خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 08 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مردمی‌سازی جوانی جمعیت یک نیاز است

مهر | استان‌ها | چهارشنبه، 07 خرداد 1404 - 13:58
رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: برای فرهنگ‌سازی در عرصه فرزندآوری، مردمی‌سازی جوانی جمعیت موضوعیت دارد.
فرزندآوري،جباري،فرزند،جمعيت،سقط،جواني،ازدواج،خانواده،جنين،سل ...

به گزارش خبرنگار مهر، صابر جباری فاروجی صبح چهارشنبه در «نخستین رویداد نفس» که در راستای حفظ حیات جنین به همت دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد و سازمان بسیج جامعه پزشکی استان چهارمحال و بختیاری در سالن ابن‌سینا دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد برگزار شد با اشاره به اینکه هر یک از فرزندانی که از سقط نجات می‌یابند ممکن است در آینده کار بزرگی را انجام دهند و مایه خیر و خدمت برای استان و کشور باشند.
رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت با ذکر اینکه متوسط سن ازدواج در پسران ۲۸ و در دختران ۲۴ سال است، ادامه داد: در استان چهارمحال و بختیاری حتی این آمار کمی بالاتر است و این نشان می‌دهد که سبک زندگی‌ها دچار تغییر شده و نگاه‌ها، دیدگاه‌ها و انگاره‌های ذهنی باید اصلاح شود.
نگاه هزینه‌ای به فرزند نداشته باشیم
جباری فاروجی با تصریح اینکه تحت تأثیر فضای مجازی نگاه‌ها و دیدگاه‌ها تغییر کرده است، بیان کرد: این تغییرات و تحولات را هم درباره کرامت مادری و هم در زمینه ارزش فرزندآوری مشهود است.
وی با بیان اینکه اگر نگاهمان نسبت به فرزند با رویکرد هزینه شد به سمت سقط جنین هم خواهیم رفت، گفت: پدر و مادری که نگاه هزینه‌ای به فرزند دارند نگران خوراک و پوشاک و لوازم زندگی او خواهند بود لذا به سمت فرزندآوری نمی‌روند و اتفاق بدی که نباید بیفتد، اتفاق می‌افتد.
جباری با بیان اینکه ایران با سرعت به سمت سالمندی پیش می‌رود و باید خطر سالخوردگی جمعیت را جدی بگیریم، تصریح کرد: در خصوص «چه خواهد شد» زیاد صحبت شده و باید درباره «چه باید کرد» سخن بگوییم.
رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت تأکید کرد: سن ازدواج بالا رفته و طول می‌کشد تا جوانان ما ازدواج کنند و وقتی ازدواج کردند بیش از چهار سال طول می‌کشد تا صاحب فرزند شوند، بخشی از زوج‌ها نیز گرفتار ناباروری هستند.
جباری افزود: زوج‌های زیادی هم هستند که به هر دلیلی از جمله نخواستن فرزند بیشتر، علل اقتصادی و بدموقع بودن بارداری به سقط جنین روی می‌آورند.
مشوق‌های فرزندآوری اصل موضوع نیست
وی با اشاره به اینکه علل اقتصادی هم در کاهش فرزندآوری مهم است، توضیح داد: با این حال خیلی‌ها ترس از فقر دارند یعنی شاید مشکل اقتصادی هم نداشته باشند اما ترس از فقر باعث می‌شود که از فرزندآوری روی‌گردان باشند و برای همه این موانع باید راهکارهایی جستجو کنیم.
جباری با تصریح اینکه مشوق‌های فرزندآوری باید باشد اما اصل موضوع نیست، افزود: اصل موضوع، فرهنگ‌سازی است و باید علت را جستجو کنیم که چرا زوجی که خانه ویلایی دارند یا شاغل هستند و درآمد بالا دارند، تمایلی به فرزندآوری نشان نمی‌دهند.
رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت با اشاره به اینکه استفاده از رسانه و زبان هنر در امر فرهنگ‌سازی اولویت اول است، افزود: در این راستا مردمی‌سازی جوانی جمعیت موضوعیت دارد با این توضیح که باید برای تعابیری چون خانواده پرجمعیت و فرزندآوری هویت‌سازی کنیم.
جباری تأکید کرد: مراکز نفس یا نجات فرزندان از سقط، یکی از نمونه‌های موفق مردمی‌سازی است که گذشته از جنبه‌های نجات‌بخشی جان انسان‌ها که بسیار ارزش دارد، کاملاً مردم‌محور پیش می‌رود و همه در این عرصه باید مشارکت کنند.