خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 08 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

امارات اجازه فعالیت رسمی به سرکنسول طالبان داد

تسنیم | بین‌الملل | چهارشنبه، 07 خرداد 1404 - 11:12
وزارت خارجه امارات متحده عربی اعلام کرد که سرکنسول معرفی شده از سوی امارت اسلامی افغانستان (طالبان) را به طور رسمی پذیرفته و اجازه فعالیت کنسولی وی در دبی صادر شده است؛ اقدامی که در چارچوب تعاملات عملی میان دو طرف صورت می گیرد.
طالبان،امارات،متحده،عربي،رسمي،افغانستان،كشور،كنسولي،حفظ

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، وزارت خارجه امارات متحده عربی اعلام کرد که «شیخ مکتوم بن بطی آل مکتوم» مدیر دفتر این وزارتخانه در دبی، در نشستی رسمی، اسناد معرفی آقای فدا، سرکنسول جدید حکومت طالبان در دبی را دریافت کرده است.
بر اساس عرف بین‌المللی، سرکنسول‌ها برخلاف سفرا، اعتبارنامه رسمی به رئیس دولت ارائه نمی‌دهند، بلکه از سوی کشور میزبان از طریق صدور اکسکواتور (اجازه‌نامه کنسولی)، مجاز به فعالیت می‌شوند.
پذیرش رسمی آقای فدا از سوی امارات نیز در همین چارچوب حقوقی و کنسولی صورت گرفته است.
این اقدام در حالی انجام می‌شود که هنوز هیچ کشور خارجی، حکومت طالبان را به‌عنوان دولت رسمی افغانستان به رسمیت نشناخته است.
با این حال، شماری از کشورها از جمله امارات متحده عربی، قطر، چین و روسیه، ایران سطحی از تعامل عملی و محدود را با نهادهای طالبان حفظ کرده‌اند.
تحلیل‌گران معتقدند این گام امارات متحده عربی در پذیرش نمایندگان کنسولی طالبان، می‌تواند بخشی از رویکرد عملگرایانه این کشور در قبال افغانستان و تحولات منطقه‌ای تلقی شود؛ به‌ویژه در شرایطی که طالبان تلاش دارد نمایندگی‌های دیپلماتیک خود را در کشورهای همسایه حفظ و تثبیت کند.
پس از تحولات سیاسی سال 2021 و تسلط دوباره طالبان بر کابل، بسیاری از سفارت‌خانه‌ها و کنسول‌گری‌های افغانستان با وضعیت نامشخص یا محدود مواجه شدند.
با این وجود، طالبان در تلاش بوده‌اند تا از طریق معرفی سرکنسول‌ها و کاردارها، کنترل برخی از نمایندگی‌ها را در خارج از این کشور بازیابی کرده و تعامل با کشورهای میزبان را حفظ کنند.
امارات متحده عربی از جمله کشورهایی است که در دو دهه گذشته روابط فعالی با افغانستان داشته و در دوران جدید نیز کوشیده میان ملاحظات بین‌المللی و نیازهای منطقه‌ای توازنی برقرار کند.
انتهای پیام/.