خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 08 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

آیت‌الله اعرافی: پیام رهبر انقلاب فصل نوینی برای حوزه علمیه است

مهر | دین و اندیشه | چهارشنبه، 07 خرداد 1404 - 10:18
مدیر حوزه‌های علمیه گفت: قم در یک‌صد سال اخیر، فصل جدیدی در تحول حوزه‌های علمیه گشوده است و پیام اخیر مقام معظم رهبری فصل جدیدی برای حوزه است که باید با دقت مورد توجه قرار گیرد.
علميه،اسلامي،حوزه،قم،اشاره،پيام،اعرافي،دوران،انقلاب،جديدي،فص ...

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله علیرضا اعرافی در همایش «حوزه پیشرو و سرآمد» که با حضور مدیران و اساتید مدارس علمیه کرمان برگزار شد، به نقش تاریخی حوزه‌های علمیه در حفظ معارف اسلام ناب اشاره کرد و گفت: قم در یک‌صد سال اخیر، فصل جدیدی در تحول حوزه‌های علمیه گشوده است.
پیام اخیر رهبری نیز فصل جدیدی برای حوزه است که باید با دقت مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه مضامین این پیام بسیار عمیق و جذاب است، گفت: وقتی این پیام را می‌خواندم، غرق در معانی آن شدم.
این پیام در شرایطی صادر شده که امواج جهانی و منطقه‌ای علیه دین در حرکت است، اما حوزه‌های علمیه با الهام از این رهنمودها، باید نقش تاریخی خود را ایفا کنند.
آیت‌الله اعرافی تبیین کرد: تاریخ حوزه، آکنده از مجاهدت‌های بی‌پایان عالمان و بزرگان ماست که باید الهام‌بخش تلاش‌های امروز و فردای ما باشد.
وی با اشاره به سابقه ۱۲۰۰ ساله قم به عنوان یکی از کانون‌های اصلی اندیشه اسلامی، اظهار کرد: اما یکصد سال اخیر، فصل کاملاً جدیدی در تحول و پیشرفت حوزه‌های علمیه محسوب می‌شود.
آیت‌الله اعرافی با تقسیم‌بندی ۱۲۰۰ سال گذشته به شش دوره تاریخی، اظهار داشت: اوج شکوفایی حوزه‌های علمیه در عصر حضور ائمه و دوران غیبت صغری بود که قم، ری و بغداد به عنوان سه ضلع اصلی مثلث علمی شیعه نقش آفرینی می‌کردند.
اگر این میراث گران‌بها را نادیده بگیریم، اساس هویت ما متزلزل خواهد شد.
وی احیای حوزه کهن را به ابتدای قرن چهاردهم هجری نسبت داد و افزود: حوزه علمیه قم در دوران معاصر سه مرحله مهم را پشت سر گذاشته است، دوره پیش از نهضت اسلامی، دوره پس از نهضت و دوران پس از انقلاب اسلامی.
مدیر حوزه‌های علمیه با اشاره به ریشه‌های دوازده‌قرنی حوزه‌های شیعه، به شرایط دشوار تولد حوزه علمیه قم در دوران معاصر اشاره کرد و گفت: قم جدید در زمانی متولد شد که جریان‌های جهانی، منطقه‌ای و داخلی به شدت علیه دین فعالیت می‌کردند.
فلسفه‌های مادی بر اندیشه‌ها حاکم شده بود و موج الحاد و نوگراییِ سکولار در قالب‌های مختلف، بنیان‌های دینی را در سراسر جهان، منطقه و ایران تهدید می‌کرد.
وی با تشبیه این رویداد به معجزه‌گونه توصیف کرد: در چنین شرایط سختی، حوزه قم با هویت تمدنیِ اسلامی سر برآورد، همان‌گونه که موسی در برابر فرعون قد علم کرد.
این پدیده‌ای بی‌نظیر در تاریخ بود.
آیت‌الله اعرافی به دستاوردهای چهار دهه اخیر حوزه‌های علمیه اشاره کرد و گفت: در این مدت کوتاه، نظریه‌های بنیادینی مانند حکمرانی اسلامی، ولایت فقیه، انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی از دل این حوزه استخراج شد.
حوزه‌ای با چند هزار طلبه، با وجود تمام فشارهای داخلی و بین‌المللی و با کمترین امکانات، توانست نظریات نوینی از قرآن و سنت ارائه دهد که تحقق آرمان‌های پیامبران و اولیای الهی بود.
وی با اشاره به گسترش کمی و کیفی علوم اسلامی پس از انقلاب، تصریح کرد: امروز پرچم معارف اهل بیت (ع) و علوم دینی در بیش از ۱۰۰ کشور جهان برافراشته شده و روزبه‌روز در حال گسترش است.
دشمنی نظام سلطه با جمهوری اسلامی نیز ناشی از ترس از همین نفوذ فکری و معنوی است.
آیت‌الله اعرافی به پیام اخیر رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و گفت: ایشان در پیام خود به‌درستی هم نقاط قوت و هم نقاطی را که حوزه‌های علمیه باید در آن‌ها تقویت شوند، تبیین فرمودند.