیونیست با بیان اینکه با گذشت 600 روز از جنگ غزه، نیروهای ارتش و همه اسرائیلی ها فرسوده شده اند، تاکید کردند اسرائیل در چند جبهه از جمله غزه و یمن با بن بست بزرگی مواجه بوده و چشم اندازی برای خروج از بحران ندارد.

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، با رسیدن جنگ وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه به ششصدمین روز خود، درخواست صهیونیستها برای پایان دادن به این جنگ، در بحبوحه فرسایش ارتش این رژیم و بن بست بزرگی که اسرائیل در جبهههای مختلف دچار آن شده، همچنان افزایش مییابد.
فرسایش اسرائیل بعد از 600 روز
محافل عبری گزارش میدهند که 600 روز بعد از جنگ، نشانههای زیادی از فرسایش فزاینده سیاسی نظامی و...
برای اسرائیل آشکار شده است و این در حالی است که هیچ چشم اندازی برای خروج از بحرانها وجود ندارد.
در این زمینه کارنی الداد، خبرنگار صهیونیست در روزنامه عبری اسرائیل هیوم اعلام کرد که نیروهای ارتش، اسرا و خانوادههای آنها و همچنین همه اسرائیلیها بعد از گذشت 600 روز از جنگ بسیار خسته هستند.
وی افزود: این جنگ باید زودتر از اینها تمام میشد و ما واقعاً نیاز داریم که استراحت کنیم، زخمهایمان را التیام ببخشیم و حداقل چند سال تا دور بعدی جنگها بتوانیم در آرامش زندگی کنیم.
این خبرنگار صهیونیست تاکید کرد: این یک جنگ بسیار طولانی بوده و ما اهداف اعلام شده آن را در خواب مرور میکنیم اما چرا هنوز به آنها دست نیافتهایم.
به نظر من ما یک مشکل اساسی داریم و شاید فراموش کردهایم که چگونه پیروز شویم.
چالشهای پیچیده اسرائیل در چند جبهه
یوآو زیتون، خبرنگار و تحلیلگر برجسته صهیونیست در روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت هم در همین زمینه اعلام کرد که تصویر تاریکی از واقعیت میدانی اسرائیل بعد از گذشت 600 روز از جنگ ترسیم میشود؛ جایی که اسرائیل با 5 جبهه سوزان مواجه است : غزه، لبنان، سوریه، یمن و کرانه باختری، آن هم بدون اینکه هیچگونه چشم انداز سیاسی برای مهار یا پایان دادن به این وضعیت وجود داشته باشد.
این تحلیلگر صهیونیست گفت: در نوار غزه عملیات ارابههای گدعون همچنان ادامه دارد، اما نیروهای اسرائیلی پیشرفت میدانی خاصی نداشتهاند و دائماً به مناطقی وارد میشوند که از زمان آغاز جنگ بارها در آنجا بودهاند.
صحبت مقامات اسرائیلی از تجزیه نوار غزه و نابودی پایگاههای حماس در شرایطی مطرح میشود که هیچ گونه طرح سیاسی برای تغییر حکومت غزه که هنوز بیش از دو میلیون فلسطینی در آن زندگی میکنند وجود ندارد.
وی ادامه داد که در جبهه شمالی با لبنان هم عملاً آتش بس واقعی برقرار نشده و تهدیدات از این جبهه همچنان پابرجاست.
اما در سوریه با وجود اینکه ارتش اسرائیل پایگاههای زیادی برای خود در مناطق مرزی این کشور ایجاد کرده، اما هنوز تعداد زیادی از مردم سوریه در روستاهای مرزی سلاح دارند و وضعیت در آنجا مانند بمب ساعتی است.
این تحلیلگر صهیونیست خاطرنشان کرد: در جبهه یمن هم اسرائیل با تهدیدات چندگانه مواجه است؛ جایی که شلیک موشکها و پهپادهای یمنی به سمت اسرائیل همچنان ادامه دارد و هر روز یا هر دو روز یک حمله توسط یمن به اسرائیل انجام میشود.
حملات یمن به فرودگاه بن گوریون میتواند تاثیرات اقتصادی منفی زیادی برای اسرائیل داشته باشد.
یو آو زیتون تصریح کرد: همه اینها در حالی اتفاق میافتد که آمریکا و انگلیس به حملات خود علیه یمنیها پایان دادند و دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در اعلامیهای فاجعه بار، از رسیدن به توافق آتش بس با یمن که مسیرهای تجاری و دریایی را برای این کشور باز میکند، خبر داد.
حملات اسرائیل به یمن هم که از حدود سه هفته قبل آغاز شده نتایج خاصی نداشته و فرودگاه بینالمللی صنعا که هدف حملات اسرائیل قرار گرفت، باز هم فعالیت خود را از سر گرفته است و یمنیها تقریباً هر شب با شلیک موشکها، به آزار و اذیت میلیونها اسرائیلی ادامه میدهند.
به گفته این خبرنگار اسرائیلی، در کرانه باختری هم اسرائیل تلاش خود را متمرکز بر ویرانی اردوگاههای فلسطینیها در جنین و طولکرم در شمال کرانه باختری کرده و ماههاست که در این اردوگاهها مانده و هزینه سنگینی را متحمل شده است.
با این وجود خطرات امنیتی در کرانه باختری از بین نرفته و چالش واقعی زمانی خواهد بود که ارتش اسرائیل از این اردوگاهها عقب نشینی کند و مجدداً شاهد سیطره نیروهای مسلح فلسطینی بر آنجا خواهیم بود.
انتهای پیام/