تکمیل پروژههای آبرسانی نیمهتمام در دستورکار است
شهرکرد-سرپرست شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری گفت: یکی از مهمترین اهداف این شرکت تلاش جهت تکمیل و افتتاح هرچه زودتر پروژههای آبرسانی نیمهتمام در سطح استان است.

به گزارش خبرنگار مهر، مسلم صادقی صبح چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: چهارمحال و بختیاری به مدت دو دهه با پدیده خشکسالی مواجه بوده است و این موضوع طی دو سال گذشته نیز تشدید شده بهطوریکه این استان یکی از سه استان نخست در کشور از نظر میزان کمبود بارش به شمار میآید.
سرپرست شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری با اشاره به تغییر اقلیم رخ داده در سطح استان، افزود: در اثر این پدیده عمده بارشهای استان از برف به باران تبدیل شده است همچنین این استان در سال جاری با ۷.۱ درجه سانتیگراد بیشترین افزایش دما در کشور را به خود اختصاص داده است.
وی به کاهش سطح آب در منابع آبهای زیرزمینی و منابع آب سطحی در چهارمحال و بختیاری اشاره کرد و گفت: این استان در سال آبی جاری با کاهش حدود ۳۶ درصدی میزان بارش نسبت به میانگین و همچنین کاهش ۳۵ تا ۴۰ درصدی آبدهی منابع آب سطحی و چشمهها مواجه است.
صادقی ادامه داد: در حال حاضر از ۱۰ دشت استان چهارمحال و بختیاری ۶ دشت دارای شرایط ممنوعه و ۴ دشت نیز دارای شرایط ممنوعه بحرانی هستند.
سرپرست شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: بر اساس آمار موجود دشتهای شهرکرد، سفید دشت، بروجن و خانمیرزا با پدیده فرونشست زمین درگیر هستند که در این بین دشت خانمیرزا بیشترین میزان فرونشست زمین را به خود اختصاص داده است.
وی اضافه کرد: بر اساس مطالب ذکر شده میتوان گفت زنگ خطری در سطح استان در حوزه منابع آبی اعم از منابع آب زیر زمینی و منابع آب سطحی به صدا درآمده است.
صادقی با اشاره به افزایش دمای محسوس هوا در سال جاری، تصریح کرد: این موضوع تمامی ایران و به تبع آن استان چهارمحال و بختیاری را در برمیگیرد که در چنین شرایطی نیاز آبی جامعه نیز افزایش پیدا میکند و برای تأمین این نیاز توسط شرکت آب منطقهای استان پروژههایی را در دست اقدام دارد که هر یک از این پروژهها در مراحل گوناگونی قرار دارند.
سرپرست شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری یادآور شد: یکی از مهمترین اهداف این شرکت تلاش جهت تکمیل و افتتاح هرچه زودتر پروژههای آبرسانی نیمهتمام در سطح استان است تا به این ترتیب بخشی از نیاز آبی موجود از این طریق برطرف شود.
وی بیان کرد: صرفهجویی شهروندان در مصرف آب یکی از فاکتورهای بسیار مهم در تأمین نیاز آبی موجود در سطح جامعه است در واقع اگر حدود ۲۰ الی ۳۰ درصد صرفهجویی در مصارف مختلف آبی اعم از شرب، کشاورزی و صنعت وجود داشته باشد تابستان پیشرو با کمترین مشکل سپری خواهد شد.
صادقی افزود: طرح آبرسانی به نیمی از جمعیت چهارمحال و بختیاری مهمترین طرح در استان است که در راستای تأمین آب شرب پایدار و سالم برای جمعیتی بالغبر ۴۵۰ هزار نفر در دستور کار قرار گرفت؛ این طرح در حال حاضر در فاز نخست بهرهبرداری قرار دارد درواقع در سال ۱۴۰۱ و با توجه به شرایط اضطرار این طرح بهصورت موقت وارد مدار بهرهبرداری شد.
سرپرست شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه در حال حاضر تأمین آب شهرها و روستاهای هدف در طرح آبرسانی به نیمی از جمعیت استان با ظرفیتی بالغبر ۴۰۰ لیتر بر ثانیه انجام میشود، ادامه داد: طول خط اصلی این طرح حدود ۱۲۰ کیلومتر و طول خطوط فرعی نیز بالغبر ۱۳۴ کیلومتر است که خط اصلی به صورت کامل اجرا شده اما بخشی از خطوط فرعی تکمیل نشده است برای مثال در حال حاضر خط فرعی خراجی به سمت شمسآباد در حال اجرا است همچنین در این طرح برخی فرآیندها و زیر پروژهها در حال تکمیل و انجام است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۳۰ تا ۳۵ درصد از ظرفیت طرح آبرسانی به نیمی از جمعیت استان در مدار است، عنوان کرد: لازم است این طرح به صورت ادواری از لحاظ کمی و کیفی بهروز رسانی و برخی اقدامات در زمینه تعمیرات تأسیسات انجام شود که در حال حاضر این امر در دستور کار شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری قرار دارد.
صادقی اضافه کرد: بر اساس برنامهریزی انجام شده در انتهای سال ۱۴۰۳ سه گام عملیاتی و اجرایی برای طرح آبرسانی به نیمی از جمعیت استان در نظر گرفته شد که گام نخست مربوط به تأمین نیاز آبی ابتدای سال بود که با همکاری شهروندان به خوبی انجام شد، گام دوم نیز مربوط به تأمین نیاز آبی تابستان بود که در این زمینه برخی اقدامات آغاز شده و برخی اقدامات نیز مستلزم تأمین و تخصیص اعتبار است که در این زمینه نیز پیگیریهای بسیاری طی دو ماه گذشته صورت گرفت.
سرپرست شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه با پیگیریهای صورت گرفته اعتبارات خوبی برای طرحهای آبرسانی در استان در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: با جذب این اعتبارات بخش قابل از توجهی از طرحهای مطروحه تکمیل خواهند شد.