زندگی به روایت عشق؛ گفتوگو با زوج موفق گیلانی - تسنیم
مینا پیرزاده و نادر اسدی هر دو جوان دهه هفتادی، مدرس دانشگاه و دانش آموخته دکتری دانشگاه گیلان هستند که در دوره دانشجویی با یکدیگر آشنا و به شیوه سنتی ازدواج کرده اند و امروز از ثمرات و برکات این ازدواج می گویند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، اول ذیالحجه سالروز ازدواج فرخنده بهترین بندگان خدا حضرت فاطمه(س) و حضرت علی (ع) است؛ در چنین روز مبارکی زمین و آسمان از شوق و هلهله فرشتگان به خود میلرزد چراکه قرار است شاهد عظمت عشق و مهرورزی مولا علی(ع) و بهترین بانوی دو عالم باشد.
این روز فرخنده و سراسر نور در تقویم کشورمان به عنوان روز ازدواج نامگذاری شده است و سالانه زوجهای زیادی در سراسر کشورمان تاریخ ازدواج و آغاز زندگی مشترکشان را در چنین روز مبارکی قرار میدهند؛ فریضهای که با انجامش، نصف دین فرد کامل میشود.
این ایام فرخنده فرصتی برای پرداختن به مهمترین دغدغههای جوانان که باعث تاخیر در ازدواجشان شده نیز هست؛ از جمله این دغدغهها مسائل اقتصادی، هزینههای بالای زندگی، مشکلات مسکن، معیشت، شغل و درآمد ناکافیست که ذهن بسیاری از جوانان را درگیر کرده است از سوی دیگر افزایش سن ازدواج موجب بروز مشکلات و آفتهای زیادی در جامعه میشود؛ مشکلاتی همچون افسردگی و از بین رفتن نشاط، مبتلا شدن به وسواس زیاد در انتخاب همسر، احتمال افزایش انحرافات، احساس سربار بودن در خانواده و دهها مشکل از این قبیل که جوانان را به چالش انداخته است.
بهمناسبت سالروز ازدواج حضرت فاطمه(س) و حضرت علی (ع)، جشنی باشکوه خانوادگی با حضور زوجهای جوان و خانوادهها و سخنرانی دکتر سعید عزیزی در سالن شهدای فراجا استان گیلان برگزار شد.
عقد نمادین یکی از زوجهای رشتی در ابتدای مراسم، شادی و طراوت خاصی به فضای مراسم بخشید؛ عروس خانم با چادر سفید همراه با آقا داماد در میان تشویق و هلهله حضار وارد سالن شدند و در کنار یکدیگر نشستند و خطبه عقدشان خوانده شد.
آقا داماد که کمی خجالتی هم بود در گفتگو با تسنیم به جوانها توصیه کرد که زودتر ازدواج کنند و مسئله ازدواج را جدی بگیرند زیرا با بالا رفتن سن، دیدگاهها تغییر مییابد و ازدواج سخت میشود.
عروس خانم هم که حجابش را با چادر سفید زیبایی که بر سر داشت کامل کرده بود؛ به معیارهای خودش در انتخاب همسر اشاره میکند و میگوید: مهربانی، اخلاق، ایمان به خدا برای من بسیار اهمیت داشت که خداروشکر همسرم از این خصوصیات برخوردار است و به جوانان توصیه میکنم که ازدواج را سخت نگیرند و در انتخاب همسر و ازدواج، مسائل مالی و مادیات در نگاهشان پررنگ نباشد.
اختلال در سبک زندگی چالش جدی جوانان برای ازدواج
دکتر مینا پیرزاده و نادر اسدی نیز هر دو جوان دهه هفتادی، مدرس دانشگاه و اکنون دانشآموخته دکتری دانشگاه گیلان هستند که در دوره دانشجویی با یکدیگر آشنا و به شیوه سنتی ازدواج کردهاند.
خانم از تجربه آشنایی و ازدواج خودش میگوید: من و همسرم در دانشگاه با هم آشنا شدیم و به لطف خدا و همراهی خانوادهها و توجه اساسی به مسئله ازدواج آسان و شناخت نسبت به یکدیگر، ازدواج کردیم تا بتوانیم در کنار یکدیگر زندگی بهتر و موفقتری داشته باشیم.
این بانوی جوان به دغدغههای جوانان و مسائلی که ذهن آنان را درگیر کرده اشاره و بیان کرد: خیلی از افراد در ابتدا فکر میکنند مسائل اقتصادی همهچیز است در حالی که ما امروز شاهدیم بسیاری از جوانان در مسئله سبک زندگی دچار تردید و اختلال شدهاند و همین علل باعث شده که به خود جرأت لازم برای ورود به زندگی مشترک و ازدواج را ندهند البته ما تاثیرگذاری مسائل اقتصادی را انکار نمیکنیم اما مهمتر از مسائل اقتصادی نوع نگرش و همکفو بودن زن و مرد است.
به گفته این بانوی جوان اگر توجه به همکفو بودن در کنار صداقت، باور، ایمان، همراهیها خانواده و سبک زندگی سالم باشد بسیاری از مشکلات جوانان حل خواهد شد و جرات بیشتری برای ورود به زندگی مشترک پیدا میکنند؛ خودم نیز همین مسیر را طی کردم و در کنار همسرم به موفقیتهای بیشتری رسیدم.
وی با بیان اینکه قبل از ازدواج تمرکزم روی مسائل علمی و تحصیل بود و در همان حالت تصور میکردم که آدم بسیار موفقی هستم،تصریح کرد: اما بعد از ازدواج، فکرم بازتر شد و در واقع همسرم کمکهای بسیاری برای پیشرفتم در زندگی داشت و الان معتقدم که زن و شوهر با مشورت یکدیگر، در کنار هم بودن، توجه به سبک زندگی سالم و پذیرفتن حُسنها و عیبهای یکدیگر میتوانند دنیا را فتح کنند و موفقتر باشند و این یک شعار نیست، یک واقعیت است که خودم تجربه کردم.
وی میگوید: جوانان باید به این بلوغ فکری برسند که با ورود به زندگی مشترک اولویتها تغییر پیدا میکند و اما این اولویتها عامل موفقیت و آرامش انسان خواهد بود.
مسائل اقتصادی مهم است اما همهچیز نیست
دکتر نادر اسدی همسر این بانوی جوان هم در ادامهبه بحث برکت در زندگی پرداخت و گفت: بعضاً افرادی هستند که با اندک درآمدی چرخ زندگیشان میچرخد و زندگی شادی دارند بنابراین مسائل اقتصادی مهم است اما همهچیز نیست و نباید مانع ازدواج جوانان شود.
وی با بیان اینکه مسئولین هم وظیفه دارند اقدامات اساسی و راهبردی برای رفع دغدغههای جوانان داشته باشند افزود: من و همسرم در دوران دانشجویی ازدواج کردیم؛ در دورهای که جامعه از ما هیچ انتظاری جز اینکه محصل باشیم نداشت اما برای پیشرفت خودمان تصمیم به ازدواج گرفتیم.
اسدی نقش خانوادهها و همراهیشان در ترویج سبک زندگی سالم و ازدواج آسان را بسیار راهبردی دانست و ادامه داد: معتقدم با ازدواج آسان و سخت نگرفتن در این مقوله، بسیاری از گرهها باز خواهد شد بنابراین عاقلانه تصمیم بگیریم تا عاشقانه و موفق زندگی کنیم.
بانوی دیگری که سال 85 ازدواج کرده بود و صاحب دو فرزند پسر و دختر شده به جوانان توصیه کرد که در انتخاب همسر، دقت لازم را پیش از ازدواج داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه سبک زندگی و فرهنگ خانوادهها نیز قبل از ازدواج باید مورد توجه جوانها باشد افزود: بعد از ازدواج، اولویت اولِ زن باید خانه، همسرداری و تربیت فرزند باشد در کنار توجه به اولویتها میتواند فعالیتهای اجتماعی هم داشته باشد اما نباید اولویتها را فراموش کند.
زوج دیگر که متولد دهه 70 بودند نیز به سختگیریها و افزایش سطح توقعات برخی جوانان با وجود مشکلات اقتصادی اشاره و بیان کردند: ریخت و پاشهای اضافی حین ازدواج، زوجین را در ابتدای مسیر زندگی با چالشهای جدی و کوهی از قسطها مواجه میکند که لازم است هم خانوادهها و هم زوجین به این مسئله توجه کنند؛ نکته مهم دیگر همراهی و کمک اساسی خانوادههاست که اگر واحد مسکونی اضافی و زمین یا ملک بیشتری دارند در اختیار فرزندانشان قرار دهند.
کاهش 7 درصدی آمار طلاق در استان گیلان
مرتضی نورسته معاونت اجتماعی سپاه قدس استان گیلان نیز در گفتگو با تسنیم با اشاره به برگزاری همایش بزرگ زندگی به روایت عشق در سالن شهدای فراجا اظهار کرد: این مراسم به همت قرارگاه تحول اجتماعی ستاد اجرایی فرمان امام(ره)، سازمان فرهنگی هنری شهرداری رشت و معاونت اجتماعی سپاه قدس گیلان و نهادهای مختلف برگزار شد و در این مراسم شاهد عقد نمادین یکی از زوجهای رشتی بودیم که با هدف ترویج سبک زندگی و ازدواج آسان برگزار شد و در ادامه دکتر عزیزی از اساتید مجرب در این حوزه به اجرای برنامه برای حضار و شرکتکنندگان پرداخت.
وی با اشاره به برنامههای معاونت اجتماعی سپاه قدس گیلان در راستای ترویج سبک زندگی سالم، آگاهیبخشی و مهارتافزایی برای خانوادهها گفت: معاونت اجتماعی سپاه با توجه به بالا بودن آمار طلاق در استان گیلان، در کنار راهاندازی 9 مرکز مشاوره خانواده مهر در سطح استان، برنامههای جدی برای تقویت روابط زوجین، افزایش آگاهی مردم و کاهش آسیبهای اجتماعی در دستور کار دارد.
نورسته در ادامه از کاهش 7 درصدی آمار طلاق در استان گیلان با اجرای برنامههای تحکیم خانواده، مشاورهای و اجتماعی خبر داد و افزود: ازدواج یک سنت الهی است و توصیهام به همه جوانان ازدواج بهموقع است.
معاونت اجتماعی سپاه قدس استان گیلان با بیان اینکه گفتمان لیبرالی و غرب در تلاش برای ترویج آزادی جنسی است اما اسلام به دنبال ترویج ازدواج آسان است گفت: ازدواج بهموقع و آسان است که میتواند مایه آرامش انسان و موجب تحکیم خانواده شود.
وی در ادامه به برنامههای سپاه قدس گیلان در راستای جوانی جمعیت اشاره و بیان کرد: قرارگاه جوانی جمعیت سپاه پاسداران با تعیین چندین مولفه مهم در تلاش برای تسهیل ازدواج از جمله تسهیل ازدواج بسیجیان و اقدام در حوزه کاهش طلاق به واسطه گفتمان سبک زندگی اسلامی از طریق مرکز مشاوره خانواده مهر است؛ یکی ویژگیهای برجسته مرکز مشاوره ما این است که در انتظار مشتری نخواهد ماند بلکه به صورت فعال در محلات مختلف، مساجد، کارخانجات و ادارات برای ارائه خدمت حضور پیدا میکنند.
نورسته با اشاره به برنامههای سپاه در حوزه اقناعسازی زوجین نسبت به مبحث فرزندآوری و پرداختن به ثمرات و برکات حضور فرزند در خانه گفت: کمک به درمان ناباروری زوجین با استفاده از ظرفیتهای مجموعه بنیاد تعاون سپاه از جمله اقداماتی بود که انجام شد و در این راستا، به همه زوجین متقاضی در سال گذشته حدود 240 میلیون تومان تسهیلات پرداخت شد.
وی در پایان، پیشگیری از سقط جنین با استفاده از ظرفیتهای بسیج جامعه پزشکی و طرح نفس، با همکاری علوم پزشکی استان گیلان را جزو دیگر برنامهها برشمرد و افزود: تمام این اقدامات با نگاه مردمی و در راستای جوانسازی جمعیت جزو اولویتهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار گرفته است.
انتهای پیام/