خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 08 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بهترین خارجی‌های لیگ برتر فوتبال +جدول

مشرق | ورزشی | چهارشنبه، 07 خرداد 1404 - 13:52
سه بازیکن تراکتور در جمع تأثیرگذارترین بازیکنان خارجی لیگ برتر فوتبال در فصل ۰۴-۱۴۰۳ قرار گرفتند.
خارجي،ليگ،بازيكنان،برتر،بازيكن،گل،آمار،استقلال،جذب،فوتبال،ندادند

به گزارش مشرق، یک جمله معروف میان بسیاری از مربیان لیگ برتر فوتبال وجود دارد که می‌گویند «بازیکن خارجی را باید به شرطی جذب کنیم که کیفیتی بالاتر از بازیکن ایرانی داشته باشد».
هر کسی این جمله را بشنود، تصور می‌کند که باشگاه‌ها بر اساس کیفیت خود اقدام به جذب بازیکن خارجی می‌کنند، اما آمار این بازیکنان گویای حرف‌های دیگر است.
نگاهی به عملکرد بازیکنان خارجی حاضر در بیست‌وچهارمین دوره لیگ برتر نشان می‌دهد که عمده آنها عملکرد قابل دفاعی از خود نشان ندادند.
تعداد دقایق بازی شش نفر از این بازیکنان خارجی به ۲۰۰ دقیقه هم نمی‌رسد.
لیگ برتر ۰۴-۱۴۰۳ جزو معدود فصل‌هایی بود که هیچ بازیکن خارجی بین پنج بازیکن برتر لیگ از لحاظ گل یا پاس گل قرار نداشتند.
همچنین مهاجمان و وینگرهایی چون چیکالشی از تراکتور، کلب بیمنی‌مانا از ذوب‌آهن، یاخشی‌بوئف و محمد عیسی از نساجی، بولی سامبو از گل‌گهر، اوا وانکوای از مس رفسنجان و گیلرمه پیرا، دیه‌گو کاریوکا و علاء الدالی از چادرملو در سراسر لیگ برتر، موفق به زدن یا ساختن هیچ گلی نشدند.
تومیسلاو اشترکالی و دوماگوی دروژدک با هشت گل، ایگور پوستونسکی با هفت پاس گل (هر سه از تراکتور) و الکسیس گندوز با ۱۴ کلین‌شیت، از این حیث برترین خارجی‌های لیگ برتر فوتبال به شمار می‌روند.
اشترکالی با هشت گل و دو پاس گل، بهترین آمار را از لحاظ تأثیر در گل بر جای گذاشته و دروژدک با ثبت آمار تأثیرگذاری بر یک گل در هر ۹۵.۴ دقیقه، بیشترین بازدهی را داشته است.
در دو فصل گذشته به ترتیب ۴۱ و ۴۰ بازیکن خارجی در لیگ برتر فوتبال ایران به میدان رفتند که این آمار برای لیگ بیست‌وچهارم با افزایشی ۵۷ درصدی به عدد ۶۳ رسید.
بخشی از این موضوع را می‌توان به پای مدیران برنامه بازیکنان خارجی یا افزایش سرسام‌آور قیمت بازیکنان داخلی نوشت.
جذب دو بازیکن بوسنیایی استقلال، عجیب‌ترین و مجهول‌ترین پرونده مرتبط با بازیکنان خارجی محسوب می‌شود.
حتی شهریاری رئیس وقت هیئت مدیره استقلال هم مقابل دوربین‌ها سینه سپر کرد و گفت که آنها را با «تشخیص» خودش جذب کرده است.
البته مربیان استقلال به تفکرات فنی «معاون سابق منابع مالی و سرمایه انسانی صداوسیما» اهمیت ندادند و یک دقیقه نیز به این بازیکنان میدان ندادند!
با احتساب این دو بوسنیایی که از باشگاه استقلال به فیفا شکایت کرده‌اند، استقلال با ۹ بازیکن خارجی بیشتر از هر تیم دیگری در لیگ بیست‌وچهارم از بازیکنان خارجی استفاده کرده است.
تیم‌های ملوان، شمس آذر و آلومینیوم با ترکیبی تمام ایرانی در رقابت‌ها شرکت کردند.
آمار بازیکنان خارجی در بیست‌وچهارمین دوره لیگ برتر فوتبال به شرح زیر است: