خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 10 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

آماده سازی مقدمات سرشماری سال ۱۴۰۵ در آذربایجان شرقی

مهر | استان‌ها | چهارشنبه، 07 خرداد 1404 - 14:41
تبریز- رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی با اشاره به بهنگام‌سازی نقشه‌های شهری و روستایی از آماده سازی مقدمات سرشماری سال ۱۴۰۵ در استان خبر داد.
جمعيت،استان،كشور،درصد،توجه،آمار،توسعه،آمارگيري،جمعيتي

به گزارش خبرگزاری مهر، حیدر فتح‌زاده ظهر روز چهارشنبه در نشست مدیران و کارشناسان معاونت آمار و اطلاعات سازمان با مدیرکل دفتر استاندارد، نظارت و ارزیابی مرکز آمار ایران، به ارائه تاریخچه‌ای از آمارگیری در کشور و چالش‌های فرارو پرداخت و اظهار کرد: اگر به شیوه آمارگیری ثبتی مبنا پیش رویم بسیاری از مشکلات حل می‌شود.
وی افزود: باید به مبانی نظری توسعه آمار در کشور توجه اساسی شود چرا که این مبانی، نگرش، فکر و عمل متفاوتی را نسبت به داده‌های آماری به بار می‌آورد.
فتح‌زاده با اشاره به تغییرات جمعیتی کشور طی سال‌های ۱۳۳۵ تا ۱۳۷۵، توجه به آینده‌نگری در برنامه‌ریزی ساختار جمعیتی کشور را حیاتی برشمرد و توضیح داد: توسعه متوازن زمانی محقق می‌شود که همه ارکان مدیریتی و تصمیم‌گیر به آن باور داشته باشند و برای تحقق آن اقدام کنند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان ادامه داد: آذربایجان‌شرقی هم‌اکنون ۴ میلیون و ۱۰۷ هزار و ۳۲۳ نفر جمعیت دارد و نزدیک به ۵۴ درصد این جمعیت در کلان‌شهر تبریز متمرکز شده‌اند که این موضوع نشان‌دهنده عدم توازن در توزیع جمعیت است.
وی با اشاره به روند نگران‌کننده کاهش نرخ رشد جمعیت استان گفت: در سال ۱۳۳۵ حدود ۴۹ درصد جمعیت استان در بازه سنی زیر ۱۴ سال قرار داشتند، اما پیش‌بینی می‌شود تا سال ۱۴۳۰ حدود ۲۰ درصد جمعیت استان را سالمندان تشکیل دهند.
فتح‌زاده با انتقاد از بی‌توجهی برنامه‌ریزان گذشته کشور به مدیریت آینده افزود: امروز ۲۴ درصد از جمعیت تبریز در مناطق حاشیه‌نشین ساکن هستند و بسیاری از روستاهای استان نیز به دلیل مهاجرت، خالی از سکنه شده‌اند.
وی تاکید کرد: با توجه به افزایش هم‌زمان سالمندی، کاهش زاد و ولد، مهاجرت روستاییان و افزایش هزینه‌های بهداشتی و بیمه‌ای، باید از هم‌اکنون برای آینده استان برنامه‌ریزی کنیم.
وی از برنامه‌ریزی برای اجرای سرشماری نفوس و مسکن در سال ۱۴۰۵ خبر داد و گردشگری بومی‌گردی را یکی از ظرفیت‌های قابل توجه توسعه استان دانست.