خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 08 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

حفاظت از فوک خزر نیازمند همکاری منطقه ای است

مهر | اجتماعی و حوادث، استان‌ها | چهارشنبه، 07 خرداد 1404 - 10:41
نور - رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر همکای منطقه ای برای حفاظت از تنوع زیستی دریای خزر گفت: حفاظت از فوک خزری به عنوان یک نماد و اولویت باید در دستور کار قرار گیرد.
حفاظت،خزري،فوك،برنامه،ملي،مدرس،امداد،خزر،درياي،تخصصي

به گزارش خبرنگار مهر، شینا انصاری صبح چهارشنبه در نشست هماهنگی اجرای برنامه ملی حفاظت از فوک خزری با هدف هم‌افزایی بین‌بخشی و تاکید بر تقویت دیپلماسی منطقه‌ای افزود: این نشست، گزارش‌های مربوط به آمار تلفات فوک خزری در سواحل استان‌های شمالی کشور ارائه شد.
همچنین اقدامات در دست اجرا، چالش‌ها، تحلیل علل احتمالی مرگ‌ومیر فوک‌ها و برنامه‌های آتی بررسی شد.
وی ادامه داد: محور اصلی این جلسه، تبیین برنامه اقدام ملی حفاظت از فوک خزری بود که با همکاری دانشگاه تربیت مدرس نور، مرکز امداد و نجات فوک خزری و اداره‌کل حفاظت محیط زیست مازندران تدوین شده است و این برنامه، شامل محورهایی چون استقرار دبیرخانه، تقویت پایش میدانی، آموزش‌های تخصصی، هماهنگی بین‌بخشی، توسعه مراکز امداد و تسریع در واکنش به تلفات غیرعادی است.
انصاری در جمع‌بندی این نشست با تأکید بر اهمیت همکاری منطقه‌ای در حفاظت از تنوع زیستی دریای خزر، گفت: با توجه به حساسیت وضعیت فوک خزری، حفاظت از این گونه باید به‌عنوان یک اولویت راهبردی و نماد دیپلماسی محیط‌زیستی در دستور کار کشور قرار گیرد.
وی با اشاره به نشست اخیر کشورهای حوزه دریای خزر در اجلاس نوسکی روسیه، افزود: حفاظت از فوک خزری باید به‌صورت موضوعی ویژه در دستور کار اجلاس آتی کنوانسیون تهران (کاپ ۷) قرار گیرد و نشست کارشناسی پیش‌اجلاس نیز برای تبیین وضعیت و پیش‌برد همکاری منطقه‌ای ضروری است.
در این نشست، مدیران کل محیط زیست استان‌های مازندران و گیلان، معاون اداره‌کل گلستان، نمایندگان سازمان دامپزشکی، سازمان شیلات، دانشگاه تربیت مدرس نور و مرکز امداد و نجات فوک خزری، ضمن ارائه گزارش‌هایی از وضعیت موجود، بر ضرورت تقویت پاسخ میدانی، تبادل داده‌های تخصصی، حمایت از استقرار دبیرخانه برنامه در دانشگاه تربیت مدرس و اجرای هماهنگ برنامه‌های ملی و منطقه‌ای تأکید کردند.
سازمان حفاظت محیط زیست با بهره‌گیری از ظرفیت‌های دانشگاهی، تخصصی، مردمی و اجرایی، اجرای کامل برنامه اقدام ملی و توسعه همکاری‌های منطقه‌ای را به‌عنوان راهبرد اصلی برای حفاظت از تنها پستاندار بومی دریای خزر در دستور کار قرار داده است.